CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Polonia aruncă UE în aer: cere oficial Germaniei 1,3 trilioane de dolari despăgubiri de război

30 comentarii / 11326 vizualizări / 1 septembrie 2022

Cel mai important politician al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului Lege și Justiție, a anunțat azi că guvernul polonez va cere despăgubiri echivalente cu 1,3 trilioane de dolari din partea Germaniei pentru invazia și ocuparea țării sale de către naziști în al Doilea Război Mondial, relatează ABCNews.

Kaczynski a anunțat uriașa revendicare cu prilejul publicării unui raport mult așteptat privind costul pentru țara sa al anilor de ocupație nazistă, în condițiile în care azi se împlinesc 83 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. „Nu doar am pregătit raportul, dar am luat și decizia cu privire la pașii următori”, a spus Kaczynski în timpul prezentării raportului. La prezentarea raportului, la Castelul Regal din Varșovia, a participat și prim-ministrul Mateusz Morawiecki.

„Vom cere Germaniei deschiderea negocierile cu privire la despăgubiri”, a spus Kaczynski, adăugând că va fi „un drum lung și nu lesnicios”, dar „într-o zi va avea succes”.

Guvernul de dreapta al Poloniei susține că țara care a fost prima victimă a războiului nu a fost pe deplin despăgubită de Germania vecină, care este acum unul dintre partenerii săi principali în Uniunea Europeană. Germania susține, în schimb, că națiunile din blocul de Est au primit despăgubiri în anii de după război, în timp ce teritoriile pe care Polonia le-a pierdut în est pe măsură ce granițele au fost redesenate au fost compensate cu unele dintre țările germane dinainte de război. Berlinul consideră că problema este închisă. De menționat, pentru comparație, că prețul reunificării Germaniilor, după căderea comunismului, se vehiculează a fi fost de cca.70 de miliarde de dolari sub formă de credite acordate Moscovei de către RFG. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

30 Comentarii

 1. Liderii polonezi, BARBATI DE STAT, NU SLUGI ! FII SI FIICE AI NATIUNII, NU SCLAVETI CORUPTI SI IMPUTITI !
  Asa arata o tara suverana, nu o colonie jegoasa si imunda ca rrrommania.

  Popor demn, mandru, unit, cu identitate, cu valori, cultura, cu frica de Dumnezeu !

  Romania trebuie sa copieze acest model. Avem de luat despagubiri si noi, inclusiv de la polonezi :-).

  • Vorbe goale si muci in cap!

   • Jignesti gratuit. Huoooo :)

  • Cacat diluat in apa e:
   – „Sa le dea Dumnezeu sanatate”;
   – Sper sa se spurce nazistii”;
   – „colonie jegoasa si imunda ca rrrommania”;
   – „SCLAVETI CORUPTI SI IMPUTITI!”
   Du-te dracu de bou dement, ca tu esti tot ce zici despre români. Şi jegos, şi sclavete şi împuţit.
   Caca-s-ar tot neamul românesc în gura ta de dement-cretin disfuncţional!

   • xanax

    • Eşti o otreapă umană şi tot ce iese din tine e doar ură şi căcat de creieri stricaţi, sfifilitici. Îţi urăşti şi neamul şi ţara, România, dar eşti ipocrit când apari în identitatea ta adevărată.
     Dar eşti tot un handicapat cretin şi dement, care de fapt nu caută decât ocazia să spurce locul şi oamenii pe unde trece. Şi treci prin cât mai multe locuri să spurci cât mai mult, jegule nenorocit.
     În banca ta n-ai sta, că te îneci in propriul căcat ce se revarsă din sufletul şi capul tău fără oprire.
     De acea umpli locurile şi spaţiile altora cu ura ta de căcat, şobolane.

    • Incearca cu pioneze, ca se dau la liber!

   • Raspunsul Germaniei:
    ”Poziţia guvernului german rămâne neschimbată, chestiunea reparaţiilor a fost închisă… Polonia a renunţat la reparaţii suplimentare cu mult timp în urmă, în 1953, şi de atunci a confirmat de mai multe ori această renunţare.”
    Mai pupai si acum la dos pe „Liderii polonezi, BARBATI DE STAT”, Salivică.

  • profesorul Radu Goldan în 2015: „Datoria de 19 miliarde de euro a Germaniei faţă de România – rezultatul unei relaţii comerciale.
   …În cadrul pregătirilor pentru teza mea de doctorat în politică monetară şi europeană… am descoperit că, începând cu anii ’30, a existat, până în 1944, o uniune de clearing (n.r. sistem de decontare între state prin intermediul băncilor, prin compensarea reciprocă a creanţelor şi datoriilor, în scopul echilibrării schimburilor comerciale)…
   Studiind materiale din arhivele germane şi elveţiene de stat – care sunt disponibile la Banca Reglementelor Internaţionale, cu sediul la Basel – am văzut că în această uniune de clearing, la care a aderat şi România începând cu 1936, au rămas, la sfârşitul războiului, anumite sume necompensate.“

   • Corect!
    Guvernatorul Băncii Centrale a Germaniei a avut de prin anii 30 ideea să creeze un sistem bazat pe barter (acord comercială, prin care părţile convin să schimbe între ele mărfuri de valori egale), dar Germania a ramas datoare cu minim 13 miliarde de euro in banii de azi.

