CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta isi torpileaza fostul partid: ”Baroni, hotomani, smecheri, invirtiti! Au furat!…”

8 comentarii / 26123 vizualizări / 20 martie 2018

Să o spunem direct și fără echivoc: interviul dat zilele trecute de Victor Ponta siteului știripesurse.ro este, foarte probabil, cel mai spectaculos din politica post-decembristă, prin sinceritatea brutală a dezvăluirilor, prin amploarea și gravitatea lor și prin statutul celui care le-a făcut. Fost ministru, președinte al celui mai mare partid, premier, candidat prezidențial, Ponta se detonează, efectiv, ca un kamikaze, aruncînd în aer și o bună parte a partidului pe care l-a condus. Un partid, acuză el, plin de hoți, de escroci, de jagardele, de șmenari, ”un sac de cartofi” pe care susține că l-a dus în spate și din cauza căruia a pierdut prezidențialele.

Într-o țară cît de cît normală, declarațiile lui Ponta ar fi aruncat societatea în aer și ar fi dus la autosesizarea cîtorva instituții grele ale statului. Pentru că devoalează trafic ce influență de nivel înalt, încălcări ale legii, abuz de putere, aranjamente murdare șamd. Suntem în România, însă, și reacțiile sunt aproape inexistente.

Măcar un cîștig ar trebui să existe, totuși: acei care vor fi avut răbdare să urmărească interviul realizat de Iosif Buble, extrem de lung, de peste două ore, vor fi primit confirmarea de la cel mai înalt nivel posibil a faptului că, la noi, politica nu are nicio legătură cu democrația. Ci cu interesele unui grup foarte restrîns de lideri, ale serviciilor secrete și ale unor grupuri afaceristice.
Voturi, principii, interes public, dezbateri pe linie de partid, numiri pe bază de competență?
Ce glumă bună!
Am aflat de la Ponta cum se negociază funcțiile grele în stat ca la tarabă, la nivel foarte restrîns.
Cum se sapă aliații între ei.
Cum se fac arajamente cu serviciile secrete.
Cum se pun la cale trădările.
Cum se tranzacționează mass-media ca la piață.
Cum se lasă funcțiile grele moștenire apropiaților, ca în familiile monarhice.
Cum se aleg cuvintele frumoase pentru public, în momente-cheie, pentru a se masca cele mai mizerabile intenții, de fapt.

Desigur, lumea bănuia de mult asta, nu au lipsit relatări pe această temă.
Totuși, cînd un fost mare lider politic relatează cu subiect și predicat fapte concrete la care a fost martor, situația devine și mai dramatică.
Mai ales că, la noi, omerta post-decembristă funcționează aproape perfect.
Doar Emil Constantinescu și, oarecum, Radu Vasile au mai avut tăria să dezvăluie cîte ceva din spatele ușilor închise.
Ce urmărește, oare, Ponta, prin dezvăluiri atît de grele?
Nu știm, deocamdată.
Știm sigur, de la el, că e implicat în construcția unui nou partid.
Speră, poate, ca aruncînd în aer PSD să recupereze, dintre rămășițe, oameni de mai bună calitate pentru propriul partid. De fapt, o spune aproape explicit. Nu e exclus chiar să reușească. Ultimul congres pesedist, așa mascaradă cum a fost, a relevat, totuși, o opoziție importantă la Dragnea. Una care ar putea da în clocot curînd. Un singur lucru e foarte greu de crezut: acela că, după asemenea declarații, Ponta s-ar mai putea întoarce vreodată în PSD. Dar, poate nici nu dorește asta. ”Nu există în acest moment alternativa la Dragnea decât eu” spune el, sigur pe sine. Și adaugă: ”Alegătorii care au votat PSD şi nu mai vor să voteze PSD pot să mă voteze pe mine. Asta e, de fapt, marea cheie a întregii dispute”. Mai direct de atît nu se poate.

Să reamintim, deci, cîteva dintre zicerile lui Victor Ponta. Pentru cei care au răbdarea să parcurgă un material destul de lung, dar foarte interesant.

Despre infractorii din PSD: ”Au furat”

”A fost un sac de cartofi pe care eu l-am dus în spate. Toţi aceşti baroni, hoţomani, şmecheri, învârtiţi, eu i-am dus în spate şi unul din motivele pentru care am pierdut alegerile. Totdeauna am considerat că Vanghelie este o pată pe obraz, o ruşine incredibilă pentru PSD, pentru Bucureşti. O parte importantă, în frunte cu Vanghelie, din oamenii care au probleme cu legea au avut pentru că au furat. Da? Asta este părerea mea. Şi eu, şi PSD, dar eu în primul rând, am pierdut foarte mult în 2014. Ţineţi minte când îmi scotea Iohannis lista? „Vanghelie, Bunea-Stancu, Dragnea…” N-a zis de mine! Iar eu tăceam din gură, că… Deci, au furat”.

