CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ponta: ”Romanii din diaspora si-au dat seama ca sunt masa de manevra”

0 comentarii / 11555 vizualizări / 26 iulie 2016

Dacă liberalii au o teorie inedită menită să explice numărul redus al diasporenilor care s-au înscris pn registrul electoral, anume ”lenea”, fostul premier Ponta prezintă un punct de vedere ceva mai elaborat, dar și sensibil mai aproape de realitate, într-o postare pe Facebook:

”Eu, care nu mai am nicio funcție, pot să spun adevărul – românii din Diaspora nu sunt nici leneși, nici dezinformați – pur și simplu peste 90% dintre ei au alte lucruri mai serioase de făcut și priorități: locul de muncă, documentele necesare, școala copiilor, asigurarea de sănătate, cum trimit bani acasă șamd! Votul și „datoria patriotică să salveze țara” îi lasă absolut normal (și de înțeles) indiferenți!
Despre vot peste 90% și-au dat seama că sunt folosiți doar ca masă de manevră când vrea Sistemul să inventeze o explicație cât de cât plauzibilă pentru frauda din 2009 și „minunea” din 2014! În rest poate spune cineva sincer din Diaspora că a câștigat ceva din faptul că au fost aleși Băsescu în 2009 și Iohannis în 2014?! Să fim serioși – nici nu am intrat în Schengen, nici nu s-au ridicat vizele de SUA, nici nu îi apără nimeni pe românii din Marea Britanie, nici nu au numit tehnocrații ambasadori sau consuli mai buni care să rezolve problemele oamenilor (Titus Corlățean e singurul care a redus drastic toate taxele consulare pentru români în 2014 și s-a ales cu un dosar penal). Despre faptul că în 2016 tratăm Republica Moldova cu același interes de parca ar fi Patagonia nu are rost să mai vorbim!
La Parlamentarele din Decembrie 2016 Sistemul nu are nevoie de voturile din Diaspora – au alta variantă mai simplă: să rămână tot Cioloș și tehnocrații la guvernare. Așa că dacă voteaza 3000, 300.000 sau 3 milioane nu contează – PNL a votat în unanimitate (alături de „comuniștii” de la PSD) ca oricâte voturi sunt tot 4 deputați și 2 senatori se aleg.
Fac un pariu – candidat la Camera Deputaților în Diaspora din partea PNL va fi o caricatură de om pe care l-am pus Crin și cu mine, scârbiți, pe listă, în 2012, din cauza insistențelor lui Dan Voiculescu (ne-a spus că e baiatul lui, „valetul” lui care îi duce geanta și îi scrie hârtiile) și care după condamnarea lui Voiculescu a sărit „principial” în barca PNL!? Nu-i așa că trebuie oamenii din Diaspora să vină la vot să voteze candidatul PNL ca să scape țara de Voiculescu!? Și lista o putem completa cu alți impostori notorii” scrie Ponta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998