CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL si neortodocsii

2 comentarii / 3786 vizualizări / 18 februarie 2019

PNL e cu adevărat un partid liberal, măcar prin prisma toleranței față de confesiunile religioase într-o țară zdrobitor ortodoxă, ceea ce nu e de colea. Dovadă stau conducerea sa ori lista pentru alegerile europarlamentare.
”Respectul pentru diversitate, pentru pluralitatea opiniilor, preocupărilor, opțiunilor, din toate punctele de vedere, este un alt fundament al liberalismului, care respinge abordările de tip conflictual și preferă dialogul și soluțiile consensuale. Atitudinea față de minorități dovedește gradul de maturizare democratică și modernizare al unei societăți, iar liberalismul presupune incluziune, nu marginalizare” sunt principii oficiale ale partidului, enunțate pe pagina de net.
Și PNL chiar dă dovadă de diversitate, religioasă cel puțin.
E un partid condus de un președinte unitarian, al cărui secretar general e penticostal, purtătorul de cuvînt romano-catolic și care susține la președinția țării un luteran evanghelic.
Șef al campaniei electorale pentru alegerile europene a fost desemnat azi pastorul penticostal Robert Sighiartău, iar între cele opt locuri sigur eligibile se numără cel puțin trei candidați protestanți: Daniel Buda, Gheorghe Falcă, Siegfried Mureșan. Se poate mai bine de atît? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Culte multe. culți putini.

  2. […] Sursa: inPolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998