CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: În situaţia „ruşinoasă” a dreptului de veto se mai află Franţa, Marea Britanie, Danemarca

0 comentarii / 1395 vizualizări / 18 noiembrie 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu se bazează pe „ignoranţa jurnaliştilor şi a românilor” atunci când vobeşte de „ruşinea” de a invoca dreptul de veto la Consiliul European, situaţie în care s-ar afla şi Franţa, Marea Britanie sau Danemarca.

Ponta a fost întrebat cum vede afirmaţiile şefului statului legate de dreptul de veto de care s-ar putea uza la Consiliul European.

„Când a zis povestea aceea că ce ruşine că România are observatori OSCE, după aceea s-a făcut de râs că observatori OSCE au fost şi în America şi în Franţa şi peste tot. Când spune că e o mare greşeală să vorbeşti despre dreptul de veto eu îi reîmprospătez memoria. Înainte de Consiliul European din primăvară, România condusă de domnul Traian Băsescu a invocat dreptul de veto, singura din cele 27 de ţări, când a fost vorba de începerea negocierilor cu Serbia”, a susţinut Ponta, conform Mediafax, afirmând despre şeful statului că are „memoria scurtă şi fluctuabilă”.

De asemenea, el a susţinut că în contextul actual România nu este singura ţară care a adus în discuţie dreptul de veto legat de viitorul buget al UE.

„În situaţia ruşinoasă, ca la OSCE, de a invoca dreptul de veto se află următoarele persoane: prim-ministrul Franţei care a arătat că se gândeşte să blocheze bugetul dacă se vine cu propunerea Van Rompuy, prim-ministrul Marii Britanii, care a spus foarte clar că dacă nu se îngheaţă la 2011 Marea Britanie va bloca, prim-ministrul Danemarcei care a spus că dacă nu există nişte debate-uri pentru Danemarca votează împotrivă, aşa încât cred că preşedintele se bazează întotdeauna pe igoranţa jurnaliştilor, a românilor, lucru care nu-i face mare cinste” , a mai susţinut Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, ironic, că, de la anunţul privind posibilitatea utilizării dreptului de veto de către România la Consiliul European, toţi liderii statelor contributoare „s-au băgat sub birouri”, menţionând că „nu poţi să mergi în halul acesta la Bruxelles”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998