CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: Alegerile vor fi organizate pe actuala lege, deşi are mari defecte

0 comentarii / 1274 vizualizări / 12 septembrie 2012

„Decizia Curţii Constituţionale este foarte clară, nu putem să modificăm legislaţia cu şase luni înainte. Deci e foarte clar, alegerile din 9 decembrie – de altfel sunt pornite absolut toate procedurile – se desfăşoară după legea în vigoare. Am o opinie şi politică, şi guvernamentală referitoare la faptul că această lege este o variantă greşită, nu doar pentru că se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat în 2008, respectiv cel care câştigă colegiul stă acasă, şi cel care-l pierde vine în Parlament, dar mai mult, în plus faţă de 2008, a doua hibă a acestei legi este că, de fapt, că vom avea mai mulţi parlamentari decât avem acum”, a spus Ponta, conform Mediafax.

El a apreciat că USL va câştiga foarte multe colegii, peste 50%, iar pentru PDL şi PP-DD va exista o compensare şi se vor acorda practic mandate în plus.

„Pe un colegiu, va fi un parlamentar USL ales cu 50% şi un parlamentar de la PDL sau de la PP-DD. Nu o să înţeleg niciodată de ce cei de la PDL s-au opus ideii de a schimba această lege greşită. Cred că n-au înţeles nici ei de fapt de ce s-au opus. Nu se mai poate schimba nimic până pe 9 decembrie, legea este cea în vigoare”, a conchis Ponta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998