Monarhia pesedistă: cum se transmite ”tronul” primului născut

”Să povestesc un episod care e important: 2009, miercuri, ultima zi de campanie la prezidenţiale şi venim de la Iaşi, am fost la Iaşi cu Mircea Geoană, în avion, întâmplător am stat lângă Liviu Dragnea, nu ştiu ce aveam de vorbit, şi vine Mircea Geoană la noi şi ne zice: Liviu, Victor, eu de luni merg la Cotroceni, să vă hotărâţi care vine la conducerea partidului, Şi eu m-am uitat la Liviu, Liviu s-a uitat la mine şi a zis: ”eu sunt mai mare cu zece ani” şi am zis: ”da, Liviu, sigur, hai să câştigăm duminică şi, sigur, dacă tu eşti mai bun, vorbim atunci”. Dar i-am spus: ”ştii, eşti de la PD”, atâta ştiu că i-am zis şi cred că nu mă iartă, că e un tip foarte orgolios. I-am zis: ”Eşti de la PD, totuşi, cum să fii tu şeful PSD-ului de la PD? ” Zic: nu neapărat eu, dar… Mă gândeam eu, aşa în mintea mea, că nu se poate vreodată un pedist din partidul lui Băsescu să fie şeful PSD-ului. M-am gândit greşit.”

Cum se șmenuiește un congres. Din 2010 bunăoară…

”Cu cinci zile înainte de congres, luni seară, am avut un Comitet Executiv în care susţinătorii lui Geoană – că, practic, Geoană avea cam toţi preşedinţii, şi pe Liviu Dragnea îl avea cu el – l-au enervat aşa tare pe Năstase, încât Năstase a zis: „Eu nu mai candidez”. A ieşit pe uşă și s-a dus în biroul pe care îl avea la Camera Deputaţilor. Eu am ieşit pe uşă şi m-am dus după el în birou. Şi am zis: ”Dom” preşedinte, chiar nu mai candidaţi? ” ”Băi, tu nu vezi că ăştia au pregătit tot congresul? E totul aranjat, nu am nicio şansă”. I-am zis: ”Dacă dvs nu candidaţi, pe mine mă lăsaţi să candidez?” ”Da” – zice. Zic: ”Eu, dacă pierd, ce? Eu sunt şeful de la Tineret, n-am o problemă. Dvs sunteţi Adrian Năstase… Dar mă şi susţineţi?” ”Da, o să spun că te susţin”.”

Îl cunoașteți pe Marian Oprișan?

”Oprişan este – nu vreau să se simtă jignit – genul de râmă politică; el se trage pe lângă oameni tot timpul. Se târăşte pe lângă”.

Puțini au fost, mulți au rămas

”Aşa am ajuns să candidez cu cinci zile înainte de congres. Şi am câştigat cu vreo 70 de voturi. Vreau să povestesc un episod pe care îl ştiu doar cei din jurul meu. La început, toată lumea credea că pierd. Lângă mine stăteau Adrian Năstase, cred că Robert Negoiţă, Nicu Bănicioiu, încă vreo 4-5 oameni. Lângă Geoană erau o sută de oameni. Pe măsură ce se numărau voturile, din ăia de la Geoană se mutau spre mine. La un moment dat, când s-a anunţat rezultatul, era o mulţime de oameni în jurul meu. M-am şi ridicat şi am zis: ”Băi, opriţi-vă! În primul rând, vreau să-i mulţumesc lui Adrian Năstase… ””

A nu se vomita în timpul congresului

”La un moment dat m-a înşfăcat cineva aşa, de haină, m-a întors – cineva mare, că totuşi, nici eu nu-s prea mic… M-a luat în braţe, aşa… Eram transpiraţi şi eu şi el – Oprişan. ”Victore, am învins!” Mi-a venit să vomit, pentru că ştiam că el nu mă votase şi că nu-i lăsase pe cei de la Vrancea să mă voteze. Dar a zis: ”Victore, am învins!” Ăştia-s genul de oameni pentru care de fiecare dată PSD, deşi a guvernat bine, deşi a avut oameni buni, a fost atât de urât; pentru că acest gen de oameni, care cad tot timpul în picioare, care pupă unde au scuipat şi invers, asta e o problemă structurală pe care eu n-am reuşit să o rezolv, în cinci ani de leadership. Eu n-am auzit de la nimeni, în viaţa mea, vorbe mai urâte despre Liviu Dragnea decât de la Oprişan”.

O gumă pentru șters istoria

”Ce mă şochează pe mine: chestia asta cu ştersul istoriei. Ştiţi, Năstase a avut certurile lui cu Iliescu; Geoană cu Năstase; Ponta cu Geoană – asta e natural, până la urmă. Dar eu învăţat… – de aia am intrat în PSD! Domnule, Iliescu… – ”Hai, domnule, ţinem pe toată lumea împreună; ne mai certăm, ne mai împăcăm”. Năstase, la fel – ne certa, ne chema înapoi. Geoană era chiar mai puţin supărăcios; îi trecea mai repede. Eu m-am certat cu Geoană, l-am dat afară din partid; după aia l-am luat şi l-am pus pe liste, l-am făcut senator încă o dată. Deci, ideea PSD şi ideea, în general, a unei munci de echipă este: ne certăm, ne…, dar stăm împreună. Ne gândim la oameni, ne… Dragnea e primul din această serie care ne-a şters pe toţi din istorie. De-aia în congres Iliescu n-a fost, Năstase n-a fost, Geoană n-a fost, Ponta n-a fost. Pe site – dacă intraţi acum – la PSD nu există ăştia toţi. El, totul începe cu el; nu mai există PSD. Mă rog, acum am văzut că ”de la Titel Petrescu la Liviu Dragnea”… Mi se pare o caricatură sinistră chestia asta! Şi nu doar asta, dar şi ideile PSD”.

