CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Politico, despre planul Casei Albe: Rusia-Ucraina, conflict înghețat pe termen nedefinit, model coreean

19 comentarii / 4405 vizualizări / 18 mai 2023

Oficialii americani iau tot mai mult în calcul ca războiul Rusia-Ucraina să se transforme într-un conflict înghețat pentru mulți ani – poate decenii – după modelul celui dintre cele două Corei, relatează Politico.com

Variantele discutate în cadrul administrației Biden pentru o „înghețare” pe termen lung includ unde să se stabilească potențiale linii pe care Ucraina și Rusia ar fi de acord să nu le traverseze, dar care nu ar trebui să fie granițe oficiale. Discuțiile – deși provizorii – au avut loc în diferite agenții americane și la Casa Albă.

Este un scenariu care se poate dovedi cel mai realist rezultat pe termen lung, având în vedere că nici Kievul, nici Moscova nu par înclinate să admită vreodată înfrângerea. De asemenea, devine din ce în ce mai probabil că o viitoare contraofensivă ucraineană nu va da o lovitură mortală Rusiei.

Un conflict înghețat – în care lupta se întrerupe, dar niciuna dintre părți nu este declarată învingătoare și nici nu sunt de acord că războiul s-a încheiat oficial – ar putea fi, de asemenea, un rezultat pe termen lung acceptabil din punct de vedere politic pentru Statele Unite și alte țări care susțin Ucraina.
Ar însemna că numărul ciocnirilor militare va scădea, costurile de sprijinire a Kievului ar scădea, de asemenea, probabil că ar scădea atenția publicului.

Doi oficiali americani și un fost oficial al administrației Biden au confirmat că o înghețare extinsă a luptei este una dintre posibilitățile pentru care SUA se pregătesc. Oficialii americani se gândesc, de asemenea, la legăturile de securitate pe termen lung pe care Washington le va avea cu Kievul, precum și la relația Ucrainei cu alianța militară NATO.

Astfel de discuții rămân încă în stadii incipiente, oficialii americani subliniind că războiul va rămâne fierbinte pentru o perioadă de timp și că administrația Biden intenționează să ofere Ucrainei armele și sprijinul de care are nevoie pentru a-i împinge pe ruși din cât mai mult teritoriu, mai scrie Politico. (Traducere și adaptare B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Acesta este mesajul prescurtat dat de stăpânii americani. Nu vă ghânditi la prostii. Mama Ucraina Invadează Europa este prescurtarea measajuklui dat de americanii din SUA. Sau n-or fi americani ci extraterreștri.

  • În România nu există nicio lege care să apere demnitatea națională. Prin urmare se poate spune orice la adresa țării. Să vedem ce se întâmplă dacă cineva îndrăznește să spună MUIE Ukraina – SLAVA România! Am uitat să pun punctele de rigoare. Să le pună deontologii.

   • Am strigat eu „Vivat România” către un grup de ucraineni care în martie 2022 ragnea pe zeci de voci „Slava Ucraina”, împreună cu ONG-iştii voluntari români (nişte USR-işti şi alte animale de casă ale Unchiului Sam), la Gara de Nord, unde abia sosiseră ucrainenii.
    M-au luat cu politia şi cu jandarmii la solicitarea „voluntarilor“ români (care pretindeau că aş fi strigat „Vivat Rusia“; de parcă România = Rusia), m-au dus la secţia din gară, mi-a dat drumul după ce le-am explicat că n-am făcut nimic rău în realitate, dar apoi mi-au adus o amenda (PV) acasă jandarmii personal, peste vreo două luni. Am pus-o într-o carte ca semn şi am mai găsit-o peste 8 luni. N-am plătit-o şi le urez să-i ia dracul cu Slava lor cu tot si cu Zelensky al lor!

 2. Sa mai vrea si Grivei ! Adicz Ursul…

 3. pe modelul „razboiului rece”…..

 4. @Iei doar o amendă pentru tulburarea liniştii publice
  -sa le moara copiii si nepotzii!

 5. Moș Biden nu mai știe bine pe unde se ajunge la WC.

 6. Chiar nu cred că rușii vor accepta altceva decât dezarmarea TOTALĂ a Ucrainei și neutralitatea. Coreea, Vietnamul, Palestina, Ciprul mențin (au menținut) starea de „conlict înghețat” pe banii lor deci e ok pt ruși să fie de acord cu prelungirea acestei stări…. Nici eu astăzi dacă aș fi Putin nu aș da răgaz unui inamic să se regrupeze, să se reînarmeze si să mă atace peste 4-5 ani mai ales că Rusia e mult mai puțin afectată în acest conflict deci îl poate continua pe un termen nelimitat…sau cel puțin până când Ucraina e adusă demografic, economic și militar în poziția de a nu mai pune în pericol nici măcar un stat mic, genul Moldovei.

  • Acum cinci ani, într-un interviu, Vladimir Putin spunea că între trupul neînsuflețit al lui Lenin din mausoleu și moaștele unui sfânt ortodox dintr-o mănăstire nu este practic nicio diferență. Sociologul și scriitorul rus Serghei Kara-Murza scria în celebra sa carte „Manipularea conștiinței” apărută în anul 2000, dar care este mai puțin cunoscută în Occident, că mumia lui Lenin a înlocuit în mentalul colectiv sovietic moaștele sfinților.
   Ce este „Rașismul” și de ce unii dintre cercetătorii de la Kiev se opun Parlamentului propriei țări

   • Numai racat inutil ai in cap, scursura jegoasa.

