CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta înclină spre organizarea referendumului odată cu alegerile prezidenţiale

0 comentarii / 1363 vizualizări / 19 iulie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că există trei variante de organizare a referendumului pentru modificarea Constituţiei, dar că personal preferă ca acesta să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Sunt doar trei variante: varianta unu, în această toamnă, dar există riscul de a nu avea 50% prezenţă (…), a doua variantă este odată cu europarlamentarele, dar nu cred că este o idee bună, pentru că ideea de a cupla un referendum odată cu alegerile europarlamentare înseamnă să acoperi total un subiect important care este cel al prezenţei noastre în PE. A treia variantă, spre care eu personal înclin, dar nu pot să vă spun dacă va fi decisă sau nu, este de a avea referendumul de revizuire a Constituţiei odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, la sfârşitul anului viitor”, a precizat premierul, joi seara, la Digi24, conform Agerpres.

El a adăugat că decizia referitoare la momentul organizării referendumului va fi luată probabil la finele lunii august, în cadrul USL, după ce vor avea loc discuţii şi cu UDMR şi cu PPDD. Victor Ponta a adăugat că vicepremierul Liviu Dragnea are dreptate în ce priveşte faptul că o amânare a referendumului implică şi faptul că regiunile nu mai pot deveni beneficiare directe de fonduri europene de la 1 ianuarie.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998