CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL ataca in justitie ridicarea masinilor de catre primaria generala

1 comentariu / 1469 vizualizări / 12 septembrie 2019

PNL București a făcut plângere prealabilă împotriva hotărârii de ridicare, depozitare și eliberare a autovehiculelor parcate neregulamentar, considerînd că prevederile din HCGMB nr.371/2019 contravin în mod flagrant OUG nr. 195/2002 și HG nr. 1361/2006 care stipulează următoarele: constatarea și aplicarea contravențiilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice poate fi dispusă numai de către polițiștii rutieri, nu de polițiștii locali.

”Încă din 2015, prin decizia nr. 9/2015 a ICCJ, în recursul în interesul legii s-a stabilit că nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale situația referitoare la regulamente privind procedura de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor staționate sau oprite neregulamentar pe drumurile publice. Acest lucru nu se poate face pentru că autoritățile administrației publice locale nu au competența de reglementare în această speță.

Cu toate că polițiștii locali nu pot constata și aplica sancțiuni conform ordonanței privind circulația pe drumurile publice, în anexa 1 la HCGMB privitoare la dispoziția de ridicare, se arată că se dispune de polițiștii locali, atât sancțiunea principală, reprezentată de amendă contravențională, cât și măsura complementară de ridicare a autovehiculului. Dincolo de aceste aspecte, adoptarea unei asemenea măsuri brutale, fără nicio altă măsură care ar putea ajuta la fluidizarea traficului, demonstrează înțelegerea limitată de către actuala conducere a capitalei a unor noțiuni elementare de mobilitate urbană ce țin de statutul unui oraș european.” se arată într-un comunicat remis azi presei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. De ce nu au atacat in justitie si ridicarea masinilor din Cluj, Oradea, Sibiu sau Arad ????? Pentru ca acolo se ridica de mai bine de doi ani . Pentru ca sunt primarii lor , nu !? CATA IPOCRIZIE !!?? ORI ACOLO ESTE ALTA CONSTITUTIE ????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998