CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL – fauna toxica si rinceda: ”Mediocrul Iohannis”, ”gogoasa in alcool Blaga” si ”gaunosul Rares”

27 comentarii / 26163 vizualizări / 17 martie 2019

”Ce zici, tata, de tîmpenia de listă pe care a încropit-o PNL-ul? Te enervezi? Îți faci sînge rău? Sau rîzi în hohote precum zeii olimpieni cînd vedeau gogomăniile pămîntenilor?”. Așa începe o scrisoare-metaforă scrisă de fostul liberal Theodor Paleologu tatălui său mort, regretatul Alexandru Paleologu, în care îi descrie în culori sumbre pe actualii liberali și pe președintele Klaus Iohannis.

Spicuim din scrisoarea publicată pe siteul propriu:

”De cînd ai murit tu PNL-ul a mers din rău în mai rău. S-a aliat cu PSD-ul, a pus umărul la aducerea la putere a lui Ponta și Dragnea. Tăriceanu, care era atît de respectuos cu tine, și-a dat arama pe față în modul cel mai dezgustător, iar Crin Antonescu a confirmat din plin proasta părere pe care o aveai despre el. PNL-ul îmbrățișase cu voluptatea turpitudinii tot ce ai detestat și combătut în politica de după 89.”

”E o faună rîncedă și toxică. Îmi face fizic rău să respir același aer cu asemenea persoane. Cînd eram deputat, ajunsesem să intru în sala de ședințe prin față, ca să semnez în condica de prezență, după care ieșeam, ocoleam sala și intram prin spate, ca să nu trebuiască să dau mîna cu colegii de partid din primele rînduri (acolo stau cele mai mari lichele). Stăteam în spate, unde puteam citi, cît mai departe de înfipții și carieriștii din față”.

”După Antonescu a venit în fruntea PNL-ului „un profesor cu nume de neamț dintr-un oraș din centrul țării”, așa cum el însuși s-a descris în singura frază marcantă pe care a spus-o în ultimii zece ani. Îl cheamă Iohannis și a fost primar la Sibiu. E de o mediocritate excepțională, însă are cîteva calități: e înalt, e punctual (străbunicul lui era ceasornicar) și, mai presus de toate, nu e Ponta. (Mă rog, în logica asta, și Ponta are o calitate: nu e Dragnea.) Evident, l-am votat, l-am susținut, dar știam exact la ce să mă aștept: îl întîlnisem de cîteva ori pe cînd eram ambasador și ministru și îmi fusese de ajuns. Nu sînt deloc dezamăgit de el, pentru că nu m-am amăgit cîtuși de puțin.”

”Iohannis a reușit fabuloasa contraperformanță de-a dilapida în decurs de doi ani imensul avantaj electoral pe care-l avusese în 2014. Te întrebi poate cum a reușit. Ei bine, un mediocru, după cum știi, se ferește instinctiv de oricine îl poate umbri și își alege colaboratorii doar dintre mediocrități. Are chiar o predilecție pentru oameni care-i sînt inferiori. Exact asta s-a întîmplat cu Iohannis ajuns președinte: a pus-o pe Alina Gorghiu în fruntea partidului în ideea că nu-i va face concurență, iar partidul s-a dus în continuare de rîpă, așa cum era de așteptat. După fuziunea cu PDL-ul celălalt co-președinte a fost Vasile Blaga, un fel de gogoașă îmbibată în alcool precum celebrul „baba au rhum” inventat de regele Stanislas Leszczynski. Pe Blaga nu știu cine l-o fi inventat, probabil un demiurg rău și pus pe șotii, animat de o imensă ură față de orice licăr de intelectualitate”.

”În fruntea listei l-au pus pe unul Rareș Bogdan, un jurnalist găunos și demagog de la Realitatea. Între noi fie vorba, omul ăsta e mult mai bun decît alții de pe listă. Măcar de el a auzit lumea și în ultima vreme combate PSD-ul (mă rog, singura dată cînd am interacționat cu el, în 2012, era susținut de Ponta, PSD și PNL pentru conducerea televiziunii publice). De fapt, nu cu Rareș Bogdan am eu ceva: nu e nici mai bun, nici mai rău decît media jurnaliștilor din România. Dezolantă e metoda de lucru a PNL-ului: ca și în cazul Becali, Munteanu sau Dănăilă, luăm pe cineva care n-are nici o legătură cu liberalismul și îl punem pe liste la plesneală, pe ideea că „are notorietate”. Și tot nu s-au învățat că nu merge. Atîta incorigibilă prostie e de-a dreptul deprimantă”.

