CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: Am deblocat programele blocate de PDL, dar ritmul trebuie accelerat

0 comentarii / 1235 vizualizări / 23 aprilie 2013

Premierul Victor Ponta a felicitat, azi, autorităţile implicate în deblocarea Programul Operaţional Regional şi a apreciat că Guvernul reuşeşte să deblocheze programele blocate în timpul guvernării PDL, dar adăugat că ritmul absorbţiei fondurilor europene trebuie menţinut, chiar accelerat, pentru a fi atinse obiectivele optimiste ale ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„Am deblocat Mediul, am deblocat POSDRU, am deblocat Programul Operaţional Regional. Cei de la PDL au fost extrem de eficienţi în a bloca programe. Mă şi mir că nu fac vreo moţiune pe această temă, ca să îi felicităm. Deci am reuşit să deblocăm programele blocate de PDL-işti. Am rămas cu Transporturile, de la doamna Boagiu moştenire, şi domnule ministru Fenechiu, mergeţi la Bruxelles, joi, să avem grijă să luăm toate măsurile pentru ca şi acest program să fie deblocat. Şi Creşterea Competitivităţii Economice, unde măcar pentru o parte din axe, cele mai importante, să avem răspuns pozitiv în perioada următoare”, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.
El a reamintit că au fost adoptate acte normative care au simplificat procedurile, dar a adăugat că ritmul trebuie accelerat.
„Vreau să vă încurajez în continuare să puneţi presiune pe autorităţile de management, pe beneficiari, ca lucrurile să se desfăşoare şi mai rapid. Am dublat de la 7 la 14, dar când mă gândesc cât mai avem până la obiectivele optimiste ale domnului ministru Teodorovici, evident că nu sunt mulţumit şi cred că trebuie menţinut acelaşi ritm sau chiar grăbit”, a spus, conform Agerpres, Victor Ponta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998