CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta ia distanta de ”tandemul” Crin-Viktor Orban

0 comentarii / 1477 vizualizări / 26 aprilie 2013

Premierul Victor Ponta afirmă că are opinii „diametral opuse” faţă de cele ale liderului liberal Crin Antonescu în privinţa „modelului” evocat de acesta, în persoana premierului ungar, Viktor Orban, criticat frecvent în plan internaţional în special pentru modificările aduse Constituţiei Ungariei.

„În materie de Viktor Orban, în mod sigur nu mă înţeleg cu Crin Antonescu, avem păreri diametral opuse şi, cu atât mai mult eu nu cred că strategia de comunicare pe plan european este strategia adoptată de domnul Orban. Mai degrabă cred că este o strategie falimentară. Pe mine mă interesează rezultatele şi încet, încet, rezultatele pentru România arată bine. Dincolo de asta însă, cred că pe plan intern avem de fiecare dată tendinţa de a trata lucrurile un pic mai superficial. Cel mai superficial mi s-a părut faptul că, pentru această declaraţie a domnului Antonescu, pe care, sigur, am văzut-o şi eu, mi s-a cerut socoteală mie şi domnului Antonescu de către reprezentanţii PDL, adică cei care sunt din grupul politic din Parlamentul European care îl susţine pe Viktor Orban. Aşa că n-a mai înţeles nimeni nimic. (…) Nu, nu reprezintă strategia şi atitudinea domnului Orban faţă de Comisia Europeană un model pentru mine şi, după cum vedeţi, şi în practică, am cu totul şi cu totul altă strategie”, a spus Victor Ponta, la Digi24, conform Agerpres.
Copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat recent la Digi24, în contextul modificării Constituţiei, că într-un sens premierul ungar Viktor Orban este un model pentru el, deşi nu este de acord cu derapajele semnalate, pentru faptul că este un om puternic, „care ştie să stea în picioare, să primească o ofensivă critică” din partea Comisiei Europene, în faţa căreia „nu este aşa de timid”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998