CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

PNL, propunerea deceniului: Statul va plati salariile tinerilor angajati la patron

18 comentarii / 8572 vizualizări / 24 iunie 2019

PNL a depus în Parlament o propunere radicală, prin care se instituie facilități majore pentru cîteva sute de mii de tineri absolvenți de facultăți, măsura fiind menită, declarativ, să stopeze exodul forței de muncă. Practic, însă, ea ar putea genera consecințe nebănuite, putînd da piața muncii peste cap.

Conform proiectului legislativ, inițiativă a deputatului PNL Florin Roman, începând cu 1 ianuarie 2020, toți absolvenții de facultăți din învăţământul de stat sau particular şi care nu au avut niciodată un loc de muncă, în mod oficial, în baza unui contract individual de muncă vor putea fi angajați în economia privată, țineți-vă bine, total pe banii statului.

Altfel spus, statul va plăti tinerii absolvenți pentru a munci pe tarlalele afaceriștilor privați, iar angajații vor fi scutiți și de plata impozitelor.

”Pentru a putea stimula angajarea tinerilor de către angajatorii din economia privată, ca liberal, am propus următoarele facilităţi fiscale: acoperirea integrală a cheltuielilor salariale, inclusiv contribuţii de asigurări sociale de sănătate şi asigurări sociale de sănătate, contribuţia asiguratorie de muncă şi alte obligaţii fiscale (s.n.) prilejuite de angajarea tinerilor absolvenţi prin deductibilitatea integrală a acestora sau prin acoperirea cheltuielilor din creanţele pe care angajatorii le au în relaţia cu statul român, precum şi scutirea de impozit pe salarii, pentru o perioadă de 24 de luni de la data încheierii contractului de muncă, (s.n.) în vederea asigurării unor venituri salariale stimulative pentru tinerii angajaţi” afirmă deputatul liberal, într-o declarație politică.

El motivează această propunere prin necesitatea stopării plecării forței de muncă în străinătate:

”Având în vedere că, în ultimii zece ani, au plecat din România peste 500.000 de tineri români, din cauza faptului că majoritatea dintre ei consideră că aspiraţiile lor de viaţă nu pot fi nicidecum împlinite aici, dar mai ales din cauza faptului că statul român nu le-a acordat, până în prezent, şansa minimă de a primi un loc de muncă, pentru că tuturor tinerilor li se impun condiţii de vechime, cred că un astfel de program naţional pentru tinerii absolvenţi este extrem de necesar şi astfel vom putea contribui la reducea efectivă a acestui exod masiv al tinerilor noştri”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. PNL, sau „academia” imbecililor.

 2. Este o propunere la fel de buna ca mărirea salariilor bugetare dată de idioții din PSD, care plătesc niște salarii si pensii imense multor trântori, pe lângă salariile celor puțini care le și merită!

  • Cred ca habar nu ai despre ce vorbesti, apropos de „niște salarii si pensii imense multor trântori”. Cele mai mari salarii si pensii, in Romania, le au magistratii. De exemplu, pensia medie la magistrati este cca 17.500 RON, in timp ce pensia medie de asigurari sociale de stat pentru 5.180.000 pensionari este de 1.181 RON. Tu ce pensii apreciezi ca sunt „imense”, cele de 17.500 RON sau cele de 1.181 RON ? Crezi ca poti sa traiesti ca „un trantor” cu 1.181 RON pe luna?

  • Florin Roman a urmat cursuri la Colegiul Naţional de Apărare, specializare în apărare şi securitate naţională.
   Este un absolvent SRO la fel de bun ca oricare altul, bolșevic și securist samavolnic mediocru, „de dreapta” atât cât „să se dea și să se facă”!

 3. @Grig- Bugetari exista si in cel mai salbatic capitalism. Dar angajarile tuturor absolventilor prin efort bugetar nu exista nici in China sau Coreea de Nord. Pana si acolo se mai face cate o selectie.
  .

 4. In Romania, vine unul care n-are somn si se baga in seama zicand ca „da” el ceva cuiva. Da el nu da de la el sau de la ma-sa mare, da din activele publice. Da mah de la ma-ta, daca vrei sa dai ceva, nu de la altii parpanghel cu matze fripte, ghiortane

  • Noi la USR am propus deja să revenim la triburi. Nimeni nu dă nimic decât în cap la alții, iar șeful de trib ia tot.

 5. propunerea asta numai liberala nu e!chiar ca nici in China n-ai sa vezi asa ceva.

 6. Desi mi se pare total aiurea propunerea, mai ales venita din „dreapta”, pentru a fi corecti sa spunem ca statul nu plateste salariile ci suporta o parte din cheltuielile ce scad brutul, adica cei 45 %. Dar, cand vii cu o astfel de propunere nu trebuie si un studiu de impact !? Pentru ca ei cereau puterii studii de impact puterii pentru orice masuri economice. Orice propunere este bine venita, se discuta se vede ce inseamna din punct de vedere economic s cei care o aplica isi asuma o decizie.

 7. […] Sursa: inPolitics.ro […]

 8. Nu stiu cat de socialista e propunerea, dar ziaristul are a scris mizeria asta de articol e mai mult decat socialist. Oare el lucteaza pe tarla? Ti se pare ca patronii burgheji sug sangele proletariatului, domnule jurnalist?

  • Cam cât de socialistă poate fi propunerea ca statul să plătească salariile unor angajați din privat?
   Hai că nu e greu, caută-ți o pereche la neuron!
   Vreo 6 milioane s-au dus de-au ajuns patronii burgheji să-și sugă sângele proletariatului singuri. :)))))))))

   • In RO productivitatea muncii e 16.000E/angajat, iar in Portugalia e 23.000, insa pe tine te plateste burghezul cu acelasi salariu ca in Portugalia, desi tu ai terminat management la Spiru si scrii miau ca pisica, sau esti inginer de Maiorescu si nu cunosti cati mm are un cm. Nu din cauza patronilor au plecat 6 milioane ci din cauza lu ma-ta ca a votat PSD si apoi din cauza ta ca esti lemn, dar te crezi Einstein

    • Tovarășe comunist prost, vezi că miau ca pisica ai scris doar tu.
     De ce ai venit cu exemplul Portugaliei? Acolo plătește statul salariile angajaților din privat? Nu cumva încerci o abordare un pic prea pretențioasă pentru tine, pe un subiect pe care ești un căcat cu pere?

 9. Să o credeți voi mă PNL că nu vor pleca tinerii din țară și vor sta aici pe minim pe economie că le faceți facilități fiscale….? De unde crezi că se vor face aceste facilități fiscale din buzunarul propriu al tău sau al celor care plătesc taxe și impozite…….faci campania electorala fara minte…

 10. Numai oameni fără minte sănătoasă la cap PT căci este imposibil așa ceva.astua nuam pt investiții masive in infrastructură feroviară auto etc și el despre ce vbste..cine este de acord să folosească Banii oamenilor Banii publici pt o traznae care nu va avea niciun succes.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998