CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL lupta cu o nedreptate istorica: agentii serviciilor au ramas fara concedii paternale

0 comentarii / 3665 vizualizări / 15 decembrie 2017

Liberalii au o mare grijă pe cap și încearcă să o repare prin intervenții parlamentare la nivel înalt: odată cu intrarea în vigoare a prevederilor art. 141 lit. C din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, agenții serviciilor secrete, ofițerii armatei și cei ai poliției nu mai beneficiază de concedii paternale.

Semnalul de alarmă e tras de grupul PNL din Camera Deputaților, prin parlamentarul Nicolae Neagu, care afirmă, într-o interpelare făcută zilele trecute către premierul Mihai Tudose:

”Menționez faptul că dispozițiile legale în vigoare contravin principiului constituțional al egalitații de drepturi și au un caracter discriminatoriu în privința acordării dreptului la concediu paternal plătit, mărit cu 10 zile lucrătoare pentru următoarele categorii de asigurați: personalul militar în activitate, politiști și funcționari publici cu statut special care iși desfășoară activitatea în instituțiile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate natională(…)
Dreptul la concediu paternal este un drept acordat în scopul de a asigura participarea efectivă a tatălui la îngrijirea noului-născut și reprezintă una dintre formele de asigurări sociale reglementate prin lege” mai spune deputatul, care îl somează pe premier să informeze public ce măsuri are de gînd să ia pentru remedierea situației. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998