CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: Braconierul decedat în urma atacului ursului şi-a cam căutat soarta

0 comentarii / 1266 vizualizări / 21 septembrie 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că a doua persoană care a decedat în urma atacului unui urs din Dâmboviţa, respectiv braconierul, „şi-a cam căutat soarta”, el apreciind că braconajul este o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită.

„Cazul al doilea a fost al unui braconier care, ca să spun aşa, are o parte importantă din vină pentru ceea ce s-a întâmplat. (…) Din păcate, cel care a decedat şi-a cam căutat soarta, ca să spun aşa, şi pentru mine braconajul este o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită”, a spus premierul, conform Mediafax.

Ponta a precizat că nu el a decis ca ursul din Dâmboviţa să nu mai fie împuşcat, arătând că această hotărâre aparţine specialiştilor.

„Nu am decis eu, din păcate nu mă ocup şi de problema urşilor, dar sunt convins că măsurile pe care le propun specialiştii sunt cele mai bune(…) Trebuie împreuenă cu ONG-urile şi specialiştii să facem un studiu serios să vedem totuşi ce se întâmplă. Nu ne apucăm acuma să omorâm urşii din ţară, dar pe de altă parte categoric trebuie să protejăm populaţia. E clar că de mult timp nimeni nu s-a mai gândit serios la ce se întâmplă şi, uitaţi, am avut asemenea tragedii” , a spus Ponta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998