CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PMP a decis: Udrea presedinte, Diaconescu pentru Cotroceni

5 comentarii / 5995 vizualizări / 8 iunie 2014

Aproximativ 1.000 de delegați, din țară și din diaspora, la primul Congres al Partidului Mișcarea Populară (PMP) au ales sâmbătă, la Palatul Parlamentului, conducerea formațiunii.

Funcția de președinte a PMP a revenit Elenei Udrea, împotriva căreia a candidat doar Daniel Funeriu. Ceilalți trei candidați, Adrian Papahagi, Adrian Rădulescu și Gelu Vișan, s-au retras, conform Agerpres, din cursa pentru șefia partidului.

Pentru funcția de secretar general a fost ales Cristian Petrescu, iar pentru cele de două funcții de secretar general adjunct — una pe relația cu teritoriul și cealaltă pe cancelarie și logistică — Ionuț Sergiu Diacomatu și Gelu Vișan.

Vicepreședintele Departamentul pentru strategii și relații politice a fost ales Ion Ștefan Vlaston, iar pentru funcția de secretar executiv aferent aceluiași departament a fost ales Vasile Gherasim.

Funcțiile de vicepreședinte și secretar executiv pe Departamentul pentru Politici Publice au revenit lui Marin Anton și Adrian Rădulescu, iar cele de vicepreședinte și secretar executiv aferente Departamentului Resurse Umane lui Nicolae Ivășchescu și Cătălin Cristache.

Udrea a spus, în faţa delegaţilor la Congres, că primul anunţ pe care doreşte să-l facă în calitatea de preşedinte al PMP este numele candidatului la alegerile prezidenţiale, respectiv Cristian Diaconescu.

„Este onoare pe care mi-o faceţi, accept candidatura cu sprijinul şi cu munca tuturor. Respectul pentru ţară, pentru demnitate, lege şi ordine pentru toată lumea, egalitatea de şanse, drepturile fiecăruia de a fi liber în ţara lui reprezintă liniile solemne faţă de care mă angajez în faţa dumneavoastră. Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la întregirea neamului românesc, Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat Cristian Diaconescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Sorina, iti urmaresc de multa vreme blugol. De atat de mult timp incat e suficient sa tastez S in bara de adrese ca sa ajung pe pagina ta sau D ca sa ajung pe pagina lui Dan Andronic :).Am dat share pe Facebook la multe din postarile tale, pentru ca reflectau ceea ce simteam si eu la momentul respectiv.Insa de data asta NU ai dreptate. Tu si Dan Mihalache aveati o discutie privata. Nu la o conferinta de presa, nu intr-un interviu oficial, nu intr-un cadru public. Atat timp cat tu ti-ai permis sa spui „cand isi da ALA demisia”, raspunsul lui Dan Mihalache a venit absolut normal, cu atat mai mult in starea de tensiune deja existenta in tabara PNL-ista. Acel ALA deja pune eticheta de „discutie neoficiala” si, sincer, tu nu aveai voie sa faci public acest lucru. Cu parere de rau, postarea asta, precum si cea anterioara pe care o puteai intitula linistita ODA PRESEDINTELUI IUBIT, ma fac sa-mi reconsider parerea despre obiectivitatea ta ca jurnalist. Sper sa revii cu postarile de jurnalist de investigatie pe care le asteptam zilnic. Altfel nu faci decat sa te incadrezi in galeria antenistilor, chiar daca de cealalta parte a baricadelor. Si ca sa te conving de buna mea credinta in ceea ce tocmai ti-am spus: NU am fost la vot si daca as fi fost nevoita sa merg as fi votat NU pentru demitere. Imi place Base :)

