CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Ponta: ”Romania va ajunge la nivelul din 2004 in 20 de ani”

0 comentarii / 1474 vizualizări / 4 august 2011

Traian Băsescu și politicienii puterii care au planificat dezastrul economic pe care o să-l moștenească USL vor plăti nu doar cu dosare în justiție, ci și cu banii pe care și i-au îndesat în buzunare, afirmă liderul social-democrat Victor Ponta, pe blog.

”FMI isi duce mai departe imperturbabil sarcina de doctor care dupa ce ti-a taiat mainile si picioarele te anunta cu optimism ca ce era mai greu a trecut! Nu poti sa mergi, nu poti sa te hranesti, nu ai nicio sansa daca te decuplezi de la aparate, dar zau ca te simti mai bine. Solutia e foarte simpla – stai in continuare in spitalul lor, te imprumuti sa le platesti factura si daca Doamne fereste mori – ghinion, tratamentul a fost bun dar pacientul nu a avut zile! – ca sa traduc – nu mai scadem economic ca suntem deja la fund, dar in ritmul actual de 0.00001 (numit si “crestere Boc”) vom ajunge in 20 ani la nivelul din 2004! In conditiile in care doar dobanzile la imprumuturile luate de Guvern reprezinta de 3 ori eventuala crestere! Adica ne imprumtam 3 lei si producem profit de 1 leu; numai FMI si Boc pot fi multumiti de asta (sigur din motive diferite!) (…) Basescu ne spune ca e din ce in ce mai bine! Pentru el, Udrea, Anastase si Flutur probabil ca asa este – pentru noi dezastru, dar nu cred ca ii pasa. Important e ca stim ce va urma – noi si noi imprumuturi, ca sa fie FMI sigur ca nu mai iesim din statutul de colonie, pomeni electorale si bani din ce in ce mai multi pentru propagandistii din ce in ce mai putini si mai speriati (sa-i numim generic tismaneni si cartaresti). Asa ca da, vom mosteni un dezastru planificat cu care va trebui sa ne descurcam si o vom face – dar de data asta cu o schimbare esentiala – cei care au produs dezastrul trebuie sa plateasca, nu doar sa ajunga in justitie dar mai ales sa le luam banii pe care i-au furat si care acum le dau un sentiment de siguranta si aroganta!”, scrie Ponta.

Dictatorul de tinichea
Cât despre cele mai recente declarații ale șefului statului, Ponta e de părere că Băsescu intră în pielea unui ”dictator de tinichea”, personalitate dezvoltată pe când submina statul comunist, la Anvers. ”Și pentru ca nimic din vechile metode invatate de Basescu la Anvers (pe cand submina sistemul comunist din interior, ca orice securist de bine) nu da roade, apare un nou rol – Dictatorul neinduplecat! – adica ce conteaza ca poporul voteaza cu USL, chiar peste 50% – Base nu e de acord ca el stie cel mai bine si poporul greseste! Iar Constitutia (cartea pe care punea el totul in 2004) in definitiv e facuta de Iliescu, nu trebuie respectata. – iar in frumoasa traditie a lui Voda Lapusneanu ce daca poporul nu ii vrea pe Boc si Elena? Base ii vrea si uite ca o sa ramana daca vrea el!”, explică Ponta. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998