CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL și PC și-au împărțit candidaturile la sectoare

0 comentarii / 1332 vizualizări / 25 februarie 2011

După ce au anunțat, recent, că vor avea candidați separați de PSD la alegerile din 2012, liberalii și conservatorii și-au împărțit, ieri, Bucureștiul, stabilind candidaturi în fiecare sector în parte, care se vor lupta în campanie cu oamenii PSD și ai PDL.

Primarul Sorin Oprescu și lipsa de alternative pentru Capitală

Potrivit unor surse liberale, în ședința de ieri a conducerii ACD s-a luat în discuție problema Primăriei Capitalei. Majoritatea liderilor au militat pentru susținerea actualului edil, Sorin Oprescu. Într-un final, s-a luat decizia să se comande un sondaj în care vor fi analizate șansele lui Andrei Chiliman, dar și cele ale lui Cristian Popescu-Piedone pentru Capitală. Câteva voci izolate au invocat că Oprescu este încetățenit în ochii opiniei publice drept un apropiat al PSD și al lui Ion Iliescu, dar, la unison, atât liberalii cât și conservatorii au recunoscut că o alternativă ”mai bună” este greu de găsit.

Candidații ACD pentru București

Aceleași surse au precizat că la Sectorul 1 rămâne bătut în cuie liberalul Andrei Chiliman cotat, oricum, cu prima șansă de reușită. La Sectorul 2, în luptă va fi aruncat conservatorul Bogdan Diaconu, mai cu seamă că primarul la zi, uneperistul Onțanu, și-a anunțat deja interesul pentru Primăria Capitalei. Pe de altă parte, liderii ACD au fost de părere că, și în condițiile în care Onțanu ar candida, până la urmă, tot în Sectorul 2, o campanile electorală agresivă l-ar scoate din cărți. La Sectorul 3 nu există, deocamdată, o variantă de candidat, poate și pentru că șansele de reușită sunt extrem de mici în fața lui Negoiță. Pecistul Cristi Piedone rămâne piesa de rezistență pentru Sectorul 4. Pe de altă parte, deși aproape inexistenți pe raza Sectorului 5, liberalii și-au anunțat intenția de a-l ”destabiliza” pe primarul ”care este”, Marian Vanghelie, aruncîndu-l în luptă pe tânărul Cristian Olteanu. Reamintim că acesta din urmă a fost internat la terapie intensivă, în urmă cu un an, după ce a fost bătut cu bestialitate în zona Sebastian, Rahova. La Sectorul 6, liberalii vor să-l arunce în luptă pe Rareș Mănescu, un apropiat al președintelui Crin Antonescu, a cărui soție e europarlamentar. Ședința conducerii ACD a decis, totodată, ca în luna mai să se comande o serie de sondaje de opinie pentru a se confirma aceste candidaturi. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998