CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta il ameninta pe Boc cu plingere penala

0 comentarii / 1223 vizualizări / 1 aprilie 2011

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, azi, că va depune plângere penală împotriva primului-ministru Emil Boc în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o lege care să plafoneze salariile profesorilor.

„Dacă Emil Boc va face acest lucru, suntem obligaţi să depunem plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Cei care vor susţine acest lucru, în momentul în care legea se va aplica în România, vor trebui să plătească din punct de vedere penal. Aici nu mai e vorba doar de o răspundere politică, aici e mult mai grav, pentru că nerespectarea hotărârilor judecătoreşti e infracţiune”, a precizat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, conform Agerpres.

În opinia liderului social-democrat, modificarea unor hotărâri judecătoreşti prin lege este „ceva profund neconstituţional” şi „un atac la temeliile statului de drept”.

„Acum vrea să îşi angajeze răspunderea ca să modifice cele două legi pe care şi-a angajat răspunderea. Deja ridicolul situaţiei depăşeşte chiar şi gravitatea”, a spus preşedintele PSD.

Joi seară, la finalul şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc a afirmat că Executivul a discutat în primă lectură un proiect de act normativ prin care să fie stopat efectul majorărilor salariale acordate cadrelor didactice prin hotărâri ale instanţelor, acesta urmând să fie trimis spre adoptare în Parlament, după ce va primi avizul Consiliului Economic şi Social.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998