CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL – cu pieptul gol in apararea serviciilor si a DNA

0 comentarii / 3685 vizualizări / 25 ianuarie 2018

Partidul lui Ludovic Orban s-a transformat din partizanul cel mai înfocat al reformei în domeniul siguranței naționale, cum era în anii precedenți, în marele apărător al serviciilor secrete. O dovadă în acest sens o constituie afirmațiile incluse în recent lansata Carte neagră a guvernării PSD, în care se vorbește, stupefiant, despre ”subminarea prestigiului și a demnității ofițerului de informații”, despre ”invenția” numită stat-paralel etc.

PSD – acuzat ca a vulnerabilizat meseria de agent secret

”Partidul de guvernământ şi coaliţia majoritară, în mod programatic, urmăresc ca România să fie marginalizată, să-şi piardă încrederea de care se bucură la nivelul UE şi la nivelul partenerilor euro-atlantici” se arată în document.

”Pe toată durata anului 2017, la nivelul structurilor de forță și instituțiilor din sfera securității naționale, cu precădere a serviciilor de informații și a celui de pază și protecție, acțiunile politice și limbajul aferent au dus la subminarea prestigiului și a demnității ofițerului de informații prin antrenarea instituțiilor de intelligence și militare în dispute politice și discurs politicianist. Etichetele de „stat paralel” sau celebrul „binom” au creat vulnerabilități majore și lipsă de încredere și susținere în societate pentru această meserie și pentru cei care-și apără țara din aceste poziții.
Pentru ca unii lideri politici să-și soluționeze dosarele penale sau să deturneze problemele de imagine cu care se confruntă, coaliția de guvernare a inventat această formă de atac care vulnerabilizează în mod substanțial serviciile de informații din România” mai scriu liberalii.

Apel liberal: Jos mîinile de pe serviciile secrete

”Antrenarea SRI, SIE, SPP, DGIA, DGPI în asemenea dispute politice este în măsură să descalifice orice lider politic și arată lipsa capacității de acțiune și control prin lipsa de calitate a oamenilor politici din partid. Încălcarea legii e sancționabilă direct în justiție, nu prin jocuri de imagine pe seama securității României, într-o epocă profund turbulentă.” conchide documentul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998