CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: PSD renunta la suspendarea lui Basescu

0 comentarii / 1361 vizualizări / 10 octombrie 2010

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, azi, înainte de începerea Conferinţei Naţionale a Femeilor social-democrate, că PSD a renunţat la iniţierea suspendării preşedintelui Băsescu pentru că a obţinut ce a dorit în cazul Legii pensiilor.

Ponta a spus că, dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi promulgat „legea fraudată” a pensiilor, PSD ar fi iniţiat procedura de suspendare.

„N-a promulgat-o de frică, de nefrică, din calcule, e mai puţin important. Pentru noi rezultatul este important, acela că legea aceasta ar fi afectat milioane de pensionari şi i-ar fi convins pe toţi că în Parlament poţi să furi orice lege pentru că se promulgă de Traian Băsescu”, a afirmat el, citat de Mediafax.

Ponta a spus că, în aceste condiţii, PSD a renunţat la iniţierea procedurii de suspendare, dar că nu va ezita să recurgă la acest demers dacă preşedintele îşi încalcă obligaţiile constituţionale.

„Dacă domnul Băsescu îşi încalcă obligaţiile constituţionale, nu avem niciun fel de reţinere să iniţiem această procedură, dar nu umblăm cu procedura de suspendare aşa în fiecare zi. E o chestie foarte serioasă şi se iniţiază numai atunci când este ceva foarte serios”, a declarat el.

Preşedintele PSD a mai menţionat că social-democraţii vor decide luni, în Biroul Permanent Naţional, dacă vor participa la consultările de la Cotroceni.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998