”N-are rost să iau toată lista la tocat. Blaga e o ghiulea care o va trage în jos. Marea strategie de campanie va fi să nu afle lumea că e și el pe listă. Față de infinita plictiseală pe care o generează activiști cenușii precum Motreanu, Buda, Bușoi sau Adina Vălean flamboianța dezlănțuită a unui Ghiță Falcă va garanta distracția. Abia aștept să-l aud zbierînd pe la mitinguri. Analiza discursurilor lui e întotdeauna o provocare intelectuală: logos-ul e egal cu zero, iar pathos-ul se reduce la răcnet. Dacă mă gîndesc bine, Falcă e preferatul meu dintr-o listă atît de insipidă, încît riscă să mi se dezarticuleze mandibula de la căscatul pe care mi-l provoacă simpla lectură a numelor candidaților.”

”Rîzi, așadar, rîzi cu poftă în compania alor noștri.” se încheie nemilosul rechizitoriu la adresa urmașilor Brătienilor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

27 Comentarii

 1. Nici un PSD-ist nu ar fi in stare sa descrie atat de corect vietuitoarele din PNL, asa cum o face Theodor Paleologu.

 2. Aveti multa dreptate ! VA FELICIT!

 3. Nu degeaba, Toaderel poarta proudly numele de „Pleasca”.
  Daca at fi fost si dansul pe lista, mucles. Cum nu este, ce are de pierdut? Musca din ma-sa si taxu. So,
  1. Omul chiar are dreptate
  2. Hai sictit plescare, pune mana la munca puturosule, nu mai sunt vremuri de turnatorie? Naspa

  • Falcă, Blaga, Motreanu, Buda sunt securiști muncitori, nimic de zis. Să sperăm că totul va fi bine cu Kovesi pe afiș.
   P.S. Retardatul Theodorel e genial în raport cu mascota SRI, Klaus Werner Iohannis.

 4. Mda, si cand o pupa pe tovarasa Udrea in fond cu o voluptate cosmica, cum era? Era foarte bine, evident. Ce vreau sa spun e ca obedienta absoluta, care a prabusit PNL-ul, a practicat-o si Paleologu Junior. Ca daca-i era atat de scarba de to’arsii din PDL/PNL nu se combina cu Udrea-Basescu-Blaga. Da’ nu i-a fost si acum se tanguie ca nu exista caracter si valoare politica in PNL. Vrajeala ieftina, ca la Carl Schmitt!!!

 5. Dar ce alternativa mai buna aveți pentru PNL sau pentru țara? Ați criticat pe toată lumea, dar nu am înțeles pe cine preferați, in prezent?????

 6. Toate bune și frumoase, omul e cult, are idei interesante, știe să scrie, are simț critic, este expresiv. Dar nu știu de ce, atunci cînd îl citesc, îmi amintesc penibila afirmație că „Băsescu este o pleașcă pentru România”! De atunci faza asta stupidă s-a pus ca un stigmat pe tot ceea ce spune și face dl Paleologu jr.

 7. Falca s-ar putea sa le traga vreo cantare de jale si de inima albastra….pe parcursul campaniei.

 8. Felicitari d-le Paleologu pentru aceasta analiza! Observ ca oamenii va acuza ca ati fost coleg cu Elena Udrea …..nu stiu de ce? Poate pentru ca e singura care a platit pentru un regim (insa lumea tot nemultumita este)….Vor sa o vada la ghilotina ca sa fie satisfacuti! A stat 72 zile la puscarie ca a facilitat unui sportiv roman sa boxeze in tara lui… Gala Bute pe care au urmarit-o milioane de spectatori a fost facuta datorita ei. Insa ea trebuie sa fie fugara, iar Blaga , Falca , Buda sa plece in parlamentul European. Elena Udrea este un om cu un character deosebit si un politician bun (scoala lui Basescu)!

  • Să se consemneze că ultimul pupinbăsist de pe Terra și-a făcut datoria.

   • Niciodata Romania nu a avut conducatori mai slab pregatiti si o administrare a tarii la „plesneala” ca acum….Daca va place social-democratul Dragnea cu averea de 27 milioane de euro (fiind toata viata bugetar) , votati-l! Eu prefer pupinbasismul destept si doar cu un apartament in Mihaileanu si cu aceeasi nevasta de ani de zile. Restul sint doar jigniri….

