CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Politico: Slovacia a șantajat UE ca să scape de urșii ucigași. România ”hibernează”

0 comentarii / 1628 vizualizări / 19 iunie 2024

”Dacă vreți să salvați natura, lăsați-ne să ucidem urșii. Acesta este schimbul pe care vicepremierul slovac Tomáš Taraba spune că l-a făcut cu Comisia Europeană în schimbul votului decisiv pentru o lege istorică a UE privind protecția naturii, care a fost votată luni” relatează Politico.

„Am spus foarte clar că nu putem susține legea privind restaurarea naturii în măsura în care nu vom primi aprobarea noii noastre legislații privind urșii. Și acest lucru s-a întâmplat”, a declarat Taraba pentru Politico într-o convorbire telefonică, la scurt timp după ce a votat pentru legea contestată, care impune țărilor UE să restaureze o cincime din zonele terestre și maritime în acest deceniu.
Comisia a negat că o astfel de tranzacție a avut loc vreodată. Însă, într-o notă adresată săptămâna trecută ministrului slovac, pe care departamentul lui Taraba a transmis-o Politico, șeful UE pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a acordat un sprijin provizoriu unei legi slovace controversate care sancționează uciderea urșilor în apropierea satelor și orașelor. Apoi, el a cerut votul lui Taraba pentru legea privind natura.
În România, situația cu înmulțirea catastrofală a urșilor pe fondul interdicției vînătorii impuse de UE nu pare să deranjeze, în schimb, vreun oficial, vieților oamenilor fiind în acest caz mai puțin prețioase decît ale animalelor sălbatice. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998