CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Politica pamantului parjolit

0 comentarii / 2992 vizualizări / 5 aprilie 2011

PD-L este atat de prabusit in ochii populatiei, incat trucurile obisnuite, menite sa umfle un partid, nu mai sunt de niciun folos. Daca PD-L pierde puterea acum, nu mai are timpul necesar pentru a-si reface credibilitatea stand in bancile opozitiei.

Daca lucrurile raman neschimbate insa, situatia nu se schimba prea mult in bine. Ramanand la butoane, organizand alegerile, PD-L ar mai avea, probabil, sansa sa castige, in mod artificial, prin combinatiile obisnuite, incluzand si furtul, 5 – 10 procente. E insuficient pentru a mai ramane la guvernare, dupa 2012. Iar daca pierde guvernarea, situatia Presedintelui Traian Basescu devine extrem de precara.
Asa se explica o oarecare precipitare. In sensul ca, pe de o parte, Basescu ar dori sa-l demisioneze pe Boc, pentru ca de demis nu-l poate demite in mod constitutional dar, pe de alta parte, intrucat el a fost un presedinte-jucator si si-a asumat raspunderea pentru ceea ce a facut Boc, nici nu poate sustine ca acesta este ceea ce este. Adica, cel mai slab premier din trecut, din prezent si din viitor. Dar, pana la urma, o miscare riscanta trebuie facuta. Traian Basescu trebuie sa-si construiasca un nou guvern. Cel mai credibil este cu un tehnocrat in frunte, care sa dea bine afara, care sa para ca are personalitate sau poate chiar sa aiba, pentru a nu mai semana cu Boc, dar care va deveni prizonierul propriului guvern. In conditiile in care membrii Cabinetului vor fi numiti de Traian Basescu. Evident, dupa cuvenitele targuieli cu UDMR, UNPR si grupul celorlalte minoritati. Dar de ce m-am referit la un risc? Pentru ca, cu ocazia acestei miscari, majoritatea ar putea sa se destrame. De ce? Pentru ca maghiarii sunt ceva mai realisti. Ei stiu ca, daca raman pana la capat langa Basescu, mult timp nu vor mai avea sansa de a veni la putere. Practic, din 2012. Pe de alta parte, unii reprezentanti UNPR, cum este Mircea Cosa, se afla in mare dezacord cu politici ale Guvernului, initiate de presedintele-jucator. Si nici reprezentantii celorlalte minoritati nu sunt prea veseli in coalitie. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998