CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Politicienii, Kovesi si sindromul Stockholm

5 comentarii / 3843 vizualizări / 10 februarie 2019

În vechiul PD, cu ceva ani în urmă, un nume greu era cel al lui Dumitru Moinescu, parlamentar, secretar de stat la Comunicații, șef peste Turism, primar al orașului Medgidia șamd. Cariera lui a fost retezată de o justiție dovedită ulterior ca abuzivă. Azi, Moinescu nu mai înseamnă nimic, dar asta nu-l împiedică, stupefiant am spune, să preamărească public păstorii sistemului care l-a distrus.

Ca primar al Medgidiei, Moinescu a fost implicat în 2006 într-un conflict în urma căruia a fost acuzat de favorizarea infractorului. După două achitări consecutive, la Judecătoria, respectiv Tribunalul Constanța, el este, în mod neașteptat, condamnat de Curtea de Apel, în octombrie 2011, la șase luni de închisoare cu suspendare.
Moinescu nu a mai putut candida la primăria Medgidia în 2012, deși era favorit în sondaje, a fost exclus din partid și s-a apărat denunțînd o lucrătură împotriva sa cu scopul de a-l scoate din politică.
De-a lungul anilor, el a acuzat de mai multe ori justiția, inclusiv DNA ori Poliția, de pasivitate și de colaborare cu mafiile locale. Practic, acuzînd justiția că a executat o comandă politică, menită a-l scoate din cursa pentru un nou mandat de primar, Moinescu s-a plasat în rîndul contestatarilor statului paralel.
El s-a adresat CEDO și, în 2015, a cîștigat, judecătorii de la Strasbourg stabilind că a fost condamnat abuziv, că trebuie reabilitat și despăgubit financiar.
În perioada condamnării lui abuzive, procuror general al României era Laura Kovesi.
Cariera lui Moinescu nu a mai putut fi reparată, în pofida verdictului CEDO.
În mod ciudat, însă, azi, el se manifestă ca un mare susținător al numirii Laurei Kovesi la șefia parchetului general european.

”Clasată pe loc de premiantă! Specialiștii europeni apreciază valoarea! Nătărăii din țară se uită în gura lui Dragnea și a lui (Tu)Dorel!” scrie fostul politician pe Facebook.

Ce să mai înțelegi?
Sindromul Stockholm? (B.T.I.)

foto: cugetliber.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. nu. distrugerea partidului kaghebist psd e mai importanta decat cariera lui politica. psd duce romania inapoi, spre est, spre saracie, fara autostrazi si doar cu pensii speciale pentru nesimtiti.

    • Nu există penal care să nu susțină lupta împotriva pesedeului. Tocmai asta vi se reproșează, securiști proști, condamnări pe făcături și ocolirea mafiei.
      Bidonul Securității, Ghiță, e caz școală, l-ați abuzat fără să-l caute nimeni pentru tunurile date la buget.

  2. S-a reeducat omul. Sau cine știe ce schelete (de-alea adevărate) i-o fi îngropat elitiștii Ciorduței. Cum să nu fie recunoscător? Ia mai bine vedeți ce avere are nenea, ca să știm despre ce vorbim…

  3. O sluga care n-a inteles nimic din lectiile vietii. Din pacate, nu-i singurul. Te astepti la orice de la mascaricii lui Basescu.

  4. Nu e nimic ciudatOmul a inteles cum merg lucrurile in tara asta si, probabil, ii este frica de un nou dosar!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998