CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta, Antonescu si Constantin ii cer demisia lui Boc

0 comentarii / 1583 vizualizări / 15 octombrie 2010

Preşedinţii PSD, PNL şi PC apar, într-un comunicat al conservatorilor remis, azi, Mediafax, ca semnatari ai unei scrisori adresate premierului Emil Boc în care îi cer acestuia demisia, „singura soluţie care ar putea restabili normalitatea în România”.

„România traversează unul dintre cele mai grele momente de după ’89. Protestele începute miercuri la Ministerul Finanţelor Publice şi ieri la Ministerul Educaţiei, reprezintă punctul culminant al unei situaţii scăpate cu totul de sub control de către Guvernul actual. Atmosfera socială din România a depăşit demult graniţa de maximă tensiune şi riscă acum să degenereze, pe fondul disperării, în revolte sociale”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, contextul actual este generat de un nivel de trai situat sub limita existenţei, imposibil de acceptat în România de azi.

„Reacţia oamenilor este una normală şi nu putem decât să ne declarăm solidaritatea faţă de aceştia. Este de neconceput să supravieţuieşti cu un salariu de sub 600 lei pe luna, cum este cazul unora dintre angajaţi. În contextul în care, pe agendă publică, se regăsesc subiecte precum creşterea preţurilor la gaze, gigacalorie sau alimente, odată cu iminenta venire a iernii, protestul salariaţilor de la Finanţe şi al celorlalţi protestatari este complet justificat”, se arată în material.

Semnatarii îi cer premierului demisia.

„Facem pe acesta cale un apel la raţiunea şi luciditatea dumneavoastră în vederea soluţionării revendicărilor protestatarilor şi vă cerem instaurarea urgenţă a unui climat economic şi social stabil.
Aşa zisele măsuri ale Guvernului Boc nu numai că nu au reformat România ci au generat un haos social. Păcăleala la care aţi suspus o ţară întreagă, vis-a-vis de acordarea stimulentelor, vă decredibilizează total, dacă mai era cazul, demisia fiind singura soluţie care ar putea restabili normalitatea în România”, se mai arată în scrisoare.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998