CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL, intre milogeala de Rares Bogdan si lupta cu ”pseudo-jurnalistii”

4 comentarii / 4385 vizualizări / 11 februarie 2019

Un politruc numit de liberali în conducerea radioului public are, zilele trecute o revelație: actuala conducere a instituției greșește grav apelînd la serviciile unor ”pseudo-ziariști”, ”no-name”-uri ale presei atîrnate politic, ceea ce arată clar intențiile de viitor ale postului: implicarea electorală în beneficiul PSD. Întîmplător, ”no-name”-ul respectiv e exact unul dintre cele mai cunoscute nume post-decembriste din media. Unul foarte pe gustul PNL pe vremea cînd îl înfrunta pe Traian Băsescu. E vorba de Corina Drăgotescu.

Aflată pentru o scurtă perioadă în țară, ziarista stabilită de cîțiva ani în SUA se gîndește să antameze o colaborare cu radioul public, în sensul livrării unor corespondențe speciale de peste ocean, mai ales că se apropie vertiginos Oscarurile șamd.
Nici nu apucă să aibă o discuție de principiu cu șefii postului, că în spațiul public explodează o scrisoare a unui membru în CA al Radio, Alexandru Muraru, reprezentantul PNL, în care acesta avertizează, nervos:

”De când Societatea Română de Radiodifuziune este condusă la nivel executiv de dl Georgică Severin, și cel mai probabil având în vedere că urmează doi ani electorali, au început din plin „colaborările” editoriale cu oameni din zona PSD.
Numai în ultimele două săptămâni, presa a relatat cum Corina Drăgotescu – cunoscut jurnalist din zona PSD, marginalizată de media datorită reacțiilor sale inoportune și a ofensivei PSD-iste – și, mai nou, soțul PSD-istei Sevil Shhaideh, au găsit un loc călduț la Radio România Actualități, respectiv Radio România Internațional.
Este evidentă activarea unor comandamente pe linie de partid, de vreme ce altor jurnaliști profesioniști li s-au tăiat colaborările în ultimul an sub diverse pretexte. Alții, la fel de competenți, nici măcăr nu speră să prindă vreo audiență sau o discuție telefonică cu dl Georgică, așa cum, aplaudacii PSD, au avut parte.
Nu este importantă valoarea colaborării, ci faptul că cel mai mare trust media din România a devenit, sub dl Georgică Severin, o parcare a unor pseudo-jurnaliști care și-au pus cariera și numele în slujba PSD sau ai altor camarazi din zona partidului de guvernământ.
În acest moment, credibilitatea SRR este grav afectată! Sutele de profesioniști din SRR sunt astfel marginalizați și munca lor este calcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri sub diverse pretexte, dar cel mai probabil pentru a da satisfacție activului PSD și a impune mesajul PSD în studiourile și programele editoriale ale SRR”.

Ați reținut bine: Corina Drăgotescu, fost redactor-șef al ”Adevărului”, fost membru al conducerii Realitatea Media, fost jurnalist al România TV etc, cu o activitate de 30 de ani în presă, este, pentru omul PNL, un pseudo-jurnalist și un no-name, iar colaborarea ei cu Radioul public e dovada clară a politizării. (Faptul că se vorbește și de soțul Sevilei Shaiddeh nu schimbă cu nimic aberația etichetării Corinei drept ”pseudo-jurnalist” și ”no-name”).

Alexandru Muraru e, ce-i drept, o voce autorizată să decidă cine e ziarist și cine nu. Un produs politicla pachet cu fratele său – al infractorului liberal Relu Fenechiu, conform nenumăratelor relatări ale presei ieșene, consilier al infractorului liberal Tudor Chiuariu, plasat strategic prin diverse sinecuri de stat, acuzat de furtul unor documente din instituții ale statului, stîrnind pînă și oripilarea lui Vladimir Tismăneanu. Muraru a descins la Radio direct din postul de prim-vicepreședinte al PNL Iași, ca o consolare pentru ratarea parlamentului în decembrie 2016.
Nu e clar ce îl recomanda pentru actuala poziție, dar PNL ne-a obișnuit de mult cu asemenea experimente mediatice, după ce a făcut președinte al radioului dintr-o tăietoare de bandă, al televiziunii dintr-un fost șef al SIE, a trimis în consiliile de administrație rockeri și folkiști șamd.

Că liberalul Alexandru Muraru, trimis politic de partid în conducerea radioului, critică inerenta politizare a postului prin asigurarea serviciilor unuia dintre numele cele mai sonore ale presei mai treacă-meargă, ori că lansează aberații precum așa zisa marginalizare a Corinei Drăgotescu de către restul presei(?!!). Asta mai putem înțelege, prin prisma umorilor personale.

Dar că, din întreaga conducere a PNL (despre lipsa de reacție a confraților de breaslă nici nu mai vorbim), nu s-a găsit nimeni să-i dea o replică, măcar în amintirea vremurilor cînd Corina Drăgotescu se număra printre cei mai incomozi adversari din media ai președintelui Traian Băsescu, cel care a făcut tot posibilul să lichideze liberalii pe vremuri, asta e mai greu de înțeles.
Decît, cel mult, dacă ne amintim cum a ajuns actualul lider al PNL, aproape lichidat politic de DNA la un moment dat, unul dintre cei mai vajnici susținători ai sistemului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S.: Interesant de urmărit cum se va termina campania de milogire a PNL pe lîngă ziaristul neatîrnat politic, echidistant și ne-marginalizat Rareș Bogdan pentru a accepta locul unul între candidații la europarlamentare, ca să mai dreagă impresia publică de listă a pseudo-politicienilor și a no-name-urilor.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Conducerea liberală? Care? Partidul ăsta nu are nici o legătură cu liberalismul. S-a contopit cu PDL, au căpătat aceleaşi metehne. Cum pretinzi că eşti urmaşul Brătienilor când faci parte din familia popularilor, nu a liberalilor?

  2. Fratii Muraru sunt dusi cu capul bine de tot!Pe de alta parte, am auzit ca sunt baieti de securisti sau activisti PCR de prin Iasi!Le stie cineva „provenienta”?

  3. „Liberalii” (n-au legatura cu liberalii bratieni, dar asa isi zic cacanarii intre ei) au ajuns la fel de prosti ca „taranistii” care s-au exclus singuri din politica prin anul 2000.

  4. Acest partid ocupat integral de basisti ce isi mai zice si „national liberal” este o rusine nationala…Doar uitati-va la ce specimene il capuseaza si veti avea o revelatie simpla: niste impostori oportunisti si atat!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998