CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta denunta: jaf national patronat de PDL

0 comentarii / 1391 vizualizări / 21 mai 2012

România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an şi 1,1 miliarde euro anul viitor prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), din cauza unor grave nereguli sesizate la derularea programului în intervalul 2010-2011, afirmă premierul Ponta.

Pierderea fondurilor europene ar rezulta din suspendarea tuturor plăţilor aferente acestui program.

El a arătat, conform Mediafax, că Guvernul va încerca să aplice un program de acţiuni prin care să evite pierderea fondurilor europene şi că, dacă acest program nu va putea fi aplicat până la sfârşitul anului, va dispune o măsură „radicală” de restructurare totală a Autorităţii de Management a POSDRU, incusiv cu riscul reacreditării.

Premierul a arătat totodată că persoanele vinovate trebuie să răspundă civil şi penal pentru acest „jaf”. Şeful Guvernului a prezentat mai multe date primite „pe căi neoficiale” dintr-un audit al POSDRU, care relevă că din totalul celor două miliarde euro puse la dispoziţie României prin acest program au fost decontate sume reprezentând doar 6% din total, fiind semnate 2.500 de contracte, existând grave probleme de evaluare a proiectelor şi a modului de control.

Premierul a mai artat că în sistemul informatic aveau acces 350 persoane neautorizate, iar salariile plătite pentru activităţi are presupuneau doar „patru ore de arhivare: erau cuprinse între 3.500 euro şi 10.000 euro lunar. Un exemplu al neregulilor prezentat de autorităţi a fost acela că salvamarii erau instruiţi prin acest program nu pe litoral, ci în alte zone ale ţării.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998