CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL isi pierde Hrebenciucul: parlamentul l-a validat pe Rusanu sef la ASF

0 comentarii / 1620 vizualizări / 24 aprilie 2013

Unul dintre marii sforari ai politicii post-decembriste, liberalul Dan Radu Rușanu, părăsește politica în favoarea unei activități extrem de bănoase, aceea de șef al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. Camerele reunit el-au validat azi în funcția de președinte pe Rușanu cu 323 voturi pentru şi unul contra, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte Daniel Dăianu, cu 323 pentru şi unul împotrivă, Mircea Ursache pentru postul de vicepreşedinte, cu 322 voturi pentru şi două împotrivă, Tudor Daniel – vicepreşedinte şi Ion Giurescu – vicepreşedinte, cu câte 323 voturi pentru şi unul împotrivă. Au fost validaţi pentru funcţia de membru cu câte 323 voturi pentru şi unul împotrivă Mihăilescu Dorina Teodora, Marcu Gheorghe, Alexe Gavrilă, Albu Gheorghe, Lorand Istvan Kralik, Mârzac Marian, Sârbu Marian, Moldoveanu Corneliu, Baltă Tudor, Frunzulică Doru Claudian, Puiu Nina, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel.

Întrucît noua funcție nu permite nici măcar să fie membru de partid, Rușanu, supranumit ”Hrebenciucul PNL” va trebui să demisioneze din parlament și să părăsească partidul în care a tras sfori mulți ani de-a rîndul, pînă la performanța de a umple politica autohtonă la vîrf cu fini, nepoți, amici șamd, de la Chițoiu și Fenechiu pînă la Gelu Diaconu, recent numit șef la ANAF.
Deși pe termen scurt Rușanu va continua să tragă sfori în partid, prin interpuși, la vîrful PNL se estimează că, în timp, influența sa se va diminua simțitor, mai ales că mulți liberali grei îi poartă sîmbetele, ceea ce va conduce la o rearanjare a sferelor de putere din jurul lui Crin Antonescu în preajma alegerilor prezidențiale de anul viitor. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998