   • Asa s-a strans datoria pe care nu ne-a mai achitat-o Germania.
    Deschis in 2015, acest subiect a fost inchis la cererea lui Klaus Iohannis.

    • Si in 1940, Germania Nazista+Italia a dezmembrat Romania si ne-au furat Transilvania, Cadrilaterul, Basarabia, Bucovina, aruncate la bozgori, mujici si bulgari.
     Occidentul imputit si decadent a recunoscut aceste rapturi teritoriale ticaloase, inclusiv partenerul strategic nenorocit.

     Cum se ridica un pic Romania, cum vine Vestul si Estul sa ne distruga si sa ne colonizeze.

     • Out, out, out! Bati campii!

  • Stire de sambata 3 septembrie 2022
   Asta pentru Salivicii-Sifilicii de pe aici, care cauta prilejuri sa pupe in cur orice strainezi si sa injoseasca Romania ca postacul nr.1 al acestui site, care s-a aruncat ca un compulsiv fara tratament sa posteze primul chestii jegoase precum:
   – „colonie jegoasa si imunda ca rrrommania”;
   – românii „SCLAVETI CORUPTI SI IMPUTITI!”
   Demenţii dracului!

 2. -in marci de aur……..

 3. Esti o otreapa umana si tot ce iese din tine e ura si cacat. Iti urasti si neamul si tara, Romania, dar esti ipocrit cand apari in identitatea ta adevarata.
  Esti un handicapat cretin si dement, care de fapt nu cauta decat ocazia sa spurce locul si oamenii pe unde trece. Si treci prin cat mai multe locuri sa spurcui cat mai mult, jegule nenorocit.
  In banca ta n-ai sta, ca te inneci in propriul cacat ce se revarsa din tine fara oprire.
  De acea umpli locurile si spatiul altora cu ura ta de cacat, sobolane.

  • .

   • A, tu esti ăla. Prostul cu replici infantilo-cretine şi cu vocabular de boschetar din canale.

 4. Eu cred ca Romania, care plateste pensii ambelor parti, dupa cum am citit chiar aici pe site, (si evreilor care au fost pe teritoriu intre 39 si 44, si germanilor din organizatia aia nazista al carei urmas a fost declarat forumul german al lui johannis, prin eforturile acestuia) deci cred ca Romania este tara care a declansat al 2-lea razboi mondial, altfel nu se explica de ce le dam din putinul nostru ambelor parti.

  • Cum dracu a declansat Romania razboiul, cand acesta a fost anuntat de organizatiile evreiesti din America si din Europa impotriva Germaniei national-socialiste în 22-23 martie 1933, chiar înainte ca liderul nazist Adolf Hitler să îşi preia funcţia de cancelar al germanilor? Organizatorul declaratiei de razboi evreiesti fusese d un avocat evreu angajat contra cost pentru cauza sionistă, Samuel Untermyer (v. The Jewish Declaration of War against the Germany).

   • Am uitat sa scriu SARCASM ca explicatie pentru mesajul initial, vad ca unii pricep mai greu ironia.

    • N-ai uitat pentru ca nici macar nu realizezi, atat esti de proasta!
     Vaca stearpa si cretina!

     • De ce nu bou plin de sperma moarta?

     • Desi tu te crezi mai degraba bou si ti-e gandul la sperma (cate obsesii mai ai, boala, in tine?).
      La figurat poti realiza performanta de a fi amandoua,
      Felicitari vaco-bou!

    • Vorbesti in bataie de joc, de fapt si apoi te prefaci neinteles.
     N-are nimeni nevoie de „sarcasmul” tau, care e doar prostie in ofensiva.

 5. Tot cu mintea pe coclauri?
  Mai ai mult? Mai sunteti multi razna?

  • Omul era ironic, nu te-ai prins.

   • Are mintile varza si nu se mai exprima coerent. Ironia se semnaleaza cu semne de inteligenta, de subintelesuri, care lipsesc. Daca zambea e atat de bou ca nu intelege ca nu se vede in postare.
    Esti chiar tu, prostule, sau esti si tu ca el/ea?
    Postati precum cretinii.

 6. Polaci fudui, de la nemti nu mai puteti lua decit 1,3 pulencursanuvacadabudigaii.

 7. Tu le-ai luat deja,pare ca ti-a placut.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998