CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Ponta, despre magnatii rusi: Cind au adus miliardele in Marea Britanie nu erau oligarhi?

16 comentarii / 3881 vizualizări / 15 aprilie 2022

”Foarte bine că le “îngheață banii” (eu țin cu Liverpool – nu cu Chelsea)! Dar nu reușesc să nu mă întreb – oare când au adus acele miliarde în Marea Britanie nu erau “oligarhi”? Când au cheltuit banii pe case, yachturi sau în fotbal nu se știa de unde vin banii ? Dacă Premierul Boris Johnson nu avea atâtea probleme interne mai era așa dur cu “oligarhii”? Există o decizie a Justiției de confiscare luată conform legilor în vigoare ? Nu țin deloc cu acești miliardari ruși – și știam toți de unde și cum au făcut banii. Dar oare faptul că ei sunt răi este o justificare suficientă ca să fim și noi la fel ? Sau noi trebuia să arătăm că suntem altfel – mai buni? Întreb și eu – nu aștept răspuns!” scrie, pe Facebook, fostul premier Victor Ponta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Gura păcătosului adevăr grăieşte adesea! Câte şmecherii a făcut şi Ponta la viaţa lui! El, unsul premier al României în 2012 de ambasadorul evreu al SUA la Bucureşti Mark Gitenstein, creatorul mişcării rezist (botezată iniţial Restart România), pe care guvernul Ponta a încurajat-o să crească în secret, angajându-l consilier la guvern şi pe chiloţarul Florin Bădiţă, primul care apoi, în 2016, a dat cu piatra în guvernul Ponta, care îl plătise. Înainte de a fi premier în 2012, Ponta trăsese să îl ajute să ajungă în funcţie şi de israelianca Colette Avital (membră PSD-filiala Israel – ca şi Ilan Laufer şi alţii – şi secretar al Congresului Mondial Evreiesc).
  https://gandeste.org/politica/mr-ungureanu-si-victor-ponta-chelneri-de-bacsisuri-mici-in-kibutul-mossadului-i/33815/
  Iar toţi „oligarhii ruşi“ de la Londra pe care îi apără el sunt de fapt… evrei.
  Ponta are dreptate doar dacă spune că aceştia nu sunt oamenii lui Putin. Sunt oamenii clanului financiar Rothschild.

  • Dacă tot se trimite la texte vechi, uitate poate si ultra prăfuite deja, să fie măcar textul complet (fără a fi omis Mark Gitenstein din poveste) din fabula cu filiala PSD-Israel.:
   https://ioncoja.ro/premierii-ungureanu-si-ponta-prieteni-pentru-masoni-americani-si-israel/
   Nu apare, dar şi Tăriceanu, tovarăş politic al lui Ponta de la un moment dat, tot pe mâna „consilierilor“ evrei (israelieni) juca.

   • Cornel Dan Niculae își face reclamă ca să-și vândă cărțile. El se autocitează, indicând bloguri unde și-a expus tepriile conspiraționiste. Ponta este prieten cu refugiatul Ghiță al cărui canal de scursură România TV. Dacă și liderul AUR, George Simion s-a declarat prieten cu evreii, de ce-i mai acuzi pe morți în viață precum Ponta?

    • Generalul-maior în rezervă Teo Palade, după ce a fost ofiţer de carieră specializat în „informaţii militare şi politica de apărare“ (fost , locţiitor al Şefului Direcţiei Informaţii Militare din Marele Stat Major; subsecretar de stat la Departamentul pentru Politica de Apărare din Ministerul Apărării Naţionale, şef cu rang de secretar de stat al Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale din Guvernul României, specialist care a lucrat o viaţă în domeniul informaţiilor, spune ca aceia care au păreri contrare punctelor de vedere oficiale, sunt acuzaţi pervers de către deţinătorii puterii ca fiind promotori ai „teoriei conspiraţiei“, pentru a putea fi denigraţi, ridiculizaţi şi chiar urmăriţi şi pedepsiţi de organele represive. Generalul-maior Teo Palade mai spune ca folosirea aceasta abuziva a termenului a fost inventata de CIA.
     „Pe de altă parte, conspiraționistul chiar era necesar să apară. De ce? Fiindcă trebuiau să primească un nume cei care se încăpățânează să caute, să descopere și să facă publice carențele sistemelor politice, economice sau financiare menite să schimbe realitatea în sensul dorit de marii manipulatori ai lumii. Prin acest joc de logică politică au apărut atât teoriile conspiraționiste cât și conspiraționiștii.” (Generalul Teo Palade)
     Ceea ce nu convine puterii ca opinie, mai ales adevărurile, deranjante când sunt spuse public, este „teorie a conspiraţiei“ şi le „fragilizează statul“: „Sintagma Teoria conspiraţiei este un termen inventat de CIA în 1964 pentru a-i discredita pe toţi cei care se îndoiesc de versiunea falsă a guvernului despre anumite evenimente…“ – Roger Stone, politician american conservator de marcă.

