CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Poliția secretă a lui Victor Ponta

1 comentariu / 1615 vizualizări / 25 februarie 2019

Cu mult timp în urmă, am semnalat existența unui serviciu secret de poliție politică inițiat în timpul mandatului de premier al lui Victor Ponta, chiar de către acesta. În parteneriat cu Gabriel Oprea, la acea dat vicepremier, coordonator din partea Executivului a siguranței naționale. Iată că acum vin noi confirmări, chiar dintr-un raport la care se referă The Guardian, întocmit de un fost șef MI6. De data aceasta, detaliile furnizate la Londra ne trimit nu numai la Victor Ponta, ci și la Berlin, chiar în cabinetul cancelarului Angela Merkel.
Să punem acum în ordine ceea ce la prima vedere pare a fi halucinant. A existat, așa cum am mai precizat de câteva ori, o împărțire secretă a puterii sub mandatul lui Ponta de premier și de președinte PSD. În ciuda alianței cu PNL și a înțelegerilor publice cu Crin Antonescu, Ponta încerca să materializeze cu totul și cu totul alte obiective ale agendei sale secrete. În combinație cu George Maior, șeful Serviciului Român de Informații, în prezența altor importanți jucători – Sebastian Ghiță, Vasile Dâncu, Ilie Sârbu și Gabriel Oprea – la Dubai, într-o scurtă vacanță, a fost trasat următorul algoritm al puterii: 1). Prin trădarea lui Crin Antonescu, Victor Ponta urma să participe la alegerile prezidențiale și să devină succesorul lui Traian Băsescu. 2) George Maior era promovat în funcția de premier. 3). Locul lui Maior în funcția de șef SRI urma să fie preluat de Gabriel Oprea.
Pregătind terenul pentru o asemenea operațiune, cu sprjinul lui Victor Ponta, Gabriel Oprea se antrena la greu într-o structură nouă guvernamentală, pe care o conducea, denumită Grupul Interministerial Strategic. Această structură integra mai multe structuri de informații, funcționând ca un nou serviciu secret, nesupus vreunui control parlamentar. Fac precizarea că această structură funcționează și astăzi, fără să știm cu ce intensitate și eficiență.
Ce descoperă în urma unei investigații efectuate în cele mai înalte medii politice românești de fostul șef MI6 Sir John Scarlett, care astăzi conduce societatea britanică SC Strategy? Nici mai mult nici mai puțin decât că Victor Ponta, în calitate de premier, primea dispoziții și indicații de la cancelarul Angela Merkel, despre maniera în care, sub pretextul luptei anticorupție, urma să fie lichidată opoziția politică, de presă sau din lumea afacerilor. Aflăm că ar fi existat chiar și o ședință de Guvern consacrată lichidării unor grupuri de presă, între care la loc de frunte se afla Media Pro. Interesant este că această investigație, despre care a apărut recent o scurtă relatare în The Guardian, a fost utilizată la cererea lui Adamescu Junior și apare în documentele justiției londoneze, care judecă solicitarea statului român de extrădare a acestuia.
Știam de mult timp și am făcut dovada chiar în această rubrică, că există un serviciu secret chiar în Palatul Victoria, inițiat de Victor Ponta ca parte a proiectului său de a-l plasa pe Gabriel Oprea în fruntea unui sistem de siguranță națională, remodelat prin intermediul acestei structuri guvernamentale. Mai știam încă de pe vremea când Ponta era premier, președinte PSD și, de acum candidat prezidențial, că acesta utiliza deja, prin intermediul lui Oprea, pârghii ale serviciilor secrete ca instrument de răfuială cu adversarii săi politici sau chiar cu rivalii din propriul partid. Prin intermediul lui Maior și cu acceptul lui Coldea, ascensiunea lui Ponta părea de neoprit, în condițiile în care țintele, inclusiv cele din presă, erau lovite și doborâte una după alta, cu sprijinul parchetelor și a „câmpului tactic” instalat de SRI în aparatul de Justiție. Iată însă că acum aflăm ceva nou și mult mai periculos.
Dacă informațiile furnizate de fostul șef MI6 și adunate cu ajutorul unui grup de veterani ai serviciilor secrete britanice sunt reale, atunci descoperim nu numai că a existat un război politic intern, purtat cu arme ilegale, sub pretextul luptei anticorupție și având ca punct de plecare rivalități politice, dar iată, a existat și un război mult mai infam, declanșat din exteriorul României, chiar de la Berlin și care avea în esența lui obiective ținând de interesele germane în România. Dacă Victor Ponta, ca prim ministru al României, a primit instrucțiuni din Germania de la cancelarul Angela Merkel, concretizate sub forma unor ținte penale, atunci ne aflăm în prezența unei situații infinit mai grave decât cea cunoscută sub numele de războiul româno-român. Mai devreme sau mai târziu, asemenea conexiuni ar trebui investigate. Iar când domnul Claudiu Manda își termină luna de miere, ar fi interesant și important ca Serviciul Român de Informații să dea cuvenitele explicații legate de presupusa implicare a cancelarului german în disputele interne din România, prin intemediul lui Victor Ponta, a structurii de securitate pe care acesta a creat-o la Guvern, dar și cu colaborarea celui mai important serviciu secret al țării, a cărui principală menire este să apere statul român. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Si chiar naste pui vii domne, extraordinar!!!!!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998