CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL, despre revocarea Avocatului Poporului: ”Lovitura de stat. Doar nazistii desfiintau institutiile care ii incurcau”

6 comentarii / 4805 vizualizări / 17 februarie 2021

Actuala putere, cu PNL în frunte, pregătește revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului pe motiv de încălcare a legilor și a Constituției. La precedenta operațiune de revocare a Avocatului Poporului, în 2012, din aceleași motive, greii PNL de azi vorbeau de lovitură de stat și de manevre naziste menite să destabilizeze România.

„Actualul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a demonstrat prin acţiunile sale că utilizează prerogativele sale constituţionale şi legale pentru a servi intereselor forţelor politice care l-au promovat în această funcţie, astfel acesta a atacat la Curtea Constituţională art. 5 din Ordonanţa 15-2012 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate”.

Cam așa sunau acuzațiile aduse de reprezentanții puterii, în 2012.

Identice, am spune, cu cele aduse azi Renatei Weber.

Și cum vedeau greii de azi ai PNL respectivele acuzații?

Europarlamentarul PNL Daniel Buda declara, spre exemplu, în iulie 2012, că votul comisiei Juridice pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului „se circumscrie unei lovituri de stat”. El mai avertiza că acest demers „nu va rămâne fără ecouri în spaţiul european”, susţinând că „desfiinţarea instituţiilor statului” afectează stabilitatea politică şi economică a României.
„Doar naziştii erau cei care desfiinţau instituţiile care îi încurcau” declara Buda, adăugînd că reprezentanții puterii sunt „tributari unor mentalităţi din Europa comunistă”.
„Să nu uitaţi că vine un moment al adevărului, un moment al judecăţii faptelor noastre de către electorat”, mai spunea el. După revocarea în parlament, același Buda declara: „Nu există temei juridic la baza revocării din funcţie a Avocatului Poporului. Aţi trecut precum tăvălugul şi tancurile sovietice peste argumentele noastre, istoria va consemna acest lucru”,

O poziție asemănătoare o avea și actualul europarlamentar PNL Vasile Blaga, care anunța că va fi sesizată CCR în legătură cu revocarea AP:

„În legea Avocatului Poporului există o prevedere că poate fi schimbat dacă încalcă grav Constituţia, dar nu despre asta este vorba, ştim cu toţii. USL nu guvernează, a avut aseară o şedinţă de Guvern în care nu a luat nicio decizie. Scopul lor în continuare este acela de a acapara punct cu punct toate instituţiile statului. Bineînţeles că hotărârea pe care o va lua Parlamentul noi o vom ataca la Curtea Constituţională”.

Alt greu actual al PNL, Emil Boc, spunea, la rîndul său „Avocatul Poporului a atacat la CCR câteva acte legislative, iar CCR i-a dat dreptate. Schimbarea Avocatului Poporului s-a făcut pur arbitrar, fără să existe o încălcare a Constituţiei şi a legilor în vigoare. Numind un om din aria de interes a PSD, acesta este un garant că nu va ataca la CCR eventualele ordonanţe de urgenţă pe care Guvernul le va da, legate de suspendarea preşedintelui sau legea uninominalului. Aceste lucruri se văd de la mare distanţă. Fac un apel la cetăţeni la conştientizarea pericolului pe care îl presupune transformarea funcţionării României într-un stat totalitar”.

Dar Europa, ce părere avea ea despre toate astea, la acea vreme?

Păi, spre exemplu, Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului, îi cerea imperios preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declanşarea procedurii de infringement împotriva României şi suspendarea votului său în Consiliul European în urma subminării statului de drept şi democraţiei.
El enumera printre marile abuzuri „restrângerea de către majoritatea PSD-PNL din Parlament a atribuţiilor Curţii Constituţionale, instalarea unor noi directori pentru SRR şi TVR şi schimbarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu”.
Aceleași lucruri erau înfierate și de către eurodeputaţi precum Alain Lamassoure şi Elmar Brok, preşedinţii unor comisii importante din P.E.

Actuala putere, cu PNL în frunte, are pe agendă exact lucrurile înfierate cîndva de proprii oameni ori de liderii de la Bruxelles: revocarea Avocatului Poporului, demiterea șefilor Radio și TVR, ”reforma” profundă a CCR și eliminarea unor judecător incomozi.

Ironia sorții face ca PNL tradițional să fie singurul partid care s-a aflat și în 2012, și azi, la pupitrul ofensivei împotriva unor instituții ale statului. O ofensivă căreia i se opuneau în 2012 membrii PDL – azi liberali – iar în 2021 i se opun cei ai PSD.

Desigur, pariem de pe acum că Bruxellesul nu va mai sufla un cuvînt. Pentru că între timp PNL a sărit în barca dnei.Merkel, adică PPE, iar asta înseamnă, cum bine se știe, protecție totală întru comiterea oricăror abuzuri. Cum nu vor mai sufla nici greii liberali de azi care, ieri, înfierau ”lovitura de stat” și ”nazismul” PNL. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. O sa suga pula, mai corect spus o sa suga peneleprosii si useraiosii o gramada de pule si tot n-o sa aiba succes in schimbarea lui Weber.

  2. Pai toata gasca oligofrenului de sub fusta Angelikai ce credeti ca este?Suntem poporul cel mai cretin de pe planeta.

  3. Un avocat al poporului cu CONSTIINA ca Renate este INIMAGINABIl in teroarea nazista pe care o pregateste KlauSS si bolssevico-liberalii. Lagare de persecutei pentru cei ce refuza ‘sembul fiarei’ vaccinarea, si alte masuri naziste sub POLITIA MILITARA (citeste WAFFEN-SS) pregatita ce criminalul de razboi Ciuca.

  4. Nu conteaza ca fa-Renato e o fosta oengista si chiar sorosista antipesedista, ci ca a fost instalata acolo printr-un troc politic incheiat intre un puscarias cu ifose de om politic si un politician croit dintr-un mare kkt imbracat in poleiala, viitor puscarias si el, avand ifose de mare om politic si titan al civilizatiei inca si mai mari decat ale lui Dragnila. Avocata a boborului, cica, unsa de doi distrusi ai istoriei noastre contemporane, provenind dintr-un partidulet de ratati pensionari aflati in autobuz in drum spre Olanesti bai, cum ar fi fa-Norico, Chitoiu, Varujan, Babumucian, Grazzziela sau insusi Tataie Palin Topescu Cariceanu
    Asa incat, ciocu ceva mai mic atunci cand provine vorba despre inlocuirea lui Lenate Lebber.
    In concluzie, duca-se!

    • Contează că Weber a părăsit printre primii pupinbăsismul care te-a lăsat cu buzele pe anusul securistului Petrov până la preluare curului de impotent Iohannis.
      În concluzie SRI va primi ceea ce a căutat, iar toate fosilele propagandei securiste vor suge asfaltul.

  5. Trăiască neomarxismul globalist de sorginte sorosista….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998