CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Ponta impusca mai multi iepuri. Deodata

0 comentarii / 1487 vizualizări / 9 octombrie 2013

Iata ca, in controversata afacere a Codului Insolventei, o mana salvatoare s-a intins. A Avocatului Poporului. Acesta trimite cazul la Curtea Constitutionala unde vor putea fi spalate rufele murdare. Si se inchide astfel un dosar. Iar Avocatul Poporului, numit de USL, iese si el bine. Daca, in alta ordine de idei, Traian Basescu rupe pactul de coabitare, din nou Ponta impusca un iepure. Dar si in situatia inversa iepurele e impuscat. Ca sa nu mai vorbesc de alianta cu PNL unde, tot asa, cel putin pentru moment, Ponta prinde iepuri.

Sa o luam pe rand. Ordonanta de urgenta facuta pentru Codul Insolventei nu mai este recunoscuta de expertii care au lucrat la ea, nu a fost dezbatuta public in integralitatea ei si este discriminatorie pentru presa. Articolul prin care s-a incercat punerea pe butuci a presei audiovizuale este atat de ticalos, incat nimeni nu are curajul sa isi asume paternitatea lui. Se ajunsese in situatia, de-a dreptul exclusiva, in care Parlamentul urma sa stearga mizeria. Dar in timp, dupa ce unele efecte juriduce s-ar fi produs. Interventia rapida a Avocatului Poporului – e adevarat impins in coaste atat de opozitie, cat si de Traian Basescu – rezolva lucrurile. Pe mana Curtii Constitutionale. Pana cand se va pronunta CCR, scandalul se va fi potolit. Victor Ponta isi va putea asuma paternitatea acestui act normativ fara a mai plati si vreo factura politica. Pe de alta parte, din afacerea aceasta iese bine si Avocatul Poporului, pus de USL, pentru ca interventia sa demonstreaza faptul ca nu este partizan si ca PSD nu l-a pus acolo pentru a-si face treaba cu el. Blocand practic atacarea ordonatelor de urgenta.

In raport cu presedintele Traian Basescu un urias scandal il starneste, tot zilele acestea, pactul de coabitare. Va fi sau nu va fi rupt? Daca da, atunci Victor Ponta mai scapa de o problema. Si nu va mai putea fi bombanit in viitor sau chiar atacat fatis pentru ca sta intr-o alianta vinovata cu cel demis politic de populatia Romaniei. Si nici nu va mai fi silit sa mearga la Cotroceni in ceas de noapte asa cum paraste Traian Basescu. Si daca pactul e rupt, il rupe Cotroceniul. Nici din aceasta directie Ponta nu va putea fi atacat. Si daca pactul nu va fi rupt, tot Ponta impusca iepurele. Din simplul motiv ca daca Basescu ajunge la concluzia ca trebuie sa mentina intelegerea scrisa, atunci, implicit, recunoaste ca ea nu a fost incalcata da catre premier. Si atunci ii lasa in ofsaid pe partenerii externi care, intre timp, s-au grabit sa ii aduca acuzatii premierului.

Si iata cum, una peste alta, Victor Ponta a devenit un mare vanator de iepuri. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998