CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta a ales, pina a cules: la primarie cu generalul ajuns de la strungar la strungareata

4 comentarii / 6370 vizualizări / 5 august 2020

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este candidatul Alianței București 2020 pentru Primăria Generală a Capitalei, a anunțat azi liderul ProRomânia, Victor Ponta. Un nume necunoscut marelui public, dar foarte cunoscut în mediile politice, investigaționale și de presă, nu neapărat pentru lucruri bune. În plus, Sîrbu deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din România.

General-maior medic prof. univ. dr. Ioan Sirbu, aurelolat azi de tot felul de diplome și de pomposul statut de membru al Academiei Americane de Implant, care, de fapt, e doar o organizație profesională cu mii de membri plătitori de contribuții, a avut un parcurs în viață rar întîlnit, conform CV-ului oficial și altor surse la fel de oficiale.

Născut în 1958, după absolvirea a 10 clase e trimis de părinți la școala de Subofițeri Sanitari, la sugestia dirigintei, dar schimbă rută la jumătatea drumului și alege, la 15 ani, Şcoala Profesională de pe lângă Întreprinderea Mecanică Sadu, judeţul Gorj, de unde iese strungar și profesează ca atare. Între 1977 – 1979 face, în fine, Şcoala de Subofiţeri Sanitari Focşani, dar termină abia ulterior, în 1982, liceul Liceul de Ştiinţe ale Naturii nr.1 Bucureşti, cursuri serale.
Din 1979, mai cu liceu, mai fără, profesează ca sergent major și apoi plutonier sanitar, pentru ca în 1990, brusc, la 8 ani de la terminarea liceului, să devină student al Institutului Medico-Militar, proaspăt înființat de guvernul FSN. Nu prin examen, ci pe alte căi, care au sfîrșit în justiție.
Mai aflăm că în 1995 ar fi terminat Facultatea de Stomatologie ca şef de promoţie cu media generală de absolvire 10, primește imediat o bursă de studii în SUA, la 42 de ani, în 2000, obține doctoratul la UMF Timişoara și, desigur, face necesarele studii de apărare și securitate.
Numele lui Sîrbu, ajuns în doar 15 ani de la plutonier brancardier la statutul de general profesor universitar medic și de la strung la strungăreață, a fost mereu extrem de controversat, studiile sale fiind în repetate rînduri puse sub semnul întrebării, pînă la acuzația de plagiat grosolan. O anchetă amplă realizată de Cornel Ivanciuc în Academia Catavencu, acum mulți ani, scotea la lumină o plîngere penală pe numele lui Sîrbu, acuzat că a obținut anumite posturi cu încălcarea prevederilor legale, dar și multe alte aspecte extrem de grave. Sîrbu, protejatul puternicului general SIE Ioan Talpeș, conform unor camarazi, denunțător de profesie la DNA, a făcut, cum spuneam, de-a lungul anilor obiectul a numeroase dezvăluiri, anchete și dosare, dar a reușit să depășească toate problemele, iar în 2016 a fost postat de PNL pe locul 2 la Camera Deputaților în Argeș, grație prieteniei personale de familie cu președintele de atunci, Alina Gorghiu. Fără succes, din păcate.

La sectorul 1, generalul Sîrbu va fi secondat de doctorul Adina Alberts, la sectorul 2 de Florin Manea, la sectorul 3 de Robert Negoiță, la sectorul 4 de Gabriel Ispas, la sectorul 5 de Ștefan Pirpiliu, iar la sectorul 6 de Anca Bălășoiu.
Alegerea lui Sîrbu, personaj de-a dreptul nul politico-administrativ, cu schelete în dulap și lipsit de notorietate drept concurent al Gabrielei Firea trimite cu gîndul la o înțelegere amiabilă între Ponta și gruparea celei din urmă, dovadă și faptul că brusc, liderul Pro România nu mai vrea amînarea alegerilor. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Si cu asta, s-a rezolvat si Pro Romania…nu ca i-ar fi luat cineva (cat de cat avizat) in serios, sau ca ar fi crezut scorul de la europarlamentare…Cata vreme e remunerat Silviu Predoiu, o sa mai auzim de cate un „ales” pontist, cand generalul securist o sa-si faca propriul nume electoral, Ponta se va intoarce la rigola securoilor si predoiu se va lansa, pe cont propriu in politica mare, „dezvaluid” toate nenorocirile (la care a fost parte), cu morga patriotului scolit si cunoscator de secrete…oricum politica romaneasca e facuta in procent covarsitor de securisti, coordonata de ei…unul cu gradul la vedere nici nu mai deranjeaza…Candidatura lui Sirbu e doar dimensiunea la care a coborat politica romaneasca…daca avem brancardieri care fac agendele anticorupiei din Romania, de ce ne-ar „strica” unul cu medicina la seral, mai ales ca a deservit toate loazele politice si juridice, o fi venit vremea sa-si incaseze dividentele…

  • Corect, candidatul propus este chiar jignitor, nu zic o superteapa. Optiunea lui Ponta e pentru doua capete, mai mult pentru succesul Gabrielei Firea care pare scapata de concurenta.

   • Să nu uităm că și securistul Ponta a fost propulsat în fruntea PSD pentru un mai bun control operațional.
    Pe urmă Dragnea, șantajabil cu dosare, la un moment dat prostovanul Mircea Geonă care nu mai știa câți mai sunteți, iar acum Ciolac cu Dânc.

    Și așa avem partidele SRI, PDL-USRI, partidul bețivului securist, PMP, și partidele cu lideri șantajabili, PSD, ALDE, Procaca și toate celelalte.

 2. Am auzit de el cand ajunsese director la Spitalul Militar. Medicii ADEVARATI se sufocau de indignare. E un fel de Gabi Oprea pe linie medicala. Probabil si pe cea politica.
  Ce-a ajuns Armata Romana!
  Dar si Medicina!
  De politica nu vorbesc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998