Trădare, dar s-o știm și noi

”Fii atent cum a fost la congres: el a zis şi la presă – aveţi filmările – ”eu am votat cu Mircea Geoană”. Şi-l cred. Însă le-a spus celor de la Teleorman – care îl ascultau, pe bună dreptate – ”Votaţi cu Ponta”. După care, eu, când l-am văzut ce a zis la televizor, m-am dus la el şi i-am zis: ”Liviu, nu ţi-e ruşine? Cum adică?!” Şi a zis: ”Stai măi liniştit, că ai 40! Geoană a luat un vot de la mine şi 42 de voturi de la Teleorman sunt la tine. Stai liniştit!” El era deja secretar general şi urma să rămână secretar general”.

2012 – Cum se compune un guvern

”Ne-am aşezat frumos la masă şi am zis aşa: ”dragii mei colegi de la USL, eu zic să păstrăm structura guvernului actual, că dacă începem şi schimbăm acum ministere, după care în decembrie avem alegeri, câştigăm, băi, şi atunci schimbăm tot”. Toată lumea a fost de acord. Ok. Şi am pus aşa: PSD şi, în partea astalaltă, am pus PNL – PC. Am tras o linie pe mijloc, aveam printată structura guvernului Ungureanu, şi am zis: ”hai să punem ministerele – MAI…”. Şi am zis, ”eu, ca prim-ministru, am o singură condiţie, absolută, nenegociabilă: Ministerul Finanţelor. Şi vă spun şi de ce: vreau să îl pun pe Florin Georgescu”. După care s-a început cu ministerele, Crin mi-a zis: ”domnule, eu vreau Ministerul de Externe”. ”Bine Crin, ok. Hai să vedem, pune Ministerul de Externe”. Liviu, care era lângă mine, pentru el, ”domnule, Ministerul de Interne… Ministerul de Interne. E obsesia lui”.

De ce a fugit Dragnea de la Interne după 18 zile

”Eu cred că el a promis nişte lucruri, stilul Dragnea, le-a zis ”ajutaţi-mă”, şi l-au ajutat Vanghelie şi cu ceilalţi, cu Voicu, cu Cătălin Voicu, l-au ajutat, după care, în stilul tradiţional al lui Liviu, când a ajuns acolo a zis: ”ţeapă, mă, nu vă dau nimic”. Şi a apărut un conflict la care el nu a rezistat şi a fugit la Teleorman”.

Cum ajunge Ghiță în mijlocul negocierilor guvernamentale

”Da, ăsta e el, el este un electron din ăsta, nici nu ştii când apare, de unde apare. Important este că a apărut. Nu l-am dat afară, că, na, eram prieteni”.

One man show in PNL

”Hai să trecem la lucruri concrete. Cel care până la urmă a tranşat lucrurile a fost tot Crin, care a zis: ”Liviu, tu ştii, eu te susţin, mi-eşti drag, dar la mine la PNL nu pune nimeni miniştri, eu îi pun”. Apropo că de ce am venit cu lista lui Maior să… Crin a zis: ”La mine, la PNL, Victor, eu îţi trimit lista şi pe ăia mi-i pui””.

Alertă în SRI: antirabic pentru președinte

”Maior era la Neptun. Îmi aduc aminte că mi-a şi zis, ”băi, sunt la Neptun, este turbat ăsta, Băsescu”.”

Rovana, Rovana….De ce ?!

”Stai, că mă enervez! Rovana Plumb, singurul om cu care am vorbit înainte să fac guvernul, cred că era la Parlamentul European, era colegă cu Daciana, m-am văzut la Bruxelles. ”Rovana, dacă fac guvernul, vii?” ”Da, vin!” ”La Mediu, da, vii?” ”Da, vin la Mediu!” ”Ok!” A venit, am pus-o ministru. Ieri, o întreabă sau alaltăieri o întreabă presa: ”Ce ziceţi, domnul Dragnea zice că SRI-ul a făcut Guvernul!” ”Aşa e, are dreptate domnul Dragnea!” Măi, Rovana, măi, Rovana, te-a pus SRI-ul pe tine? Nu cu mine ai vorbit la Bruxelles, cu trei luni înainte?”

