CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Pleziristii de la Cotroceni: familia Iohannis adora bucataria moleculara

12 comentarii / 6859 vizualizări / 21 august 2018

Fostul ministru Darius Vîlcov, considerat una dintre eminențele cenușii ale actualului guvern, a dezvăluit azi, într-un interviu acordat DC News, că președintele Klaus Iohannis, dar mai ales soția sa, sunt împătimiți ai bucatelor extra-rafinate.
Vîlcov a spus, astfel, că Iohannis își ia cu el în deplasări bucătarii personali, precizînd că unul dintre ei este specializat în gastronomie moleculară. ”Dl.Iohannis își ia bucătarii după el, iar unul din ei e specializat în bucătărie moleculară. O ajută foarte mult pe doamna, că doamna e cu bucătăria moleculară”. Consilierul a vorbit și despre prețul uriaș al respectivei bucătării: ”Mănînci atîtica și costă o mie de euro” a spus el.

Pentru cei mai puțin familiarizați, bucătăria moleculară e o fiță de top apărută la începutul anilor 90, practic o veritabilă disciplină științifică, în care arta culinară e dublată de înțelegerea profundă a unor fenomene fizico-chimice. Prin aplicarea unor tehnologii sofisticate, pe baza respectivelor fenomene – incluzînd preparare în vid, utilizarea de enzime speciale, sprayuri cu arome, azot lichid, hidrocoloizi, dioxid de carbon etc – alimentele ajung să-și schimbe complet aspectul și structura. De la sine înțeles că prețul unor asemenea preparate depășește lejer pe cel al produselor de rînd, sau chiar pe al celor de lux din restaurantele obișnuite. De altfel, pînă în acest moment, în România, bucătăria moleculară se regăsește extrem de rar, mai mult sub formă de experiment. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Bah ce penibili sunteti. De-a dreptul gretosi. Daca va zice unu’ ca tb sa va aruncati de la etaj pt ca ati depasit limita suportabila a prostiei, sigur o faceti! Credeti orice nu doar fara sa verificati, ci fara sa va folositi macar neuronul ala obosit care va mai tine in viata. Gata, nu mai intru pe aici. Site de 2 lei. Vechi.

  • Gigi, Giggiolino, te rog nu te supara! Uite, promit ca maine voi fi la Cotroceni sa verific personal toate afirmatiile astea – registre contabile, ordine de deplasare, interviuri cu bucatarii. Doar te rog, vino si tu cu mine, sa ma duci la spital in caz ca imi sparge SPP-ul capul!

  • Tov. cocalar Gigi ce rost are comentariul tau? esti nazisto iohannist?
   Manie marlanist proletar nazista.Rusine

  • Există deconturile bucătarilor personali.
   Țărănoiul ăla cu_cușmă, de se plimbă cu sacoșa prin Munchen, Wiermer îi zice, își ia cu el bucătarii, să-i facă, mai probabil, cârnați de casă.

 2. Gigi, Giggiolino, te rog nu te supara! Uite, promit ca maine voi fi la Cotroceni sa verific personal toate afirmatiile astea – registre contabile, ordine de deplasare, interviuri cu bucatarii. Doar te rog, vino si tu cu mine, sa ma duci la spital in caz ca imi sparge SPP-ul capul!

 3. Pentru a-l avea la Cotroceni pe marele patriot roman Ih. Werner nici o cheltuiala de la bugetul statului nu-i prea mare.

  • Un nazist este patriot?Da hitlerist.

 4. Adică lelea Georgette pune la fiert făsui în tuci și ies de-acolo stridii Saint-Jacques sau cum?

  • Nu. La final dispare tuciul, dispare fasolea si rămâne o moleculă de apă – una singură – cu parfum îmbătător.

 5. un puscarias acuza si bti preia

  • Iohaannis este escroc. Justiția i-a demonstrat escrocheriile în instanță. Așteptăm epuizarea perioadei de imunitate totală, iar mascota SRI va ajunge la pârnaie. Fără bucătari personali.

 6. Abba = laba.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998