    • Oh, tocmai securistul bețiv are „doar” apartamentul din Mihăileanu.
     Tu ești o jignire pentru specia umană.

     • De ce ? Pentru ca apreciez regimul Basescu si nu cel actual condus de Livache? Incercati sa argumentati, apoi mai vorbim ……(dar civilizat)!

     • Și de ce apreciezi regimul mafiei securiste? Nu poți argumenta oricât de prost ai fi. Și ai potențial.

    • averea pwlii de 27 milioane euro. nici tu nu crezi ce spui!

 9. Udrea e acuzata ca s.a folosit de gală Byte să finanțeze partidul cu bani murdari ….ce să vorbim ce interese nobile să aibă și individ a aia care era lacomă de multi saci cu milioane de euro pentru taticu ei și partidul lor …

  • S-a mai jucat cu câteva miliard de euro prin firmele Securității.
   Ai auzit altceva în afară de gala Bute?

   • Nu , Elena Udrea nu a mincat sorici cu Securitatea ….aici campioni sint Ponta si Dragnea. Gala Bute a fost vazuta de milioane, de turism in Bucovina, de finalizarea terenurilor de sport incepute de Nastase, de gondola la Neamt si Valea Jiului , de cele mai multe fonduri europene (aduse cu ajutorul Elenei Udrea) , de pavazarea riului Bahlui din Iasi , etc ati auzit? Chiar si parcuri la sate ……dar au fost facute. Astept ceva facut de 6 ani in guvernarea PSD, dar numai la Turism si dezvoltare (ministere in care a fost Udrea).

    • Pupinbăsist prostovan, Udrea a avut pe mână cel mai mare buget ever de la Ministerul Dezvoltării, a alimentat direct firmele mafiei securiste, exact în același timp cu austeritatea pentru populație.

     • In toate guvernele banii cei mai multi au fost la Ministerul Dezvoltarii. Ce au facut guvernele PSD (au fost la guvernare 25 de ani)? Nimic…..au impartit primarilor obedienti ….. Dragnea a fost impotriva Olgutei Vasilescu ca sa fie ministru, iar Klaus I-a indeplinit dorinta (au facut un blat rusinos) …….Pai, cum sa invirta ea banii ….. in rest vorbe si jigniri!

     • Ce a fost în timpul mandatului Udrei n-a mai fost niciodată.
      Tot atunci s-au practicat telegondolele pe pistele de ski din câmpiile cu săli de sport pentru cei 2 bătrâni din localitatea cu teren de fotbal în pantă, cu parcurile tocmai în pădure.

 10. dati in rares bogdan din toate pozitiile!e singurul care de-a lungul timpului si-a schimbat pozitiile?nici vorba,ce sa mai vorbim de patronul acestui site,b.t.i.?ptr.mine conteaza ce a facut rares bogdan din 2014 incoace,cea mai virulenta voce anti psdragnea!p.s.:mizerabil articolul lui b.t.i. la adresa omului de afaceri din suceava,cu insailari „securistice”cum tot ii place sa spuna,introduce in ecuatie parintii si preia discursul fugarului ghita!!!curat murdar!!!

  • Rareș Bogdan e subiectul altui articol. În general ia masa cu securiști, deci e bun de tot pentru tine.

 11. Aha…atunci ramane o intrebare: De ce l-ai votat pe fiul cesornicarului!? Crezi ca acum esti mai curat!? Si poti sa lingi in continuare acolo unde ai scuipat !? Esti un biet intelectual care isi inchipuie ca asa se defineste un intelectual cu coloana vertebrala dreapta…ei bine nu…Rusine!

 12. Dar , daca onorabilul Paleologu ar fi fost pe lista PNL, ce i-ar mai fi scris defunctului tata?!

 13. Imi pun si eu aceeasi intrebare: de ce l-a sustinut tanarul Paleologu pe ” stranepotul ceasornicarului ” daca stia ca e un neica Nimeni? Tradarea intelectualilor este asadar un fenomen universal, nu numai frantuzesc. Pentru acesti „intelectuali” nu conteaza patria si binele patriei, ci coteria si propriul bine.

 14. Sa-i fie iertate greselile trecutului,acum s-a trezit si vede trista realitate.Oare poporul roman nu mai exista,nu se mai intereseaza nimeni de drepturile si bunastarea lui?Observ ca toata preocuparea alesilor din opozitie este lupta impotriva lui Dragnea care pana mai deunazi a fost aliatul lor.Reveniti-va stimati politicieni!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998