Kovesi – un procuror mic care nu știe nimic

”2013, octombrie sau noiembrie. Cu o săptămână înainte, vine Liviu la mine şi zice: ”băi, ne-au minţit”. ”Cum adică, Liviu?” ”Mă trimit în judecată!” ”Cum să te trimită, mă, în judecată? Păi, nu am zis că nu se mai fac dosare politice?”. ”Mă trimit în judecată. Mi-a zis Papici că îi spune Kövesi să mă trimită în judecată”. ”Băi, zic, eu nu cred, cred că te minte Papici”. ”Nu, mă trimite în judecată! Hai să vorbim!”. Şi ne-am dus să vorbim cu domnul Maior, cu domnul Coldea: ”domnule, îl trimite pe ăsta în judecată pe ceva ce nu a făcut! A sunat-o pe Kövesi, care a zis: ”domnule, eu nu vreau, vrea Papici să îl trimită”. Era o bălăcăreală din asta, ştiţi?L-au păcălit pe Dragnea aici, adică Kövesi i-a zis că Papici, Papici că Kövesi, şi mi-a şi zis. Şi eu de atunci i-am zis: ”Liviu, fraier ai fost să ai încredere, nu trebuie să ai încredere în asemenea oameni, hai să ne vedem noi de ale noastre, de guvernare, de…” De-aia am şi zis, că l-a trimis în judecată, şi eu am zis: ”nu, nu, Liviu Dragnea rămâne în guvern”. L-am apărat, l-am ţinut în guvern”.

Ce vrăji a mai făcut procuroarea mea

”Am văzut-o pe doamna Kövesi cum iese la televizor şi spune: ”o intervenţie a guvernului în activitatea DNA”. Am rămas uluit. Cum aşa? A, doamna Kövesi, eu nu am vorbit niciodată cu ea când am numit-o, dar am zis: ”ce condiţii are doamna Kövesi să vină? Condiţia mea e să nu mai facă dosare ca ăsta, să nu mai facă dosare politice”. ”Nu, nu face”. Are o singură condiţie: să poată să îl aducă pe Marius Iacob, că Marius Iacob, ea fără Marius Iacob nu poate. Domnule, Marius Iacob e cel cu Elodia, mi se părea ridicol. Dar zic: ”dacă voi credeţi că nu ne facem de râs, sigur, să propună pe cine vrea”. Ei, în acel moment, mă sună însărcinatul cu afaceri al SUA care ţinea loc de ambasador, cred că Duane Butcher era, zice: ”vreau să te văd, să vin la birou”. ”Da”. ”Uite, ne-a sunat doamna Kövesi şi ne-a zis că guvernul intervine în… şi, în condiţiile astea, nu ştiu cum să facem cu vizita”. Cred că asta v-a povestit Ghiţă, care le-a încurcat. Că eu la un moment dat i-am spus lui Ghiţă, zic: ”băi, tu îţi dai seama, cum adică, vizita ţine de ce spune Kövesi?” Şi tu am fost puţin indignat, am zis: ”bine, nu mai merg în America. Cum adică, dacă asta e condiţia, că v-a sunat doamna Kövesi pe dumneavoastră, pe ambasador, să veniţi la mine, să îmi spuneţi că nu mai merg în vizită în America, zic nu mai merg, poftim!” ”Staţi aşa, să discutăm la Departamentul de Stat…” A ieşit un mare tărăboi, că, totuţi, era vizita la Washington a primului ministru, era vizită oficială. Şi, în final, s-a zis: ”nu, nu, haideţi, veniţi, că vă aşteaptă domnul Biden”. Şi de-aia nu am putut să mă văd cu Obama, că trebuia să fiu la Biden şi să mă… ”Dar, ştiţi, înţelegem că sunt probleme, că guvernul intervine în activitatea DNA”. ”Domnule, nu am intervenit în activitatea DNA! Pur şi simplu am zis că dosarul… Deci, eu era să nu mai ajung în America pentru că îl apăram pe Dragnea, cu Dosarul Referendumul””.

Aiasta nu se poate, Majestate!

”Şi ajungem în toamnă, în campanie. Când eu vin şi spun: ”eu îl propun – că am ajuns la concluzia hai să anunţăm pe cine punem prim-ministru -, şi am zis: băi, eu nu sunt de acord să propun pe un prim-ministru de la PSD, a fost, s-a repetat scena de la Cornu, când i-a zis că nu va fi ministru de interne”. Tămbălău, scandal, supărare. Şi am zis: ”Liviu, te rog frumos, eşti şef de partid, vei fi şeful PSD-ului, vei fi ce vrei tu, dar nu prim-ministru, nu se poate. PSD-ul nu poate să ia tot în ţara asta, nimeni nu trebuie să ia tot în ţara asta. Îl punem pe Călin Popescu-Tăriceanu, care e liberal, care e om pe picioarele lui, care nu ştiu ce…” Ăla a fost momentul în care tot ce a fost între mine şi Dragnea s-a rupt definitiv, în secunda în care i-am spus că-l pun pe Tăriceanu, şi vă dau un singur element public, pe care vi-l amintiţi cu siguranţă: ţineţi minte că în campanie, brusc, a apărut Liviu Dragnea cu Sebastian Ghiţă anunţând că ei vor candida în tandem la conducerea PSD? Ghiţă era şi el supărat pe mine, că i-am zis: ”băi, n-o să fii nici tu nimic”, că şi el avea gânduri de măriri. Şi atunci, ei doi s-au răzbunat pe mine…”

Săriți, rămîne partidul fără candidat!

