CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP
sărăcie

Ponta: România are o gaură în buget de 7 miliarde euro în 5 luni. Terminăm anul cu 20 de miliarde!

17 comentarii / 3882 vizualizări / 30 iunie 2023

”Știam că Ciolacu a moștenit o „gaură infinită” în Bugetul după cele trei mirobolante guverne Iohannis – PNL. Dar acum recunosc că sunt și eu depășit – 7 miliarde de euro „gaură” după cinci luni este un record absolut” scrie fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

”Mai ales că aici nu au intrat încă majorări de salarii, pensii, facturi compensate la energie și facturi de la constructori (care, Slavă Domnului, chiar lucrează)! Înseamnă că în 2023 Guvernul încheie cu un deficit de peste 20 de miliarde de euro – care trebuie acoperit din împrumuturi (deci mai adăugați încă 8% dobânzi). Eu nu cred și nu am crezut niciodată în majorări de taxe și tăieri de cheltuieli (adică am făcut în perioada 2012-2015 exact invers decât făcuseră Băsescu – Boc în 2010, și a fost bine)! Această gaură uriașă oricum nu se astupă prin tăierea unor pensii la parlamentari sau prin necumularea pensiei cu salariul la stat (acestea sunt un gest politic semnificativ – dar din perspectiva Bugetului nu reprezintă aproape nimic). Singura soluție adevărată este să crești economia – să sprijini producția internă și exporturile – să investești în zone eficiente. Altfel, vom trece și în 2024 cu împrumuturi – dar după aceea va fi jale! Zic și eu” mai scrie Ponta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Guvernele Năstase și Ponta au fost de departe cele mai bune din 1990 încoace.
  Drept urmare sunt și cele mai detestate de români. Logic :))

 2. De ce ne împrumutăm cu 8% pe piețele externe, când Ministerul Finanțelor oferă cetățenilor români doar cupoane de 4-5% la titlurile de stat în euro ??

 3. Vino în gAURă !

 4. -marsh în gAURă !

 5. Banii au avut o destinatie fixă: SUA&Ucraina. De ce s-au dus Ciucă si Johannis la ambasadă zilele trecute, mândri ca doi retardați? Ca sa primească in gură zăhărelul ca niste cățeluși tembeli, răsplată pentru contractele militare care ne creeaza deficitul bugetar. Sa nu mai zic de Bâstroe. Nu ne-au făcut rușii in 50 ani ce ne fac ăștia acum cu UE, SUA si Ucraina. Ducă-se naibii cu ele si cu Maia Sandu. R.P. Moldova aservită lui Soros nu mai valorează nici un sfert din cât le-am dat noi americanilor.

 6. Mai du-te in gaura ma-tii ,slugoi jegos.Ai primit de la regim pensie,casa la munte ,la mare si acum le sugi acadeaua.La cat de porc esti nu ai bunul simt sa te uiti in oglinda.Esti doar o kurva cumparata asa cum sunt sute de mii de asazisi romani care isi dau chilotii jos oricui le da 5 euro.

  • Subscriu. Pe obsedatul de gaura il cheama V. Militaru si uraste nationalistii.

 7. Sub guvernarea marelui om de stat Orban Viktor, Ungaria prosperă și e sănătoasă financiar în ciuda sancțiunilor europene impuse de mafia lui Soros.
  România, supusă și servilă în fața UE, se scufundă în datorii exorbitante și în stagflație, iar miliardele din PNRR n-o ajută cu nimic.
  Dar Ardealul ce vină are?

  • sobolane turbat de ura de neam

 8. Jidanii nazisti continua lupta cu Iisus cat mai au timp, dar Matuitorul stie cine L-a rastignit si nu este surprins de tot ceea ce se intampla acum la sfarsitul acestui al treilea razboi mondial.
  Dumnezeu nu doarme: https://www.activenews.ro/ucraina/Riposta-fulgeratoare-a-lui-Dumnezeu-in-Ucraina-VIDEO-181312

  Iisus spune: ,,Cine e nedrept sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat sa se spurce inca. Cine este drept sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant sa se sfinteasca inca.
  Iata, Eu vin curand si plata mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa cum este fapta lui…
  Afara cainii si vrajitorii si desfranatii si ucigasii si inchinatorii de idoli si toti cei ce lucreaza si iubesc minciuna !…”

  ,,Președintele Ucrainei a depus un proiect prin care să fie anulată ziua liberă a Crăciunului pe stil vechi. De asemenea, va fi mutată data unor importante sărbători de stat care coincid cu sărbători ortodoxe.
  Pe 28 iunie, Volodimir Zelenski a înregistrat proiectul de lege nr. 9431, care prevede anularea sărbătoririi Crăciunului pe 7 ianuarie, conform calendarului pe stil vechi, informează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina.
  De asemenea, vor fi mutate Ziua Statalității și Ziua Apărătorului Patriei, care în prezent coincid cu Ziua Creștinării Rusiei și cu Acoperământul Maicii Domnului.
  În nota explicativă atașată proiectului de lege se arată:

  „Scopul proiectului de lege este de a abandona moștenirea rusă care impune sărbătorirea Crăciunului pe 7 ianuarie și de a stabili data celebrării Crăciunului pe 25 decembrie.”
  Zelenski explică:
  „Pe 24 mai 2023, Sinodul Arhieresc (al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei) a aprobat trecerea completă de la 1 septembrie 2023 la stilul nou, noul calendar iulian, în conformitate cu care trăiesc majoritatea Bisericilor Ortodoxe din lume și care prevede în special sărbătorirea Nașterii Domnului pe 25 decembrie, nu pe 7 ianuarie.”

  Ca urmare a proiectului de lege, Ziua Statalității (când este pomenit cneazul Volodimir cel Mare și creștinarea Cnezatului Kievului) se va muta din 28 iulie pe 15 iulie.
  De asemenea, Ziua Apărătorului Ucrainei – sărbătorită odată cu Acoperământul Maicii Domnului – se va muta din 14 octombrie pe 1 octombrie.
  Proiectul depus de Zelenski propune și desființarea zilelor libere pe 7 ianuarie, 28 iulie și 14 octombrie, declarându-se în schimb zile libere 25 decembrie, 15 iulie și 1 octombrie.’’

  https://www.activenews.ro/ucraina/Zelenski-anuleaza-Craciunul-pe-7-ianuarie-182884

  • mutantule reptilian-cyborg

 9. … aveți credință în gAURă !

  • in aia cu cacatul de care nu te mai saturi sa-l halesti, mafoameo!

 10. Sobolane oparit, daca ai fost asa de bun de ce ai demisionat din functia de premier si presedinte PSD, distrugind USL, PNL, PSD, PRO si majoritatea parlamentara ?

 11. Gaura din buget va fi eliminată de gAURa pe care o purtăm în sufletele noastre de daci liberi!

  • voi nu sunteti daci, si spurcati pamantul dinspre zoaiele iadului .
   ( Futu-ti gura ma-tii de sobolan spurcat! )

 12. lecturi e noapte cu cosmaruri

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998