CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta – cea mai mare gafa electorala din istorie?

11 comentarii / 16448 vizualizări / 5 noiembrie 2014

Mișcări aiuritoare în tabăra lui Victor Ponta: după o zi în care s-a mișcat politico-electoral perfect, făcînd manevre abile și inteligente, menite să îi consolideze poziția de mare favorit al turului doi, a căzut bomba, nefiind exclus să asistăm la cea mai murdară manevră, dar și la cea mai mare gafă, totodată, din istoria campaniilor electorale.

Ziua de ieri a fost una de forță pentru Victor Ponta. În timp ce dinspre tabăra Iohannis , zis”Nu-negociez-cu-nimeni”, veneau numai zvonuri de scandaluri interne, răfuieli și acuzații, premierul anunța decizie după decizie, și numai una și una.
Numirea lui Meleșcanu drept consilier prezidențial, o măsură bine primită, dată fiind experiența personajului; anunțarea unui tur electoral rapid prin țară, disponibilitatea de a participa la mai multe confruntări televizate, spre deosebire de Iohannis, care pune tot felul de condiții puerile. În fine, anunțarea lui Tăriceanu drept viitor premier, plus introducerea în ecuație a numelor lui Florin Georgescu și George Maior, ca soluții de rezervă pentru guvern.

Propunerea lui Tăriceanu are multiple avantaje: ea conduce la accentuarea tensiunilor în interiorul PNL, fiind de așteptat ca mulți liberali să înceapă de pe acum predarea către noul centru de putere guvernamentală; e bine primită de medul de afaceri, care are amintiri plăcute din vremea cînd acesta era premier (deși nu atît competența lui, cît conjunctura economică internațională au favorizat prosperitatea), dar, mai ales, transmite mesajul pozitiv, intern și extern, că PSD a învățat să cedeze din putere, după ce devenise un simbol al goanei după hegemonia totală și al incapacității de lucra în alianțe.

Fluturarea numelor lui Florin Georgescu și George Maior, pe de altă parte, are menirea de a introduce subliminal, între susținătorii premierului, două instituții bine cotate de români la capitolul încredere, e vorba de BNR și de SRI. Un sondaj INSCOP din 27 octombrie releva că BNR ocupă locul trei la încredere, în timp ce SRI locul cinci, poziții deloc de neglijat.

Chiar și aducerea aproape a elementului Vadim Tudor își are logica ei: pe de-o parte se contrabalansează prezența UDMR în schema de guvernare, eliminînd posibilitatea unor atacuri pe acest subiect, pe de alta, el este folosit pentru lansarea acelor mesaje prea delicate ca să fie puse în gura unor lideri mai serioși. Dovadă că Tribunul a și trîntit pe masă legea amnistiei, reaprinzînd flacăra speranței pentru mulți pesediști, dar și pentru zeci de mii de pușcăriași care, nu-i așa?, și ei votează.

Dacă apar reacții dure de protest, se invocă un derapaj vadimist, în stilul binecunoscut; dacă nu, mesajul de campanie rămîne bine-mersi valabil.

Ei bine, toate aceste manevre lăudabile au fost spulberate dintr-un foc azi dimineață, odată cu vestea șoc transmisă de Romînia TV potrivit căreia inspectorii Corpului de Control al premierului Victor Ponta urmează să facă verificări asupra unor retrocedări efectuate la Sibiu în anul 2010, atunci când Klaus Johannis era atât primar al Sibiului, cât şi preşedinte al comisie pentru retrocedări a municipalităţii. Inspectorii lui Ponta ar avea suspiciuni legate de unele dosare prin care fie au fost retrocedate proprietăţi în natură, fie foştii proprietari sau cei care au cumpărat drepturile litigioase au fost despăgubiţi financiar.

Aproape ne dorim ca știrea să fie falsă, să fie o intoxicare marca Ghiță.
Pentru că, din capul locului trebuie spus, ar fi pentru prima oară cînd un candidat prezidențial recurge în campanie la instituțiile din subordine împotriva adversarului direct, și încă într-o chestiune veche de ani de zile.

O manevră specifică mai degrabă regimurilor totalitare sud-americane, unde contracandidatul dictatorului e băgat la pușcărie în campanie, ca să se ”răcorească”.

O manevră care nu poate transmite decît un unic mesaj: acela că lui Ponta îi e frică.
În ciuda avertismentelor lui Vasile Dîncu, cel care scrie pe blog, azi, că ”Are șanse mari de a pierde alegerile candidatul fricos(…)Frica aduce greșeli majore, absenţa de la confruntări, tendinţa de a face gesturi bruşte, necalculate, fuga după alianţe nefireşti sau neverosimile, demagogia grețoasă în discurs”.

Nu e prima oară cînd PSD păcătuiește prin excesul de măsuri electorale (vezi mitingul lui Geoană de la Timișoara, în 2009, care a enervat mulți alegători anti-comuniști), uitînd că adesea, ce e prea mult strică.