”M-am dus, am văzut şi le-am zis: ”uite, astăzi ies şi anunţ că eu nu mai candidez la prezidenţiale; voi doi, care sunteţi oamenii mei cei mai apropiaţi, tu, Ghiţă – prieten, tu, Dragnea – şeful campaniei, voi mă săpaţi în felul ăsta public…” Deci asta era problema voastră: cine preia PSD-ul după? Păi, da, măi, dar tu nu te gândeşti la noi, uite că l-ai anunţat pe Tăriceanu, cum se poate aşa ceva?” Şi Sebastian Ghiţă era supărat că l-am anunţat pe Tăriceanu, că n-au o relaţie bună deloc. Erau amândoi supăraţi: cum adică să-l pun pe Tăriceanu? Şi eu le-am spus: ”uite, astăzi ies, anunţ, la revedere, nu mai candidez, găsiţi-vă candidat. Mai aveţi două luni, sau nu ştiu cât mai erau, găsiţi-vă candidat sau, nu ştiu, iese cine vreţi voi”. ”Stai aşa” – m-au împăcat, mă rog, ştii cum se întâmplă. Dar de atunci cred că nu m-a iertat niciodată.”

De ce s-a rupt lanțul iubirii cu Iohannis?

”Am avut o relație normală, până când a venit Dan Șova la mine și mi-a zis: ”Vezi că mă cheamă unul Uncheșelu la DNA să spun de tine”, Zic: ”Spune, Dan, ce vrei, ce…” Zice: ” Nu am ce să spun”. Zic: ”Bă, te cheamă să…” M-am dus la Maior și la domnul Coldea și le-am zis: ”Vouă vi se pare normal că la DNA sunt chemați prieteni de-ai mei ca să spună de mine ceva?” ”Stai să vorbim cu Kövesi să…” Aia a fost ultima dată când am vorbit cu Kövesi în viața mea. Da, a venit la K2, și a zis: ”Nu e adevărat”. A chemat-o domnul Coldea, da. Și a venit în birou. Și am zis: ”Doamna procuror șef, înțeleg că subordonații dumneavoastră cheamă senatori, deputați să facă denunțuri despre mine”. ”A, nu, nu, nu, nici vorbă de așa ceva. Cred că e o greșeală, o vorbesc eu, să…” Bine, era evident că mă minte”.

Cum să te răcorești în Brazilia după o condamnare penală

”A venit ziua condamnării lui Liviu Dragnea, era la mine în birou, am stat să ne uităm la televizor. Și când am văzut, condamnat la un an, bun, sigur că el era foarte supărat și i-am zis: ”Liviu, ți-e clar că ne-au mințit și că ei își văd mai departe de planul lor și…” Și el a zis: ”Trebuie să plec, că acum înțeleg că eu sunt ăla care am trădat și am fugit din funcții”. Primul care a plecat din funcții este Liviu Dragnea, din funcția de vicepremier și președinte executiv la partid. Vedeți cum se rescrie istoria și… Și am zis: ”Liviu, eu te susțin în continuare, dacă…” ”Nu mă, zice, nu se poate, sunt condamnat, sunt supărat”. Era supărat, într-adevăr. Și a plecat și din vicepremier, atât m-a rugat, zice: ”Te rog frumos să o pui pe Sevil în locul meu”. ”Da, mă, nicio problemă, uite acum fac decretul”. L-am chemat pe secretarul general, și îți promit că o pun pe Sevil în locul tău, nicio problemă. Și la partid ce facem? La partid lasă funcția goală, că îmi trece mie supărarea, eu plec în Brazilia, să-mi treacă supărarea, și văd eu după aceea”.

A mai murit un voievod. Cui îi rămîne sceptrul pesedist?

”Guvernul a rezistat la moțiunea de cenzură, după care, însă, l-am chemat pe Liviu Dragnea și pe Rovana Plumb – când am fost în Turcia să mă operez, au fost amândoi în Turcia, și domnul Tăriceanu – și am zis: ”Liviu, eu nu cred că pot să rămân cu un dosar penal, să rămân șef al PSD, pentru că se va spune: PSD-ul este condus de un penal. Deci, eu vreau să plec”. Pentru că pe Rovana Plumb eu voiam să o punem, i-am și zis lui Liviu: ”Rovana e cea mai bună, e femeie, nu are niciun dosar – era președinta Consiliului Național, era a treia funcție -, ce zici? Liviu zice: ”Da, dar nu îmi place de Rovana, dar nu știu ce, că știi cum e”. ”Măi, Liviu, găsește tu pe alcineva, dar nu se poate, uite, tu ai plecat din președinte executiv că ești penal, eu nu am cum să rămân președinte al PSD, că o să mi se spună: te duci cu PSD-ul la tribunal”. Şi Liviu, în stilul cunoscut, a zis: ”da, susţinem”, după care a tras o tură la baroni în ţară şi a zis: ”eu candidez contra Rovanei”.”

