CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: Decizia mea este să rămân candidatul USL la funcţia de premier

0 comentarii / 1347 vizualizări / 1 noiembrie 2012

Premierul Victor Ponta a declarat că nu crede că USL va demara un nou proces de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi-a exprimat convingerea că şeful statului va numi, după legislativele din 9 noiembrie, un prim-ministru din partea USL, precizând că el va rămâne candidatul pentru acest post.

„Nu, nu cred (că se va iniţia o nouă suspendare – n.r.), pentru că pe 9 decembrie trebuie neapărat – şi aici vorbesc ca lider politic – să câştigăm alegerile parlamentare cu o majoritate clară, absolută, iar în condiţiile în care USL va avea majoritatea absolută a mandatelor din Parlament eu nu cred, bazându-mă pe ceea ce am vorbit şi cu partenerii noştri internaţionali, nu cred că se va merge pe o soluţie de conflict, adică domnul Băsescu să nu recunoască votul şi să numească nu ştiu pe Blaga sau pe Neamţu prim-ministru. Cred că, fără mare plăcere, dar va numi premierul de la USL”, a afirmat Victor Ponta, la România TV, conform Agerpres.
În legătură cu posibilitatea ca şeful statului să numească un premier de la USL, dar altul decât Victor Ponta, actualul şef al Guvernului s-a declarat convins că „nici măcar un singur parlamentar al USL nu se va duce pe uşa din spate pe la Cotroceni” ca să-i dea preşedintele această funcţie.
Întrebat dacă ar renunţa la postul de premier doar ca USL să se menţină la guvernare, Ponta a afirmat că „important este proiectul politic”. „Întodeauna am considerat că nu se ţine totul într-un singur om şi că trebuie să fie Ponta sau Antonescu, important este proiectul nostru politic, dar conform statutului fiecăreia dintre partidele componente (…) s-a votat cine este candidatul USL pentru funcţia de premier. Eu nu m-am emanat de undeva… Decizia personală a mea este – în măsura în care USL câştigă majoritatea absolută – de a fi în continuare candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru”, a precizat Ponta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998