CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate în 2013

0 comentarii / 1535 vizualizări / 22 ianuarie 2013

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că, în 2013, Executivul nu va tăia salariile şi pensiile, care vor fi indexate cu 4%, dar va aplica o serie de impozite şi taxe incluse în pachetul fiscal ce va fi aprobat marţi în şedinţa de Guvern ce vor aduce venituri suplimentare estimate la 2,9 miliarde de lei

Întrebat la Antena 3 dacă poate spune, fără dubii, că în 2013 nu vor mai fi tăieri de pensii şi salarii, premierul a răspuns: „Categoric da”. El a reiterat că, din februarie, salariul minim va creşte la 750 de lei, iar de la 1 iulie la 800 de lei.
Totodată, premierul a anunţat că marţi Executivul va adopta ordonanţa referitoare la indexarea pensiilor cu 4%, aspect care „va rămâne valabil până la sfârşitul anului”.
Pe de altă parte, pachetul fiscal va include – pe lângă prevederea vizând creşterea salariului minim şi indexarea pensiilor – impozitele şi taxele speciale, între care o taxă pentru societăţile care exploatează resurse naturale, precum şi pentru agricultorii care comercializează produse. „Este o taxă specială pentru cei care exploatează resurse naturale – aur, petrol, gaze. (…) Încercăm să mărim baza celor care sunt impozitaţi în agricultură, a celor care nu au terenurile date în arendă, pentru că dacă le au în arendă plăteşte arendaşul, în aşa fel încât practic toţi cei care primesc subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură să plătească un impozit mai mic decât plătesc în acest moment, dar aplicabil la cât mai mulţi”, a spus, conform Agerpres, Ponta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998