”Nenorocitul de Dragnea” și Codul Fiscal

”Uite, a fost o întâmplare când el a ieşit, Dragnea cu Iohannis, şi a zis: ”nu suntem de acord cu Codul fiscal” şi a venit Teodorovici la mine şi a zis ”nenorocitul ăsta de Dragnea, uite ce face”, şi am zis: ”măi Eugen, dăm ordonanţă?” ”Da!” ”Pregăteşte ordonanţa şi ţi-o semnez”. A venit din nou Teodorovici la mine şi mi-a zis: ”m-a sunat Dragnea şi mi-a zis că mă exclude din partid şi pe mine şi pe tine, imediat ce dăm ordonanţa”. ”Măi, Eugen, nu vrei să rămânem în istorie că am dat Codul fiscal şi ne-a exclus Dragnea penbtru asta? Hai, să-l dăm!”. Aşa s-a adoptat prin ordonanţă chestia cu impozitul pe dividende şi celelalte chestiuni. Ca să vedeţi cum se scrie istoria”.

Tragedia de la Colectiv și un mister: de ce a rămas Iohannis în București?

”Eram în avion, deasupra Oceanului Atlantic, aveam internet, şi a venit consilierul meu la mine, că eu stăteam la business, el la economic, şi a zis: ”şefu, s-a întâmplat ceva rău acasă”. ”Ce s-a întâmplat?. ”Păi, uite, nu merge aşa bine internetul, dar primesc mesaje de la Bănicioiu, un accident”. După care domnul Iohannis, care plecase la o nuntă la Sibiu… nu, după care apare domnul Iohannis care s-a dus să viziteze bolnavii. Şi am zis, de când vizitează Iohannis sâmbăta bolnavi? Nu l-am sunat pe domnul Iohannis, nu, că l-am văzut la televizor cum se îngrijea de bolnavi, ceea ce nu e chiar caracteristic pentru domnia sa. Pentru că întotdeauna vinerea pleca din Bucureşti, a fost singura sâmbătă în care a fost în Bucureşti în acest mandat. Şi, după aceea, de la Sibiu a zis chestia aia cu ”corupţia ucide”. Şi am zis: ”Domnule, stai. Stop!” Deci, partidul meu nu mă susţine, domnul Dragnea vrea să mă schimbe, preşedintele zice să îmi dau demisia”.

Sfîrșit de mandat

”Eu am discutat cu soţia şi cu mama mea, şi am zis: ”eu cred că ajunge, nu suport ideea să strige oamenii că sunt criminal, că n-am omorât pe nimeni totuşi. E nedrept, dar oamenii sunt supăraţi, cred că trebuie să fac ceva şi acel ceva nu există, că dau afară pe unul sau…”. Am luat decizia. Luni am luat decizia, marţi am fost la Guvern, am vorbit cu 2-3 dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai mei şi seara l-am chemat pe Gabi Oprea la mine acasă: ”Gabi, vreau să te anunţ că mâine depun demisia”. Deci, povestea aia că eu i-am zis lui Oprea să-şi dea demisia şi el n-a vrut, nu-i adevărat. Oprea a încercat să mă răzgândească, că trebuie să rezistăm. ”Gabi, nu-i vorba de rezistat aici, e vorba, uită-te şi tu, oamenii sunt supăraţi, e vorba de atâţia morţi”. ”Păi, dar nu avem noi nicio vină”. ”Ştiu că n-avem, dar nu trebuie să ai o vină, deci mâine o să anunţ demisia”. A doua zi dimineaţă l-am sunat pe Liviu Dragnea. Am trecut pe la el, la el acasă în Bucureşti, şi i-am zis, ”Liviu, fii atent, este ora 10:00, mă duc la înmormântarea bunicii mele, la prânz când mă întorc de la înmormântare fac conferinţă de presă”. ”A, da” – s-a bucurat, ca să spun sincer. Că el spera că uite în sfârşit plec. I-am zis: ”te rog frumos, ţine-o doar pentru tine, pentru că mă duc la înmormântare şi nu vreau să mă sune cineva la înmormântare”. Evident, s-a dus la Parlament şi primul lucru a zis că îmi dau demisia. Tipic Dragnea, da? M-am întors la Guvern, au fost lângă mine Nicu Bănicioiu, cu Daniel Constantin, miniştri mai apropiaţi şi ca oameni de mine. Am spus de ce mi-am dat demisia, am zis că înţeleg supărarea oamenilor, cineva trebuie să fie paratrăsnet, eu sunt cel mai bun paratrăsnet, aveţi demisia mea. Ştiu că l-am propus pe Mircea Duşa prim-ministru interimar şi domnul Iohannis nu l-a acceptat, l-a pus pe Sorin Cîmpeanu. Şi am terminat povestea unui mandat de prim-ministru, de care sunt foarte mândru, şi a marii mele supărări, şi anume faptul că din acel moment România nu mai este guvernată. S-au schimbat patru guverne – nu? – şi guvernarea este din ce în ce se strică tot ce am făcut”.

