CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

Politico: Franța și România confirmă acuzațiile lui Putin – acord pentru import de grîne în UE

12 comentarii / 3738 vizualizări / 11 septembrie 2022

După ce președintele rus Vladimir Putin a amenințat săptămâna trecută că va limita exporturile de cereale prin Marea Neagră pentru că majoritatea cerealelor care părăsesc Ucraina hrănesc piața UE în loc să meargă în țările în curs de dezvoltare, vine confirmarea oficială, din partea guvernelor Franței și României.

Guvernele francez și român vor semna mâine un acord care să permită ca mai multe exporturi de cereale din Ucraina să ajungă în Europa și nu numai, a anunțat azi ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, conform Politico.eu.

„Mâine voi semna un acord cu România pentru a permite Ucrainei să trimită și mai multe cereale, pentru că este o resursă esențială pentru țară și pentru multe alte țări care beneficiază de ea”, a declarat Beaune la radioul francez FranceInter, adăugând că cerealele vor fi expediate „în Europa și în țările în curs de dezvoltare, în special în Marea Mediterană, care au nevoie de el pentru hrană și aproape pentru supraviețuirea lor”.
Beaune a spus că acordul cu România va acoperi exporturile „pe fluviu, pe mare și pe uscat”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. perversa Franţie şi perversa Rumânie = jmekerie pe prostie.
  România „liberală” a lui herr Kotroceanis umbla fără chiloţi pe ea, cu bucile şi fleaşca la vedere, prin faţa la toţi perverşii cu măciucile sculate.

  • republicomoldovean rusofil

   • Esti tot cu ea in gura? Dar ce, e suzeta? Iese greu crema dinauntru?

 2. […] După ce președintele rus Vladimir Putin a amenințat săptămâna trecută că va limita exporturile de cereale prin Marea Neagră pentru că majoritatea cerealelor care părăsesc Ucraina hrănesc piața UE în loc să meargă în țările în curs de dezvoltare, vine confirmarea oficială, din partea guvernelor Franței și României. Guvernele francez și român vor semna mâine un acord care să permită ca mai multe exporturi de cereale din Ucraina să ajungă în Europa și nu numai, a anunțat azi ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, conform Politico.eu „Mâine voi semna un acord cu România pentru a permite Ucrainei să trimită și mai multe cereale, pentru că este o resursă esențială pentru țară și pentru multe alte țări care beneficiază de ea”, a declarat Beaune la radioul francez FranceInter.Oficialul francez a adăugat că cerealele vor fi expediate „în Europa și în țările în curs de dezvoltare, în special în Marea Mediterană, care au nevoie de el pentru hrană și aproape pentru supraviețuirea lor”.Beaune a spus că acordul cu România va acoperi exporturile „pe fluviu, pe mare și pe uscat”. (B.I.)Sursa: inplitics.ro […]

 3. Cine s-o hrăni din cerealale ukrainiene contaminate cu substante radioactive si cu diversi virusi proveniti din arme chimice? Sunt cateva companii mari (CARGILL), unele din Egipt care au cumparat cantitati f mari de cereale si pe care le vor revinde la preturi mari, la momentul oportun, ca sa alimenteze criza alimentara.

  • ma-ta

   • Si probabil si tu…Se vede.

 4. Cerealele s-au dus in Europa pentru a fi procesate, ca nu mananca nimeni grau crud si nici nu au ridicat africanii fabrici si uzine sa faca paine, coca, faina, biscuiti, turte, cereale etc

  Mai ganditi si voi un pic

  Pana la urma, de unde isi permite un alt stat(Rusia) sa garanteze papica altor state(Africa&milogi) cu bunurile unui alt stat (Ucraina)? Nu toate statele sunt colonii ca Romania sa accepte intelegeri peste capul lor.

  • Că o să-ţi intre pe gât şi o să horcăi!

  • Ukraina nu e colonie? Acum nu e miloagă? Milogul si psihopatul Zelenski nu se milogește zilnic la tv?

   • Sărut mâna, nene!, da vezi că-ţi curg mucii în gură când vorbeşti.

    • Se bagă in seamă si țărănoiul anonim si mitocan. Ce sa faci si tu altceva? Asa ca prostu`…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998