CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta ataca dezlantuit: Dragnea a promis strainilor ultimele bogatii ale tarii

0 comentarii / 3948 vizualizări / 29 iunie 2017

Atac fără precedent la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea: fostul președinte al partidului și fost premier, totodată, Victor Ponta, afirmă că în spatele lansării Fondului de Investiții stă promisiunea personală făcută de actualul lider către fonduri private din străinătate de a le pune pe tavă ultimele mari companii de stat bănoase care ne-au mai rămas. În plus, noul impozit pe cifra de afaceri va îndepărta investitorii în economie, mai acuză Ponta, pe Facebook,avertizînd că PSD va deconta grav aceste nesăbuințe.

”De ce NU votez noul Guvern!
Programul de guvernare al Guvernului „Dragnea 2” (avandu-l ca Premier pe Mihai Tudose) modifica substantial si grav, in zona economica si fiscala, Programul de Guvernare asumat in ianuarie anul acesta de Guvernul „Dragnea 1” (avandu-l ca Premier pe Sorin Grindeanu) si contrazice fundamental Programul de Guvernare al PSD „Dragnea – Valcov” din Campania Electorala din 2016! Eu cred ca acest Program ii va da lovitura de gratie si va duce la prabusirea politica a lui Liviu Dragnea – intrebarea este daca PSD reuseste sa se salveze sau se va prabusi impreuna cu „Seful”!” susține Ponta.

”Noul proiect de impozitare diferentiata in functie de cifra de afaceri (nu de profit) reprezinta o catastrofa pentru marii contribuabili si investitori. Efectele negative se vor resimti imediat atat in mediul de afaceri, la investitiile private cat si la incasari. Aplicarea unui impozit pe cifra de afaceri poate duce la situatii aberante – ca exemplu : daca EXXON investeste 1 miliard de dolari pentru exploatarea gazului din Marea Neagra, fiind, evident, in pierdere in primii ani, il impozitam?” mai spune deputatul.

”Conform Programului, Fondul National Suveran de Investitii a fost promis ca un instrument de punere in comun a resurselor pe care Statul Roman inca le mai detine in vederea finantarii unor mari proiecte de infrastructura (care nu sunt acoperite de fondurile europene). Spre deosebire de ceea ce s-a promis in Programul de Guvernare, acum se doreste practic folosirea acestui FOND ca o cale netransparenta si ilicita prin care tot ceea ce Statul Roman inca mai detine (Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Salrom, participatiile inca detinute la Romgaz, Transgaz, Electrica, Transelectrica, etc) sa fie vandute catre fonduri private din afara tarii, acolo unde Domnul Dragnea a facut promisiuni cu caracter personal! Banii incasati vor acoperi doar in mod temporar masurile de cresteri de salarii si pensii, dar vor ruina economia nationala pe termen mediu si lung” mai spune fostul premier. (B.T.I.)

.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998