Domnul Klemm, neguțător de funcții politice

”După care a venit chestia cu grupul, în care hai să stabilim cine este preşedintele Camerei, în locul lui Zgonea. Şi eu am zis: ”păi, Liviu, mi-ai promis, că tu ai zis să vin”. Păi, zice, ,m-a chemat ambasadorul – Klemm cred că era – şi mi-a zis că nu poţi tu să fii,. ”Băi, Liviu, nu mă minţi, că nu cred că te-a chemat pe tine Klemm să îţi spună să nu fie Ponta”. Zic: ,pe bune, îl întreb eu pe Klemm dacă…” ”Băi, mi-a zis, mi-a zis clar, nu poţi să fii tu”. ”Hai, mă, termină cu minciunile, nu mă pune, Liviu, că pun mâna pe telefon sau mă duc la ambasadă să îl întreb pe Klemm dacă… că eu nu cred aşa ceva”. Bineînţeles că nu îi zisese Klemm absolut nimic de mine. Liviu Dragnea ţinea pentru el funcţia”.

Prăjituri politice cu aromă de televiziuni

”Vreau să vă relatez, însă, o discuţie, singura dată când m-am mai văzut cu Dragnea în campanie a fost atunci când m-a bătut Sebi Ghiţă la cap: hai să ne vedem şi cu Dragnea. Băi, zic, ”nu vreau să mă văd, că sunt supărat pe el”. ”Te rog frumos, că avem ceva important”. Şi ne-am văzut toţi trei şi discuţia a fost următoarea. Liviu a zis: ”Sebi mă ajută cu televiziunea, eu îl ajut pe el cu partidul, te rog, ajută-l şi tu, lasă-l să-ţi pună poze să…” I-am zis: ”băi, nu se poate să fiu şi pe la PSD şi la Partidul România Unită” Ghiţă zice: ”lasă, domnule, că luăm voturi şi la PSD şi la PRU. Dragnea a zis: ”Eu îl ajut pe Sebi cu partidul, dar nu pot ieși eu în faţă”; vezi tu, îl ajuţi pe Sebi Ghiţă cu partidul, şi el mă ajută pe mine cu televiziunea”. Şi el era, ştii, în fiecare zi la RTV, scria pe tablă. Socoteala era că avea nevoie de sprijinul lui Ghiţă, la RTV, iar Ghiţă avea nevoie să intre cu partidul în parlament, asta a fost. A fost un win-win, nu era nicio problemă. Şi eu le-am zis: ”domnule, dar vedeţi că eu fac pentru PSD, eu mă duc şi zic”. Da, dar inclusiv aia, ”zi că susţii PSD, şi ALDE, şi PRU”. ”Bine, domnule, zic, nu e nicio problemă”. Nu a avut tot efectul dorit”.

Filiera Moscova-Tel Aviv-Budapesta

”Dragnea acum e prins de o mașinărie, de un grup de interese și din România și din afară, în special din Israel, Ungaria. Este prins de un grup de oameni care vor să facă bani mulți în România. E omul lor, l-au prins total, care îi organizează vizite, îi plătesc vizite în America, care îi aduc consultanții, care îi aduc aia cu Fondul Suveran, care trebuie să ne ia tot, care l-au convins pe Dragnea o chestie incredibilă, deci nu…, aia să semnezi deja că tot gazul din Marea Neagră, ne-am chinuit… eu am fost la Houston pentru Exxon și el tot gazul din Marea Neagră îl dă la două firme ungurești, care de fapt sunt Israel-Budapesta, și or fi probabil și Moscova. Israel-Budapesta-Moscova, cu centrul la Dragnea. Banii aceea îl susțin pe el, ca el să le dea bani mai departe, să le dea lucruri importante, nu doar gazul. Vă spun, în momentul în care o să facă Fondul Suveran, Hidroelectrica, Aeroportul București, Transgaz, toate vor trece în mâini private, și nu în mâini românești. Veți vedea fonduri de investiții Israel-Ungaria-Rusia. Or, asta numai Dragnea poate să o facă, că nimeni altcineva, nu poate să o facă, nici Iohannis, nici Ponta, nici nimeni”.

Cum se taie porcul regulamentar într-o unitate militară

”S-a întâmplat când într-o duminică, înainte de Paşte, la T14, când au fost invitaţi mai mulţi oameni, şi domnul Rus, şi domnul Sârbu, şi, bineînţeles, Sebastian Ghiţă, şi alţii, şi doamna Kövesi, şi eu duminica jucam baschet tot timpul, acum nu mai joc că sunt accidentat, dar întotdeauna duminica eram la baschet, şi am zis, ”nu ştiu, vin mai târziu, treaba voastră”. Înainte să ajung la baschet, după baschet, nu mai ştiu. Sebastian Ghiţă, dar şi alţii îmi tot trimiteau, ”băi, mori de râs, nu se poate, să-l vezi pe Dragnea cum taie porcul”. Eu nu suport, nu mănânc porc. ”Domnule, lăsaţi-mă, nu-mi place aşa ceva, cum să…” ”Băi, e teroare”.”

