CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL – Citu: sfidarea Constitutiei si a legilor continua

4 comentarii / 2858 vizualizări / 28 septembrie 2021

Haosul din România se extinde de la o zi la alta, impresia fiind că nimeni nu mai e dispus să respecte vreo regulă, de la vîrful țării începînd. După ce am aflat azi că Poliția a amendat PNL pentru lipsa măștilor la congres, dar nu suflă o vorbă despre cetățeanul Klaus Iohannis, filmat și pozat fără mască, vine una și mai și. Premierul Cîțu și deputatul Florin Roman, probabil și alți membri ai grupării, răstălmăcesc, efectiv, decizia CCR privind moțiunea de cenzură și dau semnale că ea va rămîne blocată, cel puțin o perioadă.

CCR s-a pronunțat azi fără echivoc: între puterile statului există conflict constituțional pentru că parlamentul – prin aripa Cîțu din PNL și PSD – a blocat procedura de votare a moțiunii de cenzură depuse de AUR și USRPLUS.

”Parlamentul urmează să dezbată moțiunea de cenzură depusă și să își exprime poziția prin vot asupra acesteia cu respectarea exigențelor constituționale și regulamentare și aplicarea principiului loialității constituționale.

Curtea a constatat că moțiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare. Însă, Parlamentul, în ansamblul său, a încălcat art.1 alin.(5) din Constituție coroborat cu art.94 alin.(1) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum și art.113 alin.(2) din Constituție. Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu a finalizat procedura inițiată și continuă să încalce art.113 din Constituție. În consecință, au fost încălcate și prevederile constituționale ale art.1 alin.(3) privind statul de drept și alin.(4) privind echilibrul puterilor în stat”.

Pentru cine nu e analfabet funcțional, reiese clar că moțiunea a fost depusă legal și trebuie votată neîntîrziat, ea fiind deja în depășire de termene constituționale.

Pentru Florin Cîțu și Florin Roman interpretarea e alta: guvernul a ieșit victorios, și trebuie să se aștepte motivarea deciziei și publicarea ei în Monitorul Oficial, pentru ca abia ulterior să se stabilească parcursul.

Fals, cap-coadă.

Gruparea Cîțu a împins baba pe scări și apoi a întrebat-o de ce se grăbește.

Gruparea Cîțu a blocat – cu concursul PSD – votarea moțiunii, încălcînd Constituția, apoi tot ea jubilează că CCR a confirmat respectiva încălcare.

Bezna minții, nu alta.

Să spunem, însă, ceva ce Cîțu precis nu știe, dar mulți alți politicieni știu.

Legea de funcționare a CCR nr.47/1992, are o prevedere specială legată de judecarea conflictelor de natură constituțională, generată de dorința eliminării riscului major de blocare a funcționării statului pe un termen mai lung.

Art.36. – Decizia prin care se soluţionează conflictul juridic de natură constituţională este definitivă şi se comunică autorului sesizării, precum şi părţilor aflate în conflict, înainte de publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Spre deosebire de alte cazuri ținînd de competența CCR, la judecarea conflictelor între autorități ale statului, ambele părți sunt reprezentate prin delegați la ședința respectivă, deci sunt informate direct de la sursă.

În plus, precizarea că decizia se comunică părților în conflict ÎNAINTE de publicarea în M.O. are rațiuni precise, deci, anume evitarea unui blocaj întins pe durata celor 30 de zile în care CCR are răgaz să publice motivarea completă.

În consecință, Guvernul și Parlamentul sunt obligate să aplice decizia Curții chiar de azi.

Conform informațiilor noastre, CCR va emite motivarea în cursul zilei de mîine, dar asta nu schimbă lucrurile pe fond.

Gruparea Cîțu continuă să sfideze legile, deciziile CCR, regulamentele, statutul propriului partid și, în general, cam tot ce se poate sfida. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Bre, se pare ca moțiunea de cenzura va fi totuși votata marti, dincolo de interpretările gen political warfare ale Guvernului. Va cădea Guvernul? E puțin probabil dupa vizita doamnei Ursula de ieri. Care a venit sa susțină aripa Partidului Popular European din Romania. Adica ,,echipa castigatoare” din PNL. Vor trece Ciolacu, Stănescu, Barna și Ciolos peste vointa Bruxellesului? Ar fi pentru prima data.

  2. PeSeDe, prin al sau Grindeanu – pretenar cu Ciolacu si Tudose, avand acelasi angajator aka: SERVICIILE – a blocat astazi in BPR, la Parlament, motiunea celor de la AUR & USR-PLUS… Tov. Grindeanu (omul seviciilor – pe romaneste, al SRI) a dat interzis la motiune…
    Hai sa nu ne mai imaginam ca alde PeSeDe vrea sa fie varf de lance in daramarea Guvernului, ca nu-i asa! PeSeDe e vandut lui KiWI si, prin Ciolacu, vandut si la padure – aia de pe stanga, aia de pe dreapta.. poate chiar la amandoua!
    In disperarea lor, a celor de PeSeDe, a fost activat si Tudorel… Tudorel Toader, care a venit sa explice cum motiunea AUR&USR e musai sa cada… ca nu poate fi votata de Parlament! E necunstitutionala… tocmai ce CCR a spus cu totul si cu totul altceva… cat de misel sa fi, in viata, mai nemernicule?! Cat de vandut(i)?!
    Cand ala de “s-a legat cu lanturi”, la Guvern – el si Ponta (altul de la servicii) – vine si propune/blocheaza in BPR (birourile permanente reunite) votul pe motiunea DECLARATA CONSTITUTIONALA de CURTEA CONSTITUTIONALA (care m-ai si spune ca trebuie votata motiunea, dar TT declara ca tre’ sa cada) mai ne indoim de parteneriatul dintre PeSeDe Ciolacu/Grindeanu/Tudose si KiWI!?!?
    Tudoreleee… Ciolaculeeee… Grindeanuleee… chiar nu va e rusine?!
    Chiar ne luati, pe toti, de prosti?!…
    Saracilor, cu duhul, ce sunteti!
    Nu caCitu sfideaza legile, ci nemernicii de la PeSeDe, care nu mai stiu pe unde sa scoata camasa in a-l salva pe caCitu a lu’ KiWI (fata lui Ciolacu, de ieri, cand a anuntat ca PeSeDe a depus – cica – motiune, a fost pretioasa… Ciolacul si actualul PeSeDe au fost FORTATI sa depuna motiune de cenzura pentru a BLOCA MOTIUNEA celor de la AUR si USR-PLUS, declarata CONSTITUTIONALA de CCR!)
    “Gruparea caCitu” PeSeDe continua sa sfideze legile si deciziile Curtii Constitutionale!… despre asta este vorba

  3. Erata:
    1. “E necunstitutionala“ a se citi: E neconstitutionala;
    2. “ care m-ai si spune” a se citi: care mai si spune

  4. De ce sunt lasati sa o faca de un popor dezinteresat, inert, amortit, care nu reactioneaza la nimic?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998