CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL – mega-pepiniera de candidati prezidentiali

0 comentarii / 1601 vizualizări / 18 august 2014

Partidul care se luptă de ani de zile să polarizeze dreapta, am numit PNL, a ajuns, vrînd-nevrînd, într-o situație de-a dreptul aiuritoare: în acest moment, cinci candidați bătuți în cuie pentru prezidențiale provin din rîndurile sale. Aproape ai fi tentat să spui că președinția țării a ajuns o afacere liberală dacă nu s-ar ști că tocmai această diversitate e principala stavilă în calea victoriei.

Cristian Diaconescu și-a anunțat, în urmă cu puțin timp, decizia de a demisiona din PMP pentru a candida ca independent la președinție, deschizînd, astfel, drum candidaturii Elenei Udrea, din partea PMP.

În urma acestui demers întrevăzut, deja, de zile bune, dreapta ajunge la un număr deja exagerat de mare de candidați: Klaus Iohannis, Monica Macovei, Ioan Ghișe, Viorel Cataramă, Cristian Diaconescu, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, la care nu ar fi de mirare să se adauge și Crin Antonescu, conform unor zvonuri de ultimă oră.

Opt candidați pe dreapta, unul pe stînga, dacă vom avea parte, desigur, de candidatura lui Victor Ponta.

Interesant de observat, cinci dintre cei opt candidați ai dreptei sus-pomeniți provin din PNL, partid care nu a avut niciodată măcar un candidat în turul doi la președinție. Cum s-ar spune, la liberali, calitatea e surclasată de cantitate…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998