    • Tu, Sisilică, diversionistule, ai susţinut votarea Pro România în 2020, te-ai supărat că în Parlament a intrat AUR în loc de partidul lui Ponta (aflat la sufletul sau pe interesul tău la Băcau), apoi te-ai pus pe atacarea şi compromiterea AUR şi a naţionalismului, dar acum spui ca Ponta e „mort“ şi că de ce se discută despre el aici. Nu vezi ca Ponta („mortul” tău) apăra acum oligarhii ruşi (evrei) şi nu Simion? Tu nu pricepi despre ce e vorba în acest articol? Despre ceea ce spune Ponta acum?
     Iar Ponta nu i-a fost niciodată un prieten adevărat lui Ghiţă, chiar dacă acesta a investit speranţe şi eforturi, poate şi bani, în Ponta, pentru a face din el un naţionalist.
     Ponta s-a bazat mai mult pe contactele lui internaţionaliste decât pe prietenii sau susţinătorii lui români.
     Oficial, Pro România, partidul lui Victor Ponta, nici nu are o orientare naţional-suveranistă (cum şi-ar fi dorit mai degrabă Ghiţă), ci social-democrată, progresistă, liberalistă de centru stânga, fiind afiliată la European Democratic Party, partid condus de François Bayrou, politician francez suporter al lui Macron (la rândul lui sluga bancherului evreu David Rothschild, sforar global), şi de italianul Sandro Gozi, membru în organizaţia creată de George Soros pentru Europa – „European Council on Foreign Relations“ -, ca şi al Spinelli Group (de orientare socialist cripto-comunistă) şi al „European Parliament Intergroup on LGBT Rights“, mişcarea drepturilor homosexualilor de la Bruxelles.
     Iar Victor Ponta este din 2019 vice-preşedinte executiv al acestui European Democratic Party, în care s-a înscris cu Pro România.
     El şi-a pus speranţe şi pe faptul că a avut în trecut o relaţie cu Joe Biden (când acesta era vicepreşedinte al SUA iar Ponta premier al României agreat de SUA) şi Hillary Clinton (la care avea o pilă pusă din Israel), aşa că atunci când soroşistul Biden a ajuns preşedinte al SUA, Ponta jubila public.
     Victor Ponta este doar un oportunist feroce şi rapace, politic vorbind. E standardul eşalon al politrucului.

     • Sisilica Ordinaru nu este ala care regula maicile de le sareau capacele? Cu adevarat Neam prost este acest Sisilica.

     • Desigur!

    • Vezi-ţi de treaba ta! Ţi-a intrat diversiunea în sânge şi nu te mai poţi opri?

  • Prof. univ. dr. Corvin Lupu, şef de catedră de istorie la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu:
   «Când am rostit cuvântul Bilderberg, am dat apă la moară propagandiștilor „sistemului ticăloșit“, care mă vor acuza că sunt conspiraționist. Cei acuzați că ar susține „Teoria conspirației“ au fost asimilați cu proștii, cu cei demni de disprețul public etc. Este o formă de derutare a opiniei publice. Să fie limpede, domnule Sterie Ciumetti, conspirațiile există permanent, în lume. Se fac în fiecare oră! Ele sunt înțelegeri secrete, de cele mai multe ori îndreptate împotriva cuiva și în favoarea intereselor altcuiva. Cine nu crede în conspirații, acela este el, în mod sigur, un prost! Este prostul proștilor!!!
   «Documentele sunt instrumente foarte importante ale istoricilor… Foarte multe documente sunt permanent distruse, furate, folosite pentru șantaj politic sau etnic, sau ferecate în arhive pentru zeci și zeci de ani, ca să se ascundă fapte, intenții, CONSPIRAŢII, acorduri murdare etc. Uneori, au fost falsificate documente.»