În cazul de față, dacă informația se confirmă, rămîne de văzut ce efecte electorale va produce desantul anti-Iohannis de la Sibiu între cele două tururi de scrutin, dar îndrăznim de pe acum să lansăm o ipoteză: deloc pozitive pentru candidatul PSD. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: realitatea.net

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Dl. B.T.I, sunteti journalist, deci puteti pune intrebari. Sunati la Primaria Sibiu si intrebati daca s-a prezentat cineva in control de la Guvern. Dupa ce ati verificat care este realitatea, asteptam comentarii.

 2. Excelenta analiza, totusi efectele mediatice ale acelui control nu sunt asa mari.

 3. ☀ ☀ ☀
  pentru băsişti , de la grăjdar la prokuror : jucați sârba !!! sârba hitleristă , băseskară !!!
  jucați ca porcii !!!

  hai !

  PONTA , P U L A , la-la-la
  DREPT ÎN GURĂ V-O BĂGA !!! da-da !

  VOUĂ , tuturor băseskarilor porci , slinoşi şi răpciugoşi .
  Vă doresc „festin” plăcut , grețos !

  Addénda : Dați-i şi mongolului criminal , hoț , moşier şi detracat să guste din pula cea minunată . Dați-i şi lui Traian Băsescu !
  Băsescu tânjeşte , zbiară , salivează , urlă , vrea . V R E A !!!
  Dați-i .
  Dați-i , nu fiți răi
  Nu fiți rapaci
  Nu fiți ca el !!!

  Post scriptum : dați-i şi lui K. Iohannis Ghiutănştain . şi el vrea !!! e turbat ca fiara , e pofticios . îi lasă gura apă .

  ☀ ☀ ☀

  băsiști . băsiști . BĂSIŞITI !!!
  bucurați-vă băsiști !!! vești bune , vești frumoase !!!
  adică :
  PULA lui ponta e mare !
  e frumoasă , e sfântă . e din ceruri
  e pulă bună , ca de îngeri . că s-a sfințit , s-a binecuvântat la rai !!!
  … adică ie minune mare : adică e pulă-de-paradis .

  băsiști : vă-nvăț , vă luminez :
  luați pula lui Ponta în gură ! ca să vă sfințiți , ca să vă înviați . precum kristosul de prin gropi , din ceruri , din cotețe .

  • @ sāḥīḥ ŞERBAN ….mai are rost sa vorbim despre gradul tau de cultura ?

   • Dumnezeule ! cat intelect ! Astia sunt alegatorii lui Ponta !!!!

  • Se vede treaba ca Serban face parte din grupul de pacienti de la spitalul de boli psihice din Gataia care a fost dus cu microbuzul la vot de PSD. Probabil ca s-a ratacit…Oameni buni, fie-va mila, ajutati-l sa se intoarca acasa!

 4. ☀ ☀ ☀
  Băsescu criminal de stat , tâlhar , mongol
  O țară-ntreagă a făcut pârjol
  Şi-a schingiut şi-a omorît acest popor
  Ca un mankrut moşier şi trădător
  Dar vine , vine , vine vremea sa !
  Iar noi poporul ne vom răzbuna
  Cu ura noastră îl vom blestema
  Şi ascunsa-i inimă mongolă va crăpa !
  Şi drept de gardurile țării i-o vom atârna
  Şi tot românul-n va scuipa în ea !
  Şi boarfa Eba se va îndopa cu ea . Şi se va „ospăta” , ca o cățea .
  Şi va crăpa ca scroafele , ca o lichea
  Dedimpreună cu Raisa , ploada sa ! La fel de ciuntă , kurvă şi ciokistă ca şi ea .

 5. @ Bogdan Tiberiu Iacob : lasă diversiunile bă câine hitlerist . Ponta nu a făcut nici o greşeală !!!
  ori denumeşti „greşeală” faptul de a da-n vileag furturile şi porcăriile fascistului Iohannis ???

  greşeli faci tu ! probabil că ți-ai făcut chiuretaj astăzi de zbieri aşa urât !!! ți-ai chiuretat capul ???

  • Serban, ai luat pastilele pe ziua de azi? Mai usor baiete sa nu-ti crape cumva nuca aia de creier

   • :))) ahaha. lasa Bogdan. uite exemplu de cultura. astia sunt alegatorii lui Ponta :)) nu ai cum sa discutii cu oamenii de genul . sunt incapabili de a gandi sau de a fi civilizati. leprele Romaniei. daca castiga Ponta, ne putem face bagajele si sa fugim din tara. sunt alergica la taranisme si incultura.

 6. Thanks a lot for that auspicious writeup. It in truth seemed to be a fun bill the item.
  http://livedraw.wen.ru/bandar-judi/itubola-net.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998