CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL sare la beregata directorului SRI: ”Maior ataca grav democratia”

0 comentarii / 1518 vizualizări / 26 februarie 2013

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu il someaza pe directorul SRI, George Maior, prin intermediul unei declaratii politice facute in Senat, sa dea explicatii urgente in legatura cu o serie de afirmatii recente, facute in interviuri, legate de conexiunile intre serviciile secrete, clasa politica si anumite state rasaritene.

”Recent, in doua interviuri publicate in Romania Libera si Digi 24, domnul George Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, a facut cateva declaratii explozive pe care are datoria sa le explice” afirma senatorul liberal.

”Domnia sa a semnalat faptul ca exista centre de putere care intentioneaza sa foloseasca serviciul in batalia electorala din 2014. Ceea ce, cu alte cuvinte, inseamna ca asupra SRI se exercita presiuni pentru ca institutia sa se implice politic si sa influenteze votul popular in favoarea unuia sau altuia dintre candidati. Daca se intampla asa, daca SRI detine probe in acest sens, asistam la un fapt deosebit de grav iar domnul George Maior trebuie sa dea imediat cuvenitele explicatii pentru ca democratia din Romania sa se poata proteja.

Tot directorul SRI se refera la existenta unor rezervisti care folosesc informatii dobandite, de-a lungul timpului, din interiorul serviciului, in beneficiul unor agenti economici sau politici si care ar contacta ofiteri activi pentru a dobandi, in acelasi scop, informatii noi. Din nou, afirmatia contine o acuzatie deosebit de grava, pe care directorul SRI are obligatia sa o probeze pentru ca statul sa poata lua masuri de protectie.

Aceleasi interviuri mai contin si informatia, furnizata tot de directorul SRI, conform careia state partenere si-au manifestat nelinistea in legatura cu stabilitatea SRI si, pentru a proteja serviciul, au exercitat presiuni. In ce a constat cu adevarat temerea acestor state? Care sunt respectivele state? Cum anume si unde si-au exercitat “presiunea”? Sunt alte intrebari esentiale la care directorul SRI are obligatia sa raspunda.

Domnul George Maior sustine ca, facand investigatii referitoare la detinerea unor teroristi pe teritoriul Romaniei, presa pune in pericol siguranta cetatenilor acestei tari. Niciodata, pana acum, un sef al unui serviciu secret dintr-un stat democratic nu a mai facut o asemenea corelatie. Ce ar trebui sa faca diferit presa din Romania fata de presa din alte state? Sa renunte, pur si simplu, la investigatii? Sa refuze sa comunice informatii de interes public? In numele carui principiu isi permite domnul George Maior sa faca o asemenea corelatie intre investigatia jurnalistica si siguranta nationala?

Aceste ultime interventii publice ale directorului SRI, George Maior, constituie nu numai o iesire neprofesionista la rampa a unui sef de serviciu inteligent din Romania, ci si, daca el nu poate demonstra veridicitatea informatiilor, un atac grav asupra democratiei, unul dintre efecte fiind decredibilizarea Serviciului Roman de Informatii. De aceea, prin aceasta declaratie politica, il invit pe domnul George Maior sa limpezeasca lucrurile si, daca este necesar, sa le ceara scuze public cetatenilor Romaniei pentru faptul ca a transmis false semnale de alarma” se mai afirmă in declaratie. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998