 2. Sunt si oligarhi de care americanii nu au vrut sa se atinga : ai nichelului, otelului, etc.

 3. adicatelea

  Dar oare faptul că ei sunt răi este o justificare suficientă ca să actionam „ilegal”? Sau noi trebuia să arătăm că suntem altfel– in conformitate cu justitia?

  cam asa trebuiau sa sune intrebarile lui ponta. Nu cu rai/buni… Usor copilaresc, dar fondul se intelege..
  Problema se pune in legalitate. Sau nu. A ceea ce fac astia.

  Sincer, eu tare ma mir si nu pricep nicicum …de ce miliardarii astia, sau „oligarhii” cum le zic astia eufemistic, pt a evita etnia, nu actioeaza in justitie, oriunde ar fi ei. Pt ca nicio legislatie sau Constitutie a niciunei tari nu prevede si nici nu poate prevede asa ceva… Daca ar actiona in judecata ar obtine si daune imense, dar in primul rand ar castiga cu ochii inchisi in secunda 2. Nu pot intelege de ce nu o fac.

  Tare mi-e ca e ceva perfid si putred la mijloc, astia au fost „sfatutiti” sa nu vocifereze, ca averea lor e bine pastrata si „safe”, ca nu se va intampla nimic si ca o vor recupera integral nu dupa mult timp insa Elitele globaliste („gloabele”..) au interes ca prin aceasta spaima, bulversare etc sa creeze psihoza de rigoare, sa creeze atmosfera necesara „confiscarii” bunurilor, banilor si drepturilor in general, tuturor celor ce vor „misca in front” pe viitor pe te miri ce motive, altele decat acestea, care sunt folosite acum cu nume sonore pt a face „partie” unor noi abuzuri, numai da de data viitoare nu magnatilor, ci muritorilor „de rand”, tuturor oamenilor simpli care vor cauta sa iasa din chingile altor abuzuri ale Minunatei lumi noi, de genul celor petrecute pana-n razboi, in celebra plandemie.. si cele ce-au sa mai vina.

  adicatelea, ba baiatule, daca alora „bogati” li s-a intamplat asta…, tu sa-ti scuipi in san daca vei mai scapa viu… Asa ca, baga-ti mintile-n cap! Intelesesi? Mucles.

  • Probabil ca ei stiu ca nu-si vor pierde cu adevarat averile, pana la urma! Au invatat si asta de-alungul istoriei: sa astepte si sa negocieze pe ascuns, in culise!

 4. Nu e ala care voia sa faca moschee in centrul Bucurestiului?Repede mai uitam.

 5. De ce il uitati pe coechipierul lui Ponta, Crin George Laurentiu zis Porumbacu. Pokerist, bautor inveterat, avion al evreilor sa il plimbe, a bagat legea contra martirilor din inchisorile comuniste?! A bagat. A luat parale grele pentru munca lui. Tuta lui de nevasta s-a pricopsit comisar european pe transporturi dupa ce a supt la Dinu Patriciu pana i-au cazut falcile de scrofita. Nevasta dintai a lui Crin Antonescu, peste care se ducea Adina lui, si care a aterizat pe caldaram in zori de zi, nici nu o bantuie inca. Creatorii acestor loaze sunt capetele seci ale serviciilor secrete vandute la Mossad. Si Ponta si Tariceanu si Crin si Ciuca au consilieri israelieni. Si Sorin Oprescu avea pe Wingler de lua spaga in numele lui. Domnia cu hotia se imbina perfect pentru ca noi nu avem JUSTITIE! Cristian Andrei Panait a fost aruncat de la etaj ca sa io fie bine lui Ponta si lui Cazanciuc. Cui ii pasa de Romania si de romani din aceste scursuri? Lui Ilie Sarbu?! Mana dreapta a patriarhului si el se batea sa avem moschee in Bucuresti! Batu-v-ar Dumnezeu de sa va sara neamul in balamuc!! Lasa rusii se descurca ei intotdeauna!! DACA NU ATI FI IDIOTI SI ATI CUNOASTE CA ATUNCI CAND IL PRESEZI PE SLAV O SA VEZI PE DRACU PANA LA URMA. VOI SUNTETI CU ZELENSKI CARE ESTE EVREU SI ARE CA MISIUNE DISTRUGEREA UCRAINEI..ARME..ARME..VREAU ARME..DATI-MI ARME…

 6. & Lu’ Băsescu nu îi convenea de baronii locali și moguli, engelzii au trecut la oligarhi fiind și Băsescu pe „axa cu Londra”, așa cum afirmase anterior, ?

 7. & Britancii s-au retras totuși din Uniunea Europeană, însă le-au rămas oligarhii, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998