CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta relanseaza scandalul ”Iohannis la Grivco”

0 comentarii / 3122 vizualizări / 22 noiembrie 2016

Un scandal declanșat acum 7 ani și derulat în mai multe etape, inclusiv în debutul acestui an, pare să fi fost relansat în această seară de Victor Ponta în defavoarea președintelui Klaus Iohannis, dar și a lui Dan Voiculescu, învinși cu 3-2 într-un ”meci” al mărturiilor.

În 2009, Traian Băsescu îi lipea o etichetă actualului șef al statului: premierul de la Grivco, susținînd că acesta și-a negociat, la acea vreme, postul de prim ministru al coaliției PSD-PNL-UDMR în sediul celebrei firme a lui Dan Voiculescu.
Afirmația a stîrnit mari controverse, în anii care au urmat, culminînd cu momentul 2014, cînd Ponta a confirmat că a fost de față la respectiva întrevedere.
Iohannis a reacționat dur, dezmințind categoric că ar fi călcat vreodată pe la Grivco, liderul PNL din acea vreme, Crin Antonescu, a spus că el, cel puțin, nu l-a văzut vreodată pe acolo, iar anul acesta, în februarie, de după gratii, Dan Voiculescu însuși a declarat că acest lucru nu s-a întîmplat vreodată.

În 2014, însă, fostul ministru Codruț Șereș, un apropiat al lui Voiculescu în urmă cu mai mulți ani, a declarat, pentru EVZ, că l-a întîmpinat personal pe Iohannis, în 2009, cînd acesta a descins la Grivco.

”Iohannis a venit la întâlnire. Dan Voiculescu acceptase propunerea și ceruse să discute cu el. Eu am fost acolo. Au mai fost și alți oameni acolo. Eu nu am participat la întâlnire. N-am participat la întâlnire! Dar eu l-am primit la intrarea în sediu GRIVCO, ne-am strâns mâna, ne-am salutat și l-am condus în încăperea în care se afla Dan Voiculescu” a relatat Șereș.

A urmat o dezmințire și mai violentă a lui Iohannis, într-un comunicat de presă:

“În România, libertatea de exprimare este garantată, dar constat că a minţi este la fel de liber. Domnul Codruţ Seres nici nu ştie cum arăt de aproape, dar eu ştiu din informaţiile apărute în presă că este prietenul domnului Dan Voiculescu. Mai ştiu că domnul Codruţ Seres a fost condamnat de instanţa la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Hidroelectrica.
Eu aştept în continuare de la domnul Victor Ponta să prezinte public acele dovezi certe că am fost la Grivco. Nu există aceste dovezi pentru că nu a existat o asemenea întâlnire”.

Iată că în această seară, la doi ani de la scandal, Victor Ponta face o nouă declarație care îl scoate de mincinos pe șeful statului, reafirmînd că a fost martor ocular la respectiva întîlnire de la Grivco negată de președinte.

Fostul premier a făcut mărturisirea în cadrul unei postări pe Facebook despre recent tradusa în chineză carte a președintelui:

”Cunoscand personalitatea Dlui Iohannis pot sa va garantez ca domnia sa impartaseste din cultura chineza acea gandire pragmatica enuntata perfect de Deng Xiaoping: „nu ma intereseaza ce culoare are pisica – important e sa prinda soareci” – diferenta esentiala consta insa in faptul ca Deng vorbea despre politici publice in interesul poporului sau in timp ce dl Iohannis aplica aceasta idee doar cand e vorba de interesul strict personal (din intamplare am fost prezent si am vazut cu ochii mei si cand si-a dorit sa fie Prim Ministru al PSD- PNL – PUR in 2009 cu ocazia intalnirii de la „Grivco” si cand a vrut functia de viceprim-ministru in Guvernul „Ponta”, cand i-a promis lui Crin Antonescu cu toata „seriozitatea de neamt” ca il sprijina in campania pentru Prezidentiale si accepta sa fie Prim Ministru daca va fi Crin Presedinte sau cand i-a garantat la fel de „nemteste” lui Catalin Predoiu ca daca cedeaza cursa si il sprijina ca Presedinte sigur il numeste Premier cand pleaca Ponta)” scrie Ponta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998