   • Mănânci căcat adaptând mincinos cum vrei tu, mizerabil şi soios, articolul dim Libertatea despre „raşism“, dovedindu-te o purulenţă a gândirii tot timpul.
    Acesta este articolul citat de Libertatea, cu ce ar fi spus Putin despre mumia lui Lenin:
    https://tsn.ua/svit/putin-ne-bachit-vidminnostey-mizh-moschami-svyatih-i-tilom-lenina-v-mavzoleyi-1085440.html
    Este vorba de comportamentul devoţional al unor comunişti ruşi, care privesc cu „sfinţenie“ la simbolurile lor, nu că Lenin ar fi sfânt cu adevărat sau că mumiile chimice sunt acelaşi lucru cu moaştele sfinţilor, nestricate prin Duh.
    Şi că Putin l-ar elogia pe Lenin ai băgat, deformând bolnav, ca de obicei, de la tine, şi nu apare în articolul despre „raşism“ din Libertatea de acum trei zile, ceea ce arată încă o dată, ca tot timpul, ce jeg murdar şi ce jigodie ticăloasă eşti, cu fiecare ocazie când pretinzi că spui ceva, slobozind câte o infecţie puturoasă şi perversă din capul tău.

   • Marin Gherman este un adept lăudător al lui Zelensky şi şef al „Institutului de Studii Politice și Capital Social“ („Institute SPPC“) din Ucraina, Cernăuți, afiliat la „Institute of Democratization and Development”, creat de americani în 2012 la Kiev pentru „pentru a participa la procesul modern de creare a unei societăți civile“, din aia de a lui Soros, pregătind „revoluţia Maidan“ (CIA-Soros) din 2014.
    Marin Gherman e totodată asociat şi la veridica.ro, condusă de sorosişti precum Armand Goşu şi Marian Voicu de la TVR sau Yevhen Mahda de la Kiev, autor la oficiosului Kiev Post şi totodată înalt funcţionar al ministerului de Externe ucrainean („member of the Public Council at the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine“).
    Asă că tu, sifiliticule, mănânci căcatul ăstora si mumia lui Lenin.

    • Agerpres 2018: „Pe Lenin l-au pus într-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfinţilor pentru ortodocşi şi, în general, pentru creştini?”, s-a întrebat retoric şeful statului rus, care a declarat că partizanii înhumării mumiei lui Lenin îi spun că în lumea creştină nu există tradiţia de a nu îngropa rămăşiţele umane. „Cum să nu? Mergeţi la Muntele Athos (Grecia) şi veţi vedea că există relicve de sfinţi”, a susţinut Putin.
     Liderul de la Kremlin a atras atenţia că puterea sovietică „nu a inventat nimic nou, ci pur şi simplu şi-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp în urmă”. Putin a adăugat că ideologia comunistă şi creştinismul sunt similare, deoarece conceptele egalităţii, fraternităţii şi justiţiei sunt înscrise în Sfintele Scripturi.
     https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/01/14/putin-compara-mumia-lui-lenin-cu-moastele-sfintilor-crestini–36209

     • Putin nu l-a elogiat pe Lenin si nu a spus ca e sfant, ci a asociat devotiunea crestina cu cea a comunisto-sovietica, compartamental!

     • Titlurile caută senzaţionalul, dar Putin a explicat devoţiunea sovietico-comunistă prin exemplul devoţiunii creştine, ca manifestări ale „umanităţii“, nedorind să încurajeze condamnarea cuiva pentru aceasta.
      Putin nu e comunist, ci manifest creştin, dar este adesea atacat şi criticat de comunişti. Ca politician nu voia însă să îi îndepărteze pe comunişti, în contextul în care, în 2018, 60% dintre ruşi, anti-comunişti sau creştini, voiau înhumarea mumiei lui Lenin, ca înmormâtare a unui simbol, totodată, ci să menţină o unitate populară rusă cât mai largă, motiv pentru care a subliniat şi alte „similarităţi“ ale creştinismului şi comunismului, precum respingerea lăcomiei personale de avere.
      Restul e răstălmăcire bolnavă sau interesată, a unor hateri motivaţi de altceva, unii de Soros sau de Ucraina.

     • Putin a spus clar că mumia lui Lenin nu diferă cu nimic de moaștele sfinţilor: „Cu ce este Lenin diferit de relicvele sfinţilor pentru ortodocşi şi, în general, pentru creştini?” … puterea sovietică „nu a inventat nimic nou, ci pur şi simplu şi-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp în urmă”

     • că mumia lui Lenin şi moaştele sfinţilor nu diferă ca devoţiune pentru adepţii comunismului sau credincioşii creştini, nu ca sfinţenie. Nu a pus deloc egal între o mumie şi moaştele nestricate urmare sfinţeniei în duh a celui care a plecat la Cer.
      Restul ai pus tu de la tine, din imaginaţia ta înadins găunoasă (sau poate chiar eşti bolnav), cum ai adăugat tot de le tine, bolnav sau rău-intenţionat, că „Putin elogiază moaștele lui Lenin”, ceea ce e fals.
      Nicăieri Putin nu a zis că Lenin are moaşte şi nici nu i-a „elogiat” mumia sau pe el, pe Lenin, ca ideolog comunist.
      Putin nici nu este leninist sau comunist, ci doar a vrut să menţină unitatea poporului rus, propunâd o înţelegere reciprocă între ruşi.
      Aşa că insultele pe care le slobozi tu din tine, precum „Idiotule”, te caracterizează pe tine, de fapt, şi te doare asta, caci ai observat si tu.

 7. […] Traducere și adaptare B.T.I.Sursa: inpolitics.ro […]

 8. Nu va fi nici un conflict inghetat… rusii asteapta deocamdata ca vestul sa-si epuizeze resursele si apoi va lovi scurt… mai au cateva sute de mii de combatanti care inca n-au intrat in lupta, stau in asteptare… alta varianta in afara de capitulare neconditionata sau distrugere totala nu exista…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998