CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL și guvernul din umbră: te ia cu fierbinteli

7 comentarii / 17803 vizualizări / 25 iulie 2017

PNL și-a votat ieri, în Biroul Permanent, compoziția guvernului din umbră, lista fiind prezentată aseară, de Antena 3. Voci din partid susțin că nu ar fi vorba, totuși, de un autentic cabinet-fantomă ci, mai degrabă, de o schiță provizorie, adevărata formulă urmînd să fie definitivată în toamnă. În principiu, asta ar fi o veste bună pentru liberali pentru că, la cum se prezintă lista întocmită ieri, PNL ar rămîne, mai bine, pe tușa guvernării pînă găsește persoane cu adevărat corespunzătoare. Să facem o scurtă trecere în revistă:

Ludovic Orban – Prim Ministru. Retras anul trecut din cursa pentru primărie, scos de pe listele parlamentare, pînă la clarificarea deplină a problemelor cu justiția. Șomer, efectiv, o lungă perioadă de timp. Bun, totuși, să devină, în condițiile de mai sus, președinte și locomotivă a PNL. Risc destul de mare să devină, în toamnă, din premier din umbră, premier la răcoare.

Mara Calista – Muncă. Cvasi-anonimă politic, fostă secretară a lui Bogdan Olteanu, impusă, la doar un pic peste 20 de ani, în conducerile Loteriei și Oil Terminal Constanța care, între ele, nu prea au nicio legătură. Nici ea.

Petru Luhan – Fonduri europene. Cunoscut mai mult pentru aventurile de playboy sucevean înrăit, supranumit ”Prințul mezelurilor” după căsătoria cu fiica miliardarului Radu Timiș, patronul Cristim. În decembrie, anul trecut, tata socru Timiș a fost la un pas de preluarea postului România TV, conform unor surse din piață, astfel că Luhan a ratat o trambulină politică majoră.

Lucian Heiuș – Buget și Politici Fiscale. Parlamentar, fost șef al finanțelor timișene, cel mai bogat bugetar din regiune, posesor a două case însumînd peste 3000(?!!!) de metri pătrați, nenumărate mașini și terenuri. Activitatea în parlament: zero întrebări și interpelări, 5 semnături mari și late pe proiecte de legi.

Lucia Varga – Mediu. Fost ministru al Mediului, anul trecut nu a fost considerată suficient de bună de către propriul partid pentru a mai fi pusă pe listele electorale. Acum e bună pentru un guvern care să ”relanseze” România după experiența pesedistă.

Ben-Oni Ardelean – Externe. În cei trei ani cît a fost pastor baptist, Ben-Oni (Fiul Durerii în ebraică) a adunat o avere colosală, în dezacord total cu preceptele Bibliei. Ce va face într-un post guvernamental?

Ovidiu Raețchi – Apărare. Fost conservator, apropiat și șef de campanie al lui Dan Voiculescu, emigrat la PNL unde a ratat primăria sector 5, după ce fusese deputat de Orientul Mijlociu, militant pentru apropierea strategică a României de statele golfului Persic.

Antonel Tănase – Transporturi. Consilier al lui Orban și apoi Fenechiu, în perioada cînd conduceau Transporturile, perdant în mai multe rînduri de alegeri locale și parlamentare, audiat ca martor în procesul de corupție al liderului PNL, specializat în afaceri bănoase pe bandă rulantă cu statul.

Pavel Popescu – Comunicații. Un tînăr și ilustru anonim, stabilit de ani buni în Norvegia, însurat cu o filipineză, declara anul trecut, în februarie, că nu ar da țara nordică pentru nimic în lume; în toamnă, era impus de Alina Gorghiu pe listele de Timiș, spre furia liberalilor locali. Cunoscut doar pentru intermedierea implicării unor spitale norvegiene în drama de la Colectiv. Legătura cu comunicațiile, nulă.

Marilen Pîrtea – Educație. Traseist politic, rector al controversatei universități unde și-a dat Kovesi doctoratul plagiat ”doar 5%”. Vehiculat ca rudă a lui Vasile Blaga. Să spunem mai mult?

Cristian Bușoi – Sănătate. Candidatul perpetuu, indiferent la ce. (B.T.I.)

foto: cotidianul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. numai penali din vechiul pnl si 2 penali de-ai lui blaga si flutur. penibil pnl-ul! unde e florin citu?????

 2. Dar Pinocchio, Alba ca Zapada, Capra cu trei iezi, Hansel si Gretel – sasi ! – nu ?

 3. ce poate fi mai bun pentru tarisoara noastra,
  jefuita si de liberali, un guvern de cacao, de nota zero care sa duca Romania pe culmile dezastrului total, acum e partial!!

 4. vai de capul lui de PNL ce a putut ajunge

 5. Decat cu astia, mai bine ne predam ca tara oricui va vrea sa ne ia in spate…
  Cum nu cred ca exista veun doritor mai bine fugim cu totii si emigram in china…

 6. Fraților, pene-liști, cînd v-o mai puii mintea , dați-vă puii la circ, că doar de circ mai sunteți buni !Ați „marginalizat oameni capabili și „curați ” și-ați propulsat non valori și cvasi-anonimi … vai vouă ! Șanse de revenire ?… Slabe speranțe ! Acum,sunteți un amalgam de incoerență, nedeterminare, infatuare și aerierism ! …„ Unde ești tu, Țepeș ,Doamne?… Ca, punînd mîna pe ei, Să-i împarți în două cete :de nebuni și de mișei ….”

 7. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998