CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL, USR, TFL – opriti ajutoarele umanitare pentru PSD!

3 comentarii / 3301 vizualizări / 20 iunie 2018

Opoziția de dreapta din România și reprezentanții #rezist par să nu înțeleagă un lucru: escaladarea conflictelor, promovarea violenței și a urii, mai ales în mod public, nu fac decît să crească procentele PSD. Cu cît episoade precum cele de azi, din parlament, ori cu Bacalbașa, pe stradă, se vor repeta, conturile electorale ale puterii se vor îngroșa substanțial.

Nicolae Bacalbașa, medic de profesie și parlamentar PSD e protagonistul a două incidente nedorite în doar cîteva ore, aproape trase la indigo. În ambele, alesul iese din clădirea Parlamentului și este filmat, urmărit pas cu pas de protestatari, insultat și chiar agresat la un moment dat, deși e flancat într-unul dintre episoade de cîțiva jandarmi zdraveni, dar cam timizi.
Agresorii, cel puțin aparent, sunt #rezistenți care urlă contra ”ciumei roșii” pesediste.

Răstimp, în Piața Victoriei se adună alți protestatari nervoși care blochează zona.
În parlament, alt show: un grup de peste 10 persoane a reuşit să intre în instituție, în timp ce premierul Viorica Dăncilă îşi susţinea discursul şi să scandeze în faţa plenului. Manevra a fost făcută cu ajutorul parlamentarilor de la USR, care susțin că manifestanții au dreptul să se exprime liber.
”Exprimarea liberă” aduce, însă, a circ în toată regula: protestatarii se așază în fund pe jos, se țin de brațe formînd o falangă de netrecut, țipă isteric, se agită, afișează bannere cu mesaje anti-Dragnea ori PSD.
Toate aceste imagini sunt larg difuzate de toate televiziunile.
În paralel, rețelele sociale se umplu de comentarii agitate de susținere a manifestărilor sus-pomenite, gen ”bine i-au făcut lui Bacalbașa” etc.
Unii membri ai #rezist scriu pe Facebook despre un plan în trei etape de preluare a puterii, ultima fază fiind a violențelor de stradă.

35694773_1994379120574390_4171436898331394048_o

E caniculă și multe spirite sunt încinse, e drept.

Din păcate, ce nu înțeleg politicienii dreptei de la noi, PNL, USR și care or mai fi, e că toate aceste spectacole ale violenței cresc automat procentele PSD în sondaje.
România reală nu e chiar reprezentarea la scară a Pieței Victoriei ori a Facebook.
Românii de rînd detestă mișcările anarhice, scandalurile, manifestațiile de stradă, orice pare să zguduie societatea mai mult decît o fac oricum problemele severe de zi cu zi.

PSD a înțeles primul, de multă vreme, acest adevăr și s-a ferit, în istoria sa, cît a putut de mitinguri, cu excepția perioadelor electorale.
Recentul miting al cămășilor albe a fost excepția care confirmă regula.

În 1990, golaniada nu a făcut decît să alimenteze scorul zdrobitor luat de FSN în alegerile din 20 mai.
Pentru că românii din țară nu înțelegeau de ce se adună seara de seară niște inși exaltați (între care autorul acestor rînduri), urlă și cîntă ”Jos Iliescu!” în loc să stea relaxați în sînul familiei.

Din interiorul Pieței Universității părea că toată țara e o Golaniadă.
De la Periș încolo, lucrurile păreau cu totul altfel.
Și s-au dovedit cu totul altele, 85%.

PNL, USR și TFL nu fac în acest moment decît să provoace temeri electoratului fie și numai aplaudînd, dacă nu generînd de-a binelea, manifestările agresive.
Ar trebui să le dea de gîndit lui Orban, Barna, Goțiu, Ghinea, Turcan & comp atitudinea suspect de pasivă a forțelor de ordine în fața acestor manifestări.
O explicație ar fi aceea că pentru PSD e foarte avantajos să se indigneze românii de violențele #rezist, fie și cu riscul că o înjură, la pachet, pe Carmen Dan ori șefii jandarmeriei și poliției.

În numele acestui avantaj nu e exclus ca PSD chiar să încurajeze, discret asemenea manifestări.
(Nu vreau să insinuez mare lucru, dar cam suspecte plimbările pe jos spre metrou, pe căldura asta, ale medicului parlamentar Nicolae Bacalbașa, fix prin preajma protestatarilor nervoși. Poate fi o întîmplare, poate să nu fie.)
Oricum ar fi, dacă partidele de opoziție și haștagienii ar avea ceva luciditate în cap, ar opri imediat ajutoarele umanitare pentru PSD, adică manifestările care irită marele public și cresc procentele stîngii. (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

foto: aktual24.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Faptul ca alianta PSD/ALDE creste in sondaje este consecinta directa a doua aspecte: (1) opozitia in Romania nu exista decat cu numele, respectiv (2) aceasta tara nu se compune din (prea multi) exaltati. Detaliind foarte pe scurt, scena politica este puternic dezechilibrata in principal din cauza ‘experimentelor’ gresite, importate via organizatiile sorosite, aplicate acestui popor si care au creat o segregare puternica in randul oamenilor simpli. Desigur ca padurea in care mieii sa se plimbe de gat cu lupii nu exista nici macar in povesti, dar o divizare atat de neta si atat de dramatica nu a existat pana la acest moment in Romania. Cu regret constatam ca tinerei generatii i-a fost spalat creierul la nivel profesionist, act grefat pe spiritul de fronda specific varstei; insa atunci cand acest spirit este pervertit de profesionisti bine organizati in ‘onegheuri’ (unele, multe, platite chiar de catre statul roman, adica mai concret de noi toti) sentimentul pe care-l incerci fiind martor la aceste scene nu este unul confortabil.
    Singura veste buna in tot acest circ, care-si da aere ‘sofisticate’ si care induce ideea complet gresita ca doar ‘cei culti in cap’ inteleg miza si aleg calea protestului, vine in mod paradoxal tot din fibra ancestrala a acestui popor. Cetateni, sa fim siguri ca nu exista motive de ingrijorare serioasa atat timp cat este vorba despre poporul roman; tinerii ‘implicati’ si care pretind ca ‘le pasa’, justificandu-si in acest fel actele deplasate (uneori chiar huliganice) sunt curajosi doar in preajma tastaturii si a mouse-ului. Acolo se regasesc in mediul on-line si in compania celor care le spala creierii, care le-au creat o puternica adictie lasandu-i sa creada ca asa fac dovada ca pot fi ‘cool’. Cand parasesc mediul on-line, redevin romani si poarta toate tarele acestui neam, lasitatea fiind la loc de frunte intre acestea. Daca am fi vorbit de poporul sarb sau de poporul albanez, alta ar fi fost discutia, iar motivele de ingrijorare ar fi fost reale si serioase.

    Singura cale legala de a te opune majoritatii, atunci cand oferta acesteia nu iti place, capabila sa-ti ofere legitimitate, este sa te organizezi (cum sa se poata organiza o asa zisa opozitie cand enumerarea asa-zisilor reprezentanti ai acesteia creeaza frisoane ridicole???) si sa convingi cat mai multi semeni ca oferta minoritatii este net superioara si de preferat, insa NUMAI in cadrul instrumentului unic de impartire al puterii in democratie, si anume ALEGERILE. Cum insa sa poti convinge pe cineva de superioritatea ofertei tale atat timp cat aceasta oferta nu exista, iar opozitia ar vrea sa vina la guvernare in stil ‘Ciolos”, adica noi nu coboram la nivelul vulgului si nu mergem sa propovaduim oferta noastra, pentru ca noi suntem ‘superiori’ si asteptam sa ne poarte ‘poporul’ pe brate catre palatele puterii.
    In loc de concluzie: dupa 30 de ani de la lovitura de stat din ’89, ar fi timpul sa se inteleaga ca, in principal, democratia este perfect explicata de teoria multimilor. Mai exact, democratia a statuat ca minoritatea se supune majoritatii. Atat de simplu.

  2. „Ar trebui sa le dea de gandit”. Dar ei nu gandesc, ei executa! Acesti asistati sociali sorosisti nu au cu ce gandi, nu au argumente (la ce?) si folosesc forta. Ei care se pretind educati, spalati, parfumati, cu dinti, fara carii, fara plombe, au un comportament de huligani. Eu numai pe tigani i-am vazut pe jos si acum pe acesti „distinsi” scandalagii. De unde pana unde sa te trantesti pe jos? Ce atitudine este aceasta?

  3. pe lângă proprietate valorile de ”dreapta” sunt și: ordinea, ierarhia, familia, credința.
    cum pot PNL și USR să fie partide de dreapta.atât timp cât îndeamnă la dezordine socială, la neresprectarea legii (decizia CCR), atât timp cât sabotează referendumul pt schimbarea constituiției sau atacă Biserica (rezistenții și useriștii)?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998