CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Ponta expediaza o directa in barbia liberalilor: Turcanu, out!

0 comentarii / 2684 vizualizări / 13 martie 2013

În plină frămîntare politico-mediatică pe tema probabilei destrămări a USL mai repede decît se așteptau mulți, Victor Ponta lovește din scurt în partenerii liberali, prin demiterea președintelui Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), acuzat pentru proasta gestionare a crizei laptelui infestat.

„Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii, cu preşedintele ANSVSA. Vom lua astăzi măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA, în aşa fel încât pe de o parte să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, pe de altă parte să avem nişte proceduri mai clare. (…) Cred că trebuie să fim foarte stricţi în ce facem şi nu trebuie să naştem panică. (…) O să avem o altă conducere la ANSVSA”, a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.
Demiterea lui Țurcanu va produce în mod clar tensiuni în coaliție, șeful ANSVSA – una dintre vacile grase ale oricărei guvernări – fiind parte a unui clan politic cu greutate, al cărui lider e președintele CJ Botoșani, liberalul Florin Țurcanu, cel care și-a promovat, de altfel, fratele în funcție, anul trecut în mai, în timp ce pe iubita sa, Roxana Anușca, a făcut-o parlamentar.
În decembrie, presa locală botoșeneană relata că baronul Țurcanu a descins la București pentru a-și instala fratele într-un post de ministru în noul guvern post-electoral, considerînd că și-a făcut destul mîna la agenție. Acțiunea nu a fost încununată de succes, dar așteptările clanului Țurcanu erau, pe mai departe, mari.
Acum, mezinul familiei e lăsat de Ponta pe tușă, ceea ce va amplifica războiul rece dintre PSD și PNL în coaliție. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998