Cum a ajuns PSD un imens harem

”Băi, Dragnea, tu eşti primul din istoria PSD care ai propus un prim-ministru de care nu a ştiut nimeni din PSD, l-au aflat la televizor, nu, pe Sevil Shhaideh”. Membrii CEx au stat ca nişte papagali, s-au uitat la televizor să vadă pe cine propun. Corect? ”Deci, ce vorbeşti tu despre consultare în partid? Tu eşti cel care zice: ”eu nu mă bag, dar uite, e şi Viorica Dăncilă de la Teleorman”. Hai, mă, te rog frumos, nene! Tu eşti cel care spui: istoria PSD de la Titel Petrescu încoace. Şi pe locul lui Iliescu, că ăla era locul lui Iliescu, da, acolo, în primul rând, stătea iubita lui. Ok. Pe locul lui Năstase stătea doamna Carmen Dan, de la Teleorman. Pe locul lui Geoană şi al lui Ponta mai stăteau alte doamne. Pe bune? Parcă e harem acolo. BPN-ul ăsta parcă e harem, nu mai e BPN. Deci, purtările lui sunt… Am văzut şi eu nişte scene, cum au dat buluc toate doamnele alea să-l aştepte la scară. Şi mi-am adus aminte, nu exista, nu ştiu, nici la Ceauşescu nu se înşirau, nu, aşa, la scară, să fie… se buluceau, şi-au rupt tocurile care ajunge prima la uşă, la uşa maşinii din care se dă jos… Ăsta nu e PSD, nu vă supăraţi.” (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Ponta este exact la fel ca aia pe care i-a descris…

  2. Păi, zice, ,m-a chemat ambasadorul – Klemm cred că era – şi mi-a zis că nu poţi tu să fii,. ”Băi, Liviu, nu mă minţi, că nu cred că te-a chemat pe tine Klemm să îţi spună să nu fie Ponta”. Zic: ,pe bune, îl întreb eu pe Klemm dacă…” ”Băi, mi-a zis, mi-a zis clar, nu poţi să fii tu”.

  3. acest tanar-batran, avand mintea unui copil cu multe handicapuri, regurgiteaza minciunile pe care le-a tot vomitat in mass media de cand a ramas fara jucaria preferata, adica „puterea” … ca orice golanete de doi-bani scuipa si linge acolo unde a scuipat fara sa priceapa ce este un „fost”, un nimic urat mirositor si inutil !

  4. V a scrie un om care nu la acceptat pe Ponta in 201`2, pt ce a ce a facut, dar nu credeam ca PSD poate fi condus de un om mult inferior lui Ponta, un primitiv, unul care poate duce tara la dezastru ,prin desimularile sale care seamana din ce in ce mai mult cu comportamentul unui excroc inclusiv PSD….Deci PONTA are dreptate in ce a ce spune, este un autodenunt. Tot ce banuiam, noi cetatenii echilibrati , se confirma prin spusele lui . ROMANIA -o tara bolnava politic, noroc ca sistemul privat e cel care tine tara cu taxele si impozitele ,DAR TARA BATE PASUL PE LOC din cauza taierii din ce in ce mai mult a INVESTITIILOR DIN 2012 INCOACE…
    ex Bulgaria

  5. Hey,I’m so excited my broken Marriage has been restored & my husband is back after he left me and our 2 kids for another woman. After 8 years of marriage, me and my husband has been into one quarrel or the other until he finally left me and moved to California to be with another woman. i felt my life was over and my kids thought they would never see their father again. i tried to be strong just for the kids but i could not control the pains that torments my heart, my heart was filled with sorrows and pains because i was really in love with my husband. Every day and night i think of him and always wish he would come back to me, I was really upset and i needed help, so i searched for help online and I came across a website that suggested that Great Oduwaga can help get ex back fast. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he told me what to do and i did it then he did a (Love spell) for me. 28 hours later, my husband really called me and told me that he miss me and the kids so much, So Amazing!! So that was how he came back that same day,with lots of love and joy,and he apologized for his mistake,and for the pain he caused me and the kids. Then from that day,our Marriage was now stronger than how it were before,All thanks to Great Oduwaga . he is so powerful and i decided to share my story on the internet that real and powerful spell caster who i will always pray to live long to help his children in the time of trouble, if you are here and you need your Ex back or your husband moved to another woman, do not cry anymore, contact this powerful spell caster now. Here’s his contact: Email him at: [email protected]

  6. […] din România, e cazul să reamintim unul foarte special, așa cum a fost dezvăluit el anul trecut, într-un interviu și mai special al lui Victor Ponta. Spunem special pentru că interviul dat la știripesurse.ro, lung și exploziv totodată, istoric […]

  7. […] din România, e cazul să reamintim unul foarte special, așa cum a fost dezvăluit el anul trecut, într-un interviu și mai special al lui Victor Ponta. Spunem special pentru că interviul dat la știripesurse.ro, lung și exploziv totodată, istoric […]

  8. […] din România, e cazul să reamintim unul foarte special, așa cum a fost dezvăluit el anul trecut, într-un interviu și mai special al lui Victor Ponta. Spunem special pentru că interviul dat la știripesurse.ro, lung și exploziv totodată, istoric […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998