CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pleșu, despre ratarea Schengen, isteria patriotică și rochiile nevestei lui Iohannis

5 comentarii / 2321 vizualizări / 19 decembrie 2022

”Dincolo de pagubele inerente deciziei austriece pentru statutul României, trebuie să luăm notă și de pagubele colaterale ale acestei decizii pentru ambianța politică autohtonă. Toate instinctele „patriotice“ locale sînt isterizate, în varianta lor cea mai rudimentară. Sîntem victime eterne ale veneticilor, sîntem umiliți, jefuiți, colonizați de forțe obscure, marginalizați de mai-marii lumii” comentează fostul ministru de Externe Andrei Pleșu, în ”Dilema veche”.

”Numai cine nu vrea nu ne încalecă. Dar ne vom răzbuna! Ne furați pălăria? Vă furăm și noi șosetele! Jos cu băncile austriece, jos cu pîrtiile de schi austriece, jos cu șnițelul vienez, cu Franz Kafka și cu Wittgenstein! În plus, criza conjuncturală ne hrănește abundent strategiile electorale: peneliștii contabilizează vinovăția pesediștilor (și viceversa), useriștii dau de pămînt cu toți, ca să nu mai vorbim de o nouă ocazie de a ne răfui cu președintele Iohannis și cu rochiile doamnei sale! Una peste alta, mulțumim Austriei că ne ajută să înțelegem cum se cuvine eroismul AUR-ului nostru strămoșesc, patriotismul nostru anti-european, virtuțile noastre dacice” scrie Pleșu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. ce tampenie !

 2. Kafka, austriac?
  Vrand sa ne arata cat de erudit este (adesea i se intampla si ratustei Pippidi) din graba sau neatentie(!!!) l-a facut pe Kafka auistriac!
  ‘ Franz Kafka s-a născut în Praga, capitala Regatului Boemiei în timpul Imperiului Austro-Ungar, într-o familie de evrei așkenazi, fiu al comerciantului Hermann Kafka și al Juliei Kafka (Löwy)’- Wikipedia

  • kafka a avut macar 1 mama???
   -bizar!

 3. trebuie să luăm notă și de
  mascariciu liik,
  de mascariciu pata
  de mascariciu cacartacacatacescu

 4. Tot eu , Plesu , am dreptate…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998