  2. Cu tot respectul, d-le Basca, in PD-L Brasov nu s-au asezat lucrurile definitiv, dar acest lucru datorita faptului ca nu are ce sa se aseze! PD-L nu are experienta la impartirea cascavalului, dar PD-L Brasov mai are o problema nu prea are oameni pentru impartirea cascavalului! totusi e un alt nivel in fine, ei nu prea au nici la nivel national sau mai bine zis pe aia care ii au, ii trec in rezerva ,deoarece acei oameni pun in pericol scaunele altora pe principiul: mai bine promovez un papagal sau un smecheras de-al meu decat un om ce imi poate depasi performantele! iar HOINARNET, m-ai facut sa rad, oricum a fost faina gluma, Blaga nu a ajuns ministru la externe din cauza lui Scripcaru , asta chiar e tare ..Blaga nu este ministru de externe deoarece era singurul om politic din PD-L potrivit pentru aceasta functie, fiindca Blaga nu este lingaul presedintelui si fiindca Blaga, in pofida faptului ca nu imi inspira deloc respect si incredere pentru ceea ce reprezinta ca om politic cu un trecut indoielnic, totusi, cred ca are si el un dram de mandrie si nu a vrut sa se transforme in presul presedintelui si astfel baietelul destept de la Cotroceni a avut grija si de el dar atentie!!! Meciul inca nu a inceput! Toate cele bune, dragii mei!

  3. Am citit cuvintarea Camaradului Prezident si am aupdlaat si ovationat indelung dupa fiecare fraza, indemnindcolegii de servici sa scandeze urale patriotice. Sunt coplesit de clarviziunea Marelui Conducator, urmas demn al fostului Mare Conducator. Ambii ne-au indreptat pasii cu clarviziune pe calea unui sistem multilateral dezvoltat atit in comunism cit si in capitalism.Ce usurare sa stii ca cineva vegheaza, luind constant pulsul natiunii la venele care conteaza cu ajutorul organelor de stat si de partid. Cita mindrie sa ai un Prezident care continua bunul obicei romanesc al indicatiilor pretioase. Cuvintarea m-a electrocutat in mod constant si placut, producindu-mi insemnate descarcari de adrenalina, insa nu am retinut decit doua idei:1. Industrializarea continua. Sunt fericit ca ideile ilustrilor nostri inaintasi despre mutarea taranilor la orasesau lichidarea lor in moduri ce corespund standardelor UE este o strategie de actualitate. Grandioasa dar posibila.2. Critica facuta de Marele Carmaci clasei politice invaluita intr-un mister inauntrul unei enigme, ca sa-l parafrazez pe Churchill.

  4. Incidentul a devenit pubilc, inclusiv prin TV, radio, Internet! Don’ mihalache,.. misogin,.. mitocan,.. poltron,.. si-a aratat inca o data fatza hidoasa cu care defileaza zilnic pe la talk-show-uri TV! Catzavencu era un mic copil pe linga acest personaj odios! SORINA, FI BARBATA, vorba lui Nea Iancu Caragiale! Nu-i ierta pe acesti derbedei, care nu au ce cauta in politica! Sa se duca pe maidan, acolo unde si-au petrecut primii 7 ani de viatza! Am convingerea ca la viitoarele Alegeri Parlamentare „ciurul” electoratului va fi mai sever, iar astfel de specimene nu vor mai patrunde in viatza politica la virf! ROMANIA este in EUROPA!

  5. cine cacat mai reprezinta paculicial asta?!?!?!Mircea Badea @lupulalbastru1cretinul asta se pisa pe 7,5 milioane de oameni. nimeni n-a avut vreodata 7,5 milioane voturi in legatura cu el. e de internat. tb dat josvictor ciutacu @victorciutacuIn viata te alegi cu ce bei, ce futi si ce vizitezi. Restu-i masa succesorala (un domn)victor ciutacu @victorciutacu@lupulalbastru1 n-aveai tu dreptate cand ziceai sa-i futem in dinti pe post?Mircea Badea @lupulalbastru1@victorciutacu mai bine sa se impuste in curMircea Badea @lupulalbastru1@victorciutacu i-ai vazut pe sugatorii de cacat de la realitatea? Mircea Badea @lupulalbastru1@victorciutacu tinem cu tine, coaie! :)))victor ciutacu @victorciutacuVad in seara asta daca mai am coaieetc, etc, etc

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998