CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL – cu MM, Stegarul Dac, Dan Puric si ”Noua Dreapta” tot inainte!

5 comentarii / 6085 vizualizări / 13 aprilie 2016

Marian Munteanu – 28 martie 2016: ”Eu nu am încredere în capacitatea de selecție a partidelor existente. Nu ne mai putem lăsa destinul pe mîna acestui sistem politic, creat de gruparea numită Frontul Salvării Naționale. De la vîrful acelei grupări s-a prelungit și a intoxicat întreaga societate românească această mafie care a pus mîna aproape pe tot”.

Două săptămîni mai tîrziu, pe 12 aprilie, Marian Munteanu se lasă selectat de PNL în postura de candidat la primăria generală și devine coleg cu Petre Roman, președintele FSN. Anunțul e făcut de Alina Gorghiu și de Vasile Blaga, membru fondator al FSN.

După ce a fraternizat, în 2000, cu Măgureanu, liderul sereiștilor-mineri care l-au cotonogit în 1990, Marian Munteanu fraternizează în 2016 cu nașii ”mafiei care a intoxicat societatea românească”.

E foarte greu de spus, în consecință, ce urmărește fostul lider al studenților.
Problema nu e însă, la Marian Munteanu.
Problema e la PNL, ultimul mare partid istoric, care s-a înhăitat cu el.

Marian Munteanu este, prin discurs, un personaj aproape mistic, pozițiile sale frizează delirul, vezi pledoaria recentă pentru un învățămînt în care religia să ocupe locul central, inclusiv prin penetrarea științelor exacte.

În fapt, toată ideea sa de reformă politică, administrativă, morală etc se învîrte în jurul unui singur cuvînt, ”ortodoxie”, în timp ce anturajul adastă periculos de aproape de zona extremei drepte, a legionarismului, mai exact.

În ianuarie, MM a apărut în componența unui așa numit Grup pentru România, care se critică integrarea europeană pentru că ”globalismul european, aşa cum ni se propune şi ni se impune, este de fapt un pretext de anihilare a valorilor naționale şi, în ultimă instanță, a identității etnice în totalitatea ei (…)Sabotarea identității naționale este o formă disimulată de imperialism şi neocolonialism prin care, cu un vast arsenal financiar modern (în speță, băncile) ni se confiscă lent suveranitatea atât de greu câştigată. Conştientizarea identității naționale este (şi a fost) cea mai redutabilă formă (şi forță) de rezistență împotriva acestei agresiuni perfide”.

Între membrii fondatori ai GPR se numără Stegarul Dac Cezar Avrămuță, cel internat la psihiatrie după ce a vrut să se arunce de pe Casa Radio, Dan Puric, celebrul economist Constantin Cojocaru, ori Tudor Ionescu, liderul partidului de sorginte legionară ”Noua Dreaptă”.

Cîteva luni mai tîrziu, pe 28 martie, Marian Munteanu lansează un alt proiect, asociația Alianța Noastră – România, care își propune, printr-o Proclamație oficială, să lupte pentru a se ”evita dezbinarea si pulverizarea, care au viciat grav actiunile civice de pana acum, lasand intreaga societate la cheremul grupurilor de interese partinice si transpartinice, dirijate din interiorul sau din afara tarii”.

Sunt propuse, de asemenea, o serie de măsuri pe care nu le vom înșira, dar care, trebuie spus, sunt în contradicție fermă cu unele norme ale UE pe care România a acceptat să le respecte. Și, inevitabil, se vorbește pe larg despre chestiunea traco-geto-dacică, foarte la modă în ultimii ani în anumite sfere.

Foarte interesant, chiar spectaculos de remarcat, deși Proclamația vorbește în numele unui grup de inițiativă reprezentat de formula ”noi, semnatarii”, la final nu există nici măcar o singură semnătură.
După cum, în secțiunea de pe siteul asociației rezervată conducerii nu există nicio conducere. De fapt, pe întreg siteul nu apare decît numele lui Marian Munteanu, semn că fostul lider al studenților a reușit o alianță de unul singur.
Nu există nici măcar un număr de telefon ori vreo adresă, cu excepția uneia, impersonale, de mail.

În seara zilei în care a avut loc lansarea, MM a venit la Realitatea TV spre a da detalii despre ce intenționează cu respectiva asociație.
Întrebat cine sunt cei care fac parte din ea, MM s-a fîstîcit, și a fentat răspunsul, vorbind despre persoane care i-au transmis mesaje de încurajare, ceea ce e nițel altceva.

Primul nume pronunțat a fost al liderului AFDPR, Octav Bjoza. ”Pentru noi, mesajul dînsului e absolut vital” a spus MM în emisiune.

Pentru cei care au uitat, Bjoza e personajul care a produs un scandal monstru după ce decorarea sa cu Steaua României de către președintele Iohannis a atras protestul oficial al Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului: „MCA România ia act, cu dezamăgire, de decizia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a acorda Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler unui deţinut politic care se afişează public cu un partid susţinator al Mişcării Legionare şi al neo-nazismului”, afirma Centrul într-un comunicat.

Alte nume de persoane care au încurajat noua asociație sunt criticul Alex Ștefănescu, regizorul Ioan Cărmăzan, Dan Dungaciu ori Gavrilă Filichi, plus încă două, trei.

Dacă marele proiect de reformare din temelii a țării de către Marian Munteanu se bazează pe Stegarul Dac, pe liderul Noii Drepte ori pe Dan Puric, ne-am cam lămurit cum e cu personajul.
Ce nu ne-am lămurit e cum stăm cu PNL. Dar, cred că nu vom avea mult de așteptat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. BTI, nu ar strica sa frecventezi si tu o biserica, macar din joi in pasti, poate te-ai mai destepta nitel. Problema la MM nu e la discurs, ci la caracter. Spre deosebire de tine care habar nu ai spre ce se indreapta lumea, ortodocsii autentici stiu. Vreti, nu vreti, statul roman se va increstina, dar tu nu vei apuca vremea aia, deoarece nu meriti o lume mai buna!

  2. Astea sunt proiecte , mai mult sau mai putin ratate, ale serviciilor!MM face parte din gasca infiltrata la inceputul anilor 1990 in PNTCD si in organizatii civice.Uitati-va pe unde sunt astazi „baietii” amintiti mai sus:la Administratia prezidentiala, in guvern, la sefia unor servicii…

  3. interesant e ca tot ce e basist, pesedist si iliescist-comunist il ataca pe marian maunteanu

    • Bai prostacule pedeleu, tu ori esti dus cu pluta, ori esti dus cu pluta!

  4. […] sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998