CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Podul vrajbei lor

7 comentarii / 3080 vizualizări / 21 mai 2023

Disensiunile dintre PSD și PNL, care au dus la blocarea rotativei, au mai multe fațete, începînd cu lipsa soluțiilor efective pentru marile probleme ale țării, după cum aminteam ieri. Există însă și o altă fațetă mai puțin comentată: bătălia pentru Marele Pod. Podul vrajbei lor, am spune, care explică disperarea lui Ciolacu și a PSD de a-l ține pe Grindeanu la Transporturi, ori fluturarea inssitentă a aducerii lui Tudose în guvern. Marele Pod electoral, i-am putea spune, o miză imensă pentru orice partid: Podul Brăila-Tulcea.

 

Cea mai grandioasă construcție post-decembristă este la un pas de inaugurare: podul peste Dunăre Brăila-Tulcea. Cu o lungime de cca.2 km, podul se va număra printre cele mai mari poduri suspendate din lume (al treilea din Europa), putînd sta fără să se rușineze în preajma legendarului Golde Gate american.
Pritocit de prin anii 80, contractul podului, cîștigat de două firme din Italia și Japonia, a fost semnat în timpul guvernului Mihai Tudose, în ianuarie 2018 și demarat de guvernul Dăncilă. La finele lui 2019, podul a fost ”preluat” de guvernările PNL, dar în noiembrie 2021 a revenit la PSD.
La finele lunii iunie va avea loc inaugurarea lui, lucrările fiind la foc continuu. Se lucrează cu disperare, am spune.

Pentru PSD e crucial ca inaugurarea podului să fie făcută de un ministru pesedist al Transporturilor, recte Sorin Grindeanu, asistat de bunul – more or less – său prieten Marcel Ciolacu și alte figuri pesediste, pentru ca electoratul din România să înțeleagă clar cui trebuie să îi mulțumească.

Pentru PSD ar fio catastrofă ca panglica podului să fie tăiată festiv de alt ministru, unul liberal, secondat de Ciucă, ba poate chiar de Iohannis, că în România la tăiat de panglici toată lumea se înghesuie. (dovada foto)

 

Iar Golden Gateul românesc chiar este o realizare istorică, creația unui stat care nu a fost capabil după revoluție să dureze un amărît de spital.

Podul peste Dunăre, extrem de spectaculos, va oferi o imensă muniție electorală partidului care și-l va trece în cont, astfel că nu e de mirare că Ciolacu e dispus să blocheze sine die negocierile pentru rotativă doar ca PSD să se afle încă la guvernare la finele lunii iunie.
După inaugurare, maurul poate pleca în opoziție cu sentimentul datoriei îndeplinite și să demareze marea campanie electorală pentru 2024. Pentru obiectivul ”Marele Pod”, va curge sînge în coaliție. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Pai și din partea stăpânului amerloc care a ordonat sa se facă podul(s-a nimerit sa semneze derbedeul de tudose care tocmai primise un șut în c ur, și fusese trimis la plimbare) în perspectiva începerii războiului ruso-nazisucraina, cine participa la vomitivul moment de taiere a panglicii de către șleahta de fripturiști politruco-pupincuristi?

 2. Ce vremuri frumoase ! Ne-am făcut noi țara „praf”, dar uite ce pod avem ! Asta-i tot ce și-a dorit Românul : să frece pisoiul toată ziua, cu ochii beliți pe ecranele „TV” – nu cumva să-i scape vreo intrigă nouă – iar marile realizări inginerești să (ni) le facă alții – că d-aia îi plătim, nu ?
  Cercetare științifică, cercetare tehnologică, proiectare-execuție construcții etc. – toate astea sunt „bagatele” pe lângă strălucitoarele doctorate în orice, sau pe lângă o ghiftuială cu „fleici”, „fripta-ne”, mici și „berici” (de import, desigur), acompaniate de prelungi „râgâieli” și „pârțâieli” slobozite din „burdihane sastisite”. Tot înainte !

 3. La cate nenorociri au adus tarii aceste slugi fara minte, nu cred ca podul va fi salvarea. Ce sa mai salvezi intr-o colonie care agonizeaza? Romanii sa stea acasa, si slugile sa se voteze intre ele.

 4. în preajma legendarului Golde Gate american??????????
  dupa cum stau lucrurile
  podu e ciobit fundamental,
  e în preajma legendarului https://en.wikipedia.org/wiki/Tacoma_Narrows_Bridge

  -azi e timpul machetelor
  vezi „reabilitarea” pasajului unirii,
  12’000’000 euro pentru niste autocolante.

 5. Stimate domnule Iacob,exagerati cu importantata inaugarii acestui pod si foloasele electorale probabile de care pot beneficia oarece partide.Nimeni nu tine cont la vot de asemenea „realizari”fie vorba intre „noi”alianta PSD -PNL,trimite voturile ambelor partide catre AUR.Vom muri si vom vedea”” daca am dreptate ?

 6. Cioclu” de la Cotroceni vine cu caricioplanu’?

